Ei tarvi arvostella. Katsokaa: JUANITA666

Kerron ja esittelen nyt teille Juanitan tarinaa. Vietän kaljatonta lihansyönti/pyykinpesupäivää tänään ja jotenkin myös Juanitan kellarista ylös hakeminen uuteen setuppiin innoitti tekemään tän topikin.

Kaikki lähti liikkeelle, kun juuri kasaan saadulla Niilssonilla kaaduin turun linja-autoaseman liikenneympyrän jäätiköllä. Funtsin siin ku vanssi sitten repes, että täytyis vissiin hankkia joku talvitsygä. Metskailin ja tsekkailin rahatonna paripäivää, KUNNES.
Antero, tuo turun erikoispyöräilyn pioneeri löysi ojasta jotakin hämärää:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/385866_2176268096955_1778766920_n.jpg

Shiiieeet. Siinä se on.
Viimeisimmin runko kuului eräälle turussa punk-piireistä tutulle kitaristi- ja pyöräilymiehelle. Hänellä vain hetken ensikonversiona olleena KO. KÄPPÄ varastettiin, kiintsarikiekot pöllittiin ja runko palautettiin ojaan. Entinen omista oli rungon löytymisen ja kiekkojen häviämisen jälkeen niin näreissään, että ei enää tahtonut koko kampetta takaisin. Rahaa kuitenkin ojennettiin kaikesta huolimatta solidaarisuushengessä vanhalle omistajalle ja runko luovutettiin minulle. Rahat ilmeisesti joutuivat A-tehtaan kassaan.

Nimensä pyörä sai joskus aikanaan maastokuntoisena täydellä deore-osasarjalla varustettuna. Juanita. Näihin hommiin liittyy hyvin vahvasti superhessu, a-tehdas ja muu turun aitopäätoiminta.

ASIAAN. Tässä eka hätäinen kokoonpano. kasattu kaikesta paskasta ympärillä tota:

Näihin aikoihin elin tunnepitoista ja todella håssea parisuhdelaiffia. Juanito vaikutti heti luotettavalta.

Eka tartsi kiinni ja talvessa piristävä tankostemmikombo.

Tästä lähti se todellinen yhteiselo ja raudanluja luotto. Lumi oli sulanut ja flätfaitteri takana. Joulua mustaa odotellessa. Hyvin pian kuvan oton jälkeen jo aijemmin takoksi ajettu takakiekko RÄJÄHTI. Hirvee tilanne

Joulu meni. Just muuttanut uuteen omaan kämppään tota. Kuvarastikuva. Vanha tartsi, deep v takana ja rossikumit!

Asiat sujuvat. A-Tehtaalle duuniin ja het löytyi uusi täydellinen DARTS. Myös uus hybridihenkinen etukiekko ja upeimmista upein penkki lähti messiin:

Kaks kämppää oli vielä kirjoilla ja muutto viimesillään. Vitunmoisessa myrskyssä Juanitan kanssa. GOING STRONG:
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/24022012294.jpg

Hommat rullas. Mieli alko meneen kevääseen päin ja en enää kaivannut hassutteluohjaamon lohdutusta:
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/kuvarasti43turha-1.jpg

Etutartsi särkyi kun hieman nykyään kokoomukseen päin oleva vanha ystäväni vieraili turussa ja koitin häntä juna-asemalle kuljetella. No aiheesta ei oo kuvaa, mutta laitan fiilistelyäkuvan a-tehtaalta ja kuvan hetkestä kun nelssoni pääsi taas uljaana vauhtiin! Takapuolikuvassa mukana myös HENSKELIN loputtomalla raivolla ja tunteella ajteltu murheenkryyni. Henskelileiman saavuttanut plugi.
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/50mm005.jpg
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/turuuust-1.jpg

Huhtikuun alkupuolella Juanito menikin sitten kaappiin ja sokaistuin täysin taas palpaan ja nopeuteen. Onneksi kuitenkin keväisenhiljainen Crustyn vierailu sai Juanitan ulos ja mm. EEPPISET 666m ratakierrokset käytiin ottamassa talvivälein turun velolla. Sitten meni taas juanita kaappiin.

Funtsin sitte tässä, että joku asia aina takaraivossa painaa… No. Kellariin ei voi kaikkea piilottaa. Yllättäen sain pari päivää sitten käteeni motocrossipyörän tangon. ajatus oli välittömästi selvä. Juanita pääsee iloittelevalle elämälomalle klunker-henkiseksi varapyöräksi vapaarattaalla. Laadukas kasettinavallinen 26" kiekkosetti kiinni ja KLUNKIN ALL DAY. Pitää käydä kyllä jossain mäessäkin tuon kanssa luisuttamassa.

Tässä mennään nyt:
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/juanitaklunk1.jpg
http://i867.photobucket.com/albums/ab240/eggear/juanitaklunk2.jpg

Osalista:
On ja on ollut kaikenlaisia osia.

Kiitos ystävät ja ihmiset. Tämä ei ole ainoastaan pyörä. Siihen kätkeytyy paljon asioita lyhyessä ajassa. Paljon karskeja ajoja ja VITTUA. Kuvat tosiaan jotakin ihan satunnaista paskaa. Tätä pyörää ei juuri tarkoituksenmukaisesti kuvailtu koskaan. Siksi kuvat sitä ja tätä

Vitun hieno pyörä.

