eka fixi pyörä

Moro! Tarttisin apua ku hommasin tolta bels bikeshopista noi kiekot ja niissä on nää formula navat ja lukkorenkaita han ei tullu mukanan niin minkä laiset lukot niihin pitäis hommata, onko niissä lukkorenkaissa ylipäänsä mitään eroa? sitten pitäis keskiö hommata ja siitä ei oo mitään hajua että minkälaine sen pitäis olla. pitääkö fifi pyörää olla jonkilaine tietty keskiö? Ja ainii nii ne navat oli fixi/free niin jos haluun joskus vaihtaa siihe free puolelle niin tertteeko siihe jotai lisä osia?
Kysyttävää oli aika paljon mutta kiitos jo etukäteen.

Keskiön malli riippuu siitä, että minkälaiset kierteet keskiömuhvissa on ja minkälaiset kammet on tarkoitus pultata keskiöön kiinni.

Osta siihen esim Dimensionin tai On Onen lukkorenkaat, niin pysyy ratas kiinni. Tai oikeastaan osta mitä vaan muuta kuin Micheä, niin hyvä tulee. Michen kierre ei sovi tuohon napaan lainkaan.

Keskiön valintaan sit tarttis tietää käyttämäsi kammet, jotta voi antaa minkäänlaista neuvoa.

Ostat jostain, vaikka Kumiluodista, ‘ihan tavallisen’ tai ns. ISO-lukkorenkaan, ei siis Miche/Campagnolo/Phil Wood/Mack-mallista koska noissa on kaikissa ns. Italo-kierre.

edit.
toni ehti eka.

joo kammet ovat nämä http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300336963193&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:US:1123

sitten pitäisi tietää minkälaiset kierteet sun rungon keskiössä on että voitaisiin auttaa.

kampien puolesta tuolla sanotaan: “BB Interface Type - JIS Square Taper (103 spindle recommended, chainline 43.5mm)”

itsellä kolkuttelee samat kammet ovella ja ajattelin laittaa ne kiinni Shimanon keskiöön, joita ammattilaisetkin kuvaavat ikuisiksi. Oisko se malli ollut b54 ja tosiaan tuo 103mm akselilla.

^ Tuolla kerrotaan:

BB Interface Type - JIS Square Taper (103 spindle recommended, chainline 43.5mm)

Eli tarvitset keskiön, jonka akselissa on JIS-viiste ja 103mm pitkä akseli (tai pari milliä lyhyempikin, niin ketjulinja asettuu siihen toivottavaan about 42 milliin). JIS-viiste on esim. Shimanon ja Suginon keskiöissä. Sit pitää vielä tietää pitääkö olla britti (BSA) vai italialainen (ITA) kierre, ja jos britti niin 68mm vai 73mm leveä keskiömuhvi, ja se taas määräytyy rungon mukaan.

Tuossa kampien myynti-ilmoituksessahan on linkkikin Suginon keskiöön, joka sopii noille kammille, mikäli runkosi on 68mm BSA.

Ja kun napa on fix/free niin jos haluat vaihtaa “free puolelle”, tarvitset vapaarattaan. Et muuta.

edit: hidas.

juups kiitti näistä. runko oli joku terässiipi 5000:D täytyy mennä katteelee niitä kierteitä ja siirtyä näitte ohjeiden kaa kauppaan.kiitos

Pakko sanoo et nyt menee aika paljon rahaa aika paskaan runkoon :slight_smile: Mut voihan sen päivittää.

Toiv. Terässiivessä ei oo Fauber-keskiötä, se on astetta hankalampi tapaus vaihtaa kampia.

tnts - 18:54, 15.9.2009 » itsellä kolkuttelee samat kammet ovella ja ajattelin laittaa ne kiinni Shimanon keskiöön, joita [i]ammattilaisetkin[/i] kuvaavat ikuisiksi. Oisko se malli ollut b54 ja tosiaan tuo 103mm akselilla.
Mistä tää ammattilaisläppä nyt on saanut alkunsa?

@tya: 103 millinen taitaa olla se lyhin saatavissa oleva akselin pituus?

NKOTB - 18:58, 15.9.2009 » Mistä tää ammattilaisläppä nyt on saanut alkunsa?
Ammatikseen pyöräilevä ja pyöriä myyvä henkilö näin kertoi. Siitä [i]läppä[/i].

John Prolly?

Joo, en mä oo 103mm lyhyempiä keskiöitä nähnyt. Sinänsä hassua tehdä ratakammet joilla 103mm keskiöllä tulee 43,5mm ketjulinja. Käytäpä niitä sit vaikkapa joidenkin 41mm ratanapojen kanssa.

Campalla on 102 millisellä akselilla, mutta sehän ei taas tähän liity mitenkään niiden viisteidensä johdosta.

tnts - 19:29, 15.9.2009 » itsellä kolkuttelee samat kammet ovella ja ajattelin laittaa ne kiinni Shimanon keskiöön, joita [i]ammattilaisetkin[/i] kuvaavat ikuisiksi. Oisko se malli ollut b54 ja tosiaan tuo 103mm akselilla.
Mistä mahtaa löytyä Shimanoa noin lyhyenä? [Kyselinkin sellasta](https://www.yksivaihde.net/old/1242/28816) tossa aikasemmin, mutten mistään löytänyt, ja paikallisissa pitivät hulluna kun edes kysyin. Löysin vain Suginoa(sellasen tilasin sitte Turusta) ja Harriscyclerystä jotain IRD:tä. Ainakin joskus aikasemmin Shimanokin noita on kuitenki kuulemma tehny.
NKOTB - 19:54, 15.9.2009 » John Prolly?
Eiks Prolly o arkkitehti? Ammatikseen.

Sori OT.

Se olin mä ja pojat kun sitä un-54:sta kehui. Mulla on hyllyssä 2 vuotta ja 25 tonnia ajettu uudenveroinen keskiö kun kammen spideri hajosi eka.

Jep jep. Kaksi samantyyppistä postausta tunnin sisään pisti vaan epäilemään oltaisiinko lähestymässä toistohuumorin jaloa ydintä.

tnts - 9:16, 16.9.2009 » itsellä kolkuttelee samat kammet ovella ja ajattelin laittaa ne kiinni Shimanon keskiöön, joita [i]ammattilaisetkin[/i] kuvaavat ikuisiksi. Oisko se malli ollut b54 ja tosiaan tuo 103mm akselilla.
jussi - 6:21, 16.9.2009 » Vähän ylimääräisiä roippeita myyntiin: [b]Surly[/b] 15-piikkinen 1/8" ratas. Käyttämätön ja [i]ammattilaisten hyväksymä.[/i]
SuicideHub - 9:24, 16.9.2009 » Campalla on 102 millisellä akselilla, mutta sehän ei taas tähän liity mitenkään niiden viisteidensä johdosta.
tnts - 19:29, 15.9.2009 » itsellä kolkuttelee samat kammet ovella ja ajattelin laittaa ne kiinni Shimanon keskiöön, joita [i]ammattilaisetkin[/i] kuvaavat ikuisiksi. Oisko se malli ollut b54 ja tosiaan tuo 103mm akselilla.
Mistä mahtaa löytyä Shimanoa noin lyhyenä? [Kyselinkin sellasta](https://www.yksivaihde.net/old/1242/28816) tossa aikasemmin, mutten mistään löytänyt, ja paikallisissa pitivät hulluna kun edes kysyin. Löysin vain Suginoa(sellasen tilasin sitte Turusta) ja Harriscyclerystä jotain IRD:tä. Ainakin joskus aikasemmin Shimanokin noita on kuitenki kuulemma tehny.
Shimanon lyhin mitä tekevät on ymmärtääkseni 107mm (Tohtorilla on laatikollinen noita). Mutta onhan noita JIS viisteisiä muitakin, esim Sugino tekee 103mm leveää.

Ei se keskiö tollane iha kuvan mukane oo. Mikä mun terässiivessä on vikana?:smiley: no einy sain sen melkee ilmaseks niin siihe on ny näin ekaks pyöräks jotai yrittää väsätä.