Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Siisti kyl, koko pyörä ja tartsi.

Liekö Mezcaleissa toi isoin koko tehty jykevämmäksi kuin muut kun paino näyttää siihen hyppäävän suhteessa enemmän kuin muiden kokojen välillä ja vain sitä oon kuullut moitittavan hitaan tuntuseksi.

Tjaa, hyvin mahdollista. Ei ole tosin mitään e-bike-moottoripyörä-leimaa eli en ymmärrä miksi siitä olisi tehty niin jykevä kuin mitä on. 2.6 Mezcal on paperilla jopa 100g kevyempi kuin 2.8 Ranger mutta en ole vielä havainnut grafeenin taikaa tai mitään superrullaavuutta. Tuo Rangeri suorastaan lentää ja feedback on ihan eri maailmaa. Harmi että ne 26x3.0" lopetettiin, toivon mukaan nää 27.5x2.8" pysyisi mallistossa toistaiseksi.
Kapeampaa Mezcalia en ole kokeillut mutta ei oikein ole pyörääkään mihin laittaisin jonkun ~29x2.1" renkaan. Paitti tää tietty. Jos nyt kasaan 29"-kiekkosetin tähän niin päädyn ehkä Spotted Catiin jos Sami antaa positiivisen arvostelun.

Kolme kuukautta vähän venyny. Tuorein arvio on, että laiva Saksassa 28.9. ja runko Tampereella lokakuun puolivälissä. Saas nähä.

CX-runko:

alumiinia
taper-keulalle
flatmount
BSA
n. 1,5kg (~52C-T)
n. puol tonnia

Mistä tämmönen? Forme Calver ois aika hyvä, mutta briteistä ostaminen on kallista.

Onks Swiss Cross:is iso riski toe overlapille 38mm renkaalla? Mul on “ihan keskiverto” jalka.

t: ajanu hetken graveljyrällä ja haluisin ajaa tunnokkaalla kyklopyörällä selkä kyyryssä.


Nago sai Shimanolo/Campagmano voimansiirron ja uuden maalin. Piti tulla enemmänkin Belgi mutta tulikin enempi Espanja sitten. Kampigeimi on ollut tämän vuoden juttu:

edit.lisättäköön, että alkuperäisten lukemattomien maali- ja lakkakerrosten pois saaminen oli “aikamoinen” riesa. Maalinpoistoainetta siinä oli muhimassa yhteensä varmaan viikon ja ehkä noin kolmasosa irtosi. Loput piti sitten poralla ja joillain kuparilankajutuilla knaapia pois. Aikaa meni noin puoli vuotta.
Ja logotarra on tuolla arvattaen siksi ,että maalaus on aika hirvittävä satulaputkesta mutta ihan hyvä viistoputkesta.

20 Likes

^Jotenki tosi härgäne. Varmaan tuo ohjaamo. Superhieno kokonaisuus!

1 Like

En omista Ritchey polkupyörää mut sanoisin että tää on varmaan koosta riippuvainen asia

1 Like

Pari vuotta ajellut 55 koon swiss crossilla 38mm renkailla ja 45 koon kengällä ilman ongelmia. Hiljattain akilleskipujen takia päädyin siirtämään klosseja reilusti taaksepäin minkä myötä polkuajossa alkanut olemaan häiritsevä toe overlap. Eli vähän siinä ja siinä sanoisin.

2 Likes

Tänks. Meinaako 55 M-kokoa?

Jos tähän bikeinsightin