Dentti emäputkessa - Mikä avuksi

No joo… eihän tämäkään lähemmin tarkasteltaessa mennyt kuin elokuvissa.
Mitä tämän kanssa kanattaisi tehdä?

Fail 2

Vai kenties sillalta alas?

Mun Low’sta Pyörätohtori korjasi ihan vastaavanlaisen mutkan pientä rahallista korvausta vastaan. Varmasti korjattavissa kotioloissakin, jos ei ole peukalo ihan keskellä kämmentä :slight_smile:

Tuo mulle, voin heittää sillalta sun puolesta.

http://www.biltema.fi/ProductImages/20/large/20-167_l.jpg
???
:smiley:

SanttuT - 20:29, 15.10.2012 » Tuo mulle, voin heittää sillalta sun puolesta.
Jos pystyt korjaamaan tämän, maksan kyllä korvauksen vaivasta. Sillalta heittämisestä en ehkä maksa...

annoithan jo paljon palautetta?

^Annoin joo. Mitä voi odottaa tyypeiltä joiden osoite on Surf Street…

https://www.yksivaihde.net/old/5639

Vasaroit sen itse kuntoon esim. Taltalla siis jotain tasaista ja kovaa vasten… ? Tai sitten sillalta…

Jos on ylimääräinen laakeri tuohon niin käytä sitä tuurnana?

Tuo viisto pinta, jota vasten laakeri lepää, on varmaan ihan kunnossa?

Ensimmäisenä älynväläyksenä tulisi mieleen ehdottaa*, että poraat laudasta tuohon putken suuhun sopivan yksinkertaisen kiekon. Sen kokoisen siis halkaisijaltaan, että se mahtuu sellaisenaan väljästi paikalleen lommon kanssa. Tähän puupalikkaan sitten akseliksi kierretankon pätkä, tämä muttereilla kiinni. Kyseisen akselin pitäisi olla sen verran pitka, että pystyt pujottamaan sen emäputkesta läpi, ja vielä pitämään vastakkaisesta päästä siitä kiinni siten, että palikka pysyy sievästi suorassa ja oikeassa kohdassa (vain lommoa, ei viisteitä vasten), kun emäputki on vaakatasossa. Palikan puoleisessa päässä uloimpana olisi mutteri (tai mieluummin kaksi), mihin lyödään vasaralla sivusuunnassa. Runko pitäisi saada tuettua työtasolla siten, että lommon voi lyödä tämän muotopalikan avulla suoraksi aiheuttamatta uusia lommoja tai muuta tuhoa.

*ihan ensimmäiseksi tuli mieleen tehdä siitä puukiekosta täsmälleen emäputken suun sisähalkaisijan kokoinen, viilata siihen lommon kokoinen viiste, ja lisätappien avulla pyöräyttää tätä kiekkoa siten, että lommo oikeaisi. Tai sitten helahoito menisi soikeaksi, koska palikka tukeutuisi vastakkaiseen reunaan. Ei siis noin!

Homma hoitui, kiitos V&O ja Cash Store jälleen kerran. Eli työkalut lainaan cash storesta ja Mikey vasaran varteen…:slight_smile:

Proseduuri oli seuraavan kaltainen. Räikän jatkovarsi emäputken läpi. Räikkään 32mm (isoin mitä löytyi) holkki ja sitten pientä naputtelua holkin kylkeen lommon suuntaan. Ei ole aivan 100% suora koolin alareuna edelleenkään, mutta laakeri sujahti paikalleen asiallisesti. Sain sen vielä kotona poiskin, kun ajattelin kokeilla onko se siinä ikuisesti.

MUTTA MIKSI MISSÄÄN HELSINGISSÄ EI MYYDÄ MID-KESKIÖITÄ?!?!?!?

kaveri ainakin tilas omansa netistä tota ku ei mistään löytyny
crc:ltä ainakinlöytyy

olavi_takatalo - 13:33, 16.10.2012 » MUTTA MIKSI MISSÄÄN HELSINGISSÄ EI MYYDÄ MID-KESKIÖITÄ?!?!?!?
Tsadissa kukaan benaksilla ajele.

Bikeshopista ainakin saa.

Tällainen tapaus ois toimiston pöydällä.

e2. kuva alemmessa postauksessa

Olen ymmärtänyt, että integroiduissa yms. konelaakereissa ei niin suuri ongelma, mutta mites kun mulla on tuumanen irtolaakerisetti tuohon tulossa? Näissähän vähän tarkempaa, että putki ois tosiaan suora ja täydellisessä kuosissa. Kokemuksia? Tohtorille tää varmaan pitäis riipasta ja kattoo, jos hän sais fiksattua.

e. lisäsin foton

helevetti miten tuo voi olla noin yleistä

Eiks tossa ole vaan laakerikuppi lommolla? Eli laakeri vaihtoon.

^Kuten asb mainitsikin, niin tossahan on laakeri jo kiinni, joten sen kuin vaihdat sen.

No mutta eikös tämä vähän vaikuta kuitenkin laakerin toimintaan, jos tuo on yhdestä kohdasta huomattavasti kapeampi kuin suunniteltu? Toisin sanoen, kuulat puristuu yhdessä kohdassa kovasti kiinni haarukkaan kun dentin kohdalla tulee epäsuunniteltu muoto kohti haarukkaa. Kuva viel alla ilman laakereita:

Luonnollisesti tuon laakerin saa tuonne napautettua kun ei ole konelaakeri, mutta ei kyllä mene mitenkään niin kuin se on suunniteltu.

e. aloin myös ihan miettimään, että meneeköhän tuo haarukka ihan pohjille kun tuo dentti on tuossa blokkaamassa. Harmi, että runttasin juuri perjantaina haarukan kotia ja nyt ei voi kokeilla.

Kuva ei näy, mutta eikös ekassa kuvassa nimenomaan ole laakerikuppi joka on lommolla, eli sen kuin vaihdat uuden laakerikupin?

E: vai onko tossa siis integroidut kupit konelaakereille? Jos on, niin toi pitäisi oikasta konelaakeria varten.

E2: eli asennat tohon erikseen laakerit? Silloin voit periaatteessa hioa tota sisäpintaa jotenkin ja olla välittämättä koko paskasta, mikäli siis laitat kierteellisen laakerin alakooleineen. Hiontaa vaan siinä tapauksessa jos se alakooli meinaa kääntyä vinoon ton dentin takia.

eiköhän dr tuon oikaise aika näppärästi, miksei itsekin jos on lautaa, puukko ja vasara. eli jos tuollaisenaan laittaa niin aikaisemman kuvan perusteella ainakin menee neulalaakeri ihan päin persausta tuolle racewaylleen josta varmasti aiheutuu ongelmia.