5/5,

hieno kertomus, pyörä ja palparunkovalinta!

Seuraavaks jotku yli kakstuumaset 26" hookwormit vai alkaaks olee hiottu täydellisyyteen asti?

Täs on asenne kohillaan. Tätä lukiessa ymmärsin, että täytyy hankkia talvipyörä.

kaunis kertomus, siisti pyörä. tunnearvoa?

Tää on kamala. Tykkään varauksetta ja hyvä stoori.

Vittu mikä siinä on, etä nää on aina hienoimpia nää “runko tippui taivaasta, osat lyötiin kiinni mikä mistäkin” -buildit. Se on se yhteenhitsautuminen tuon laitteen kanssa ja look&feel, jossa muoto seuraa sataprosenttisesti käyttötarkoitusta ja hienous on kääntäen verrannollinen laitteeseen käytettyyn rahamäärään.

Hieno pyörä, hieno tarina. Herkistyn.

kiva tarina, veliseni! siis ihan oikiasti. maalipinta on muuten yks siisteimpiä mitä on!

perkele. on hieno.

Joha - 23:09, 13.6.2012 » Vittu mikä siinä on, etä nää on aina hienoimpia nää "runko tippui taivaasta, osat lyötiin kiinni mikä mistäkin" -buildit. Se on se yhteenhitsautuminen tuon laitteen kanssa ja look&feel, jossa muoto seuraa sataprosenttisesti käyttötarkoitusta ja hienous on kääntäen verrannollinen laitteeseen käytettyyn rahamäärään. Hieno pyörä, hieno tarina. Herkistyn.
+100, eihän tästä voi olla tykkäämättä!

Istun pennin vessas chilipaskalla ja törmään paskamirkates tähä lankaan. mun viesti sulle munis on et mä toivon että jos mun nettisalapoliisitaidot ei mua petä sä palautat viesti viesti viestiltä mun uskon 90-luvulla syntyneisiin. Tällast on olla 30.

Huutaa sliksejä ja brakeless freewheeliä!

Mut joo, raaka perkelehän toi on. Vähän niin kuin sellainen isokokoinen nainen, joka ahdistaa sut baarin vessan nurkkaan ja raiskaa.

Ei saatana! Pieni mieskyynel vierähti silmäkulmasta.

Miten tää nimi lausutaan? Onks tää vähän niinku tumma latinorakastaja “Huanita” vai ihan vaan Juanita?

Saanks mä kokeilla Juanitaa jossain mäessä?

Huanita on kyl saanu aika rajua kyytiä, hyvä niin.
Uus klunkkeri-moodi näyttää kyl pirun hyvältä. peukut ylös!

Jos tää ei olis jo Juanita niin tää olis Chuck Norris

Juanita. Ihan kun yrittäis pieraista salaa ihmispaljouden keskellä, mutta räjäyttäis sen sijaan paskat housuun ja naurais päälle. Onhan se vitun mahtava tapa-revi-katkaise-terminoi-kone.

Joo. “Huanita” on se oikea lausumisasu. Onhan tähän vahva sympaattinen tunneside tullut. Meni eilen diipeiksi ku pisti talviset soittolistat soimaan ja muistelin elämän vaiheita. Maalinpinta on muuten tehdasperäinen. Rungon merkki hieman kiinnostaa myös, mutta se nyt on vallan turhaa faktaa.

Sliksit voi tulla joskus varalla, jos puoli-ilmaseksi/ilmaseksi jostain sellaiset eteeni saan.

Rengastukselle on tällähetkellä ihan oikea funktiokin. Tirktärkit erikseen. Meinaan tosissaan käydä ajamassa tällä jotakin alamäkipätkää. Edessä 2.35" michelinin DH-kumi. Takana 2.1" hieman hillitymmällä kuviolla, maksimaalista hallittua luisua silmälläpitäen. Kammet ja eturattaan voisin vaihtaa johonkin tukevampaan, että viitsisi huolettomasti grindata.

Nii ja tätä saa kyllä testata!!! Yeeahaaa.

nii ja mermaidi. Mua kyllä kuumottaa ja kihelmöi kolmikybäset mimmit.
Keväällä vitu paha

HYVÄ MENO. JUANITAAAA!!!

Juanita!! Kyllä yhdelle pyörälle on ehtinyt sattua ja tapahtua viimeisen 2,5 vuoden aikana, jolloin se on Juanitana tunnettu. Nimensä Juanita sai Madridin reissulta mukaan lähteneeltä squatterilta, Javilta, joka majoitti meitä Madridissa squatissa nimeltään Patio Maravillas. Javi kasasi a-tehtaalta Juanitan käyttöönsä Turussa viettämänsä viikon ajaksi, jonka jälkeen Juanita jäi tyttöystäväni luo ja hän ajeli sillä talvella muutaman viikon. Sitten se palautettiin lailliselle omistajalleen, eli a-tehtaalle. Sieltä sen kaivoi esiin Åke, joka kasasi siitä itselleen oikein tyylikkään konversion. Loput Juanitan tarinasta onkin jo tuolla ylempänä kerrottu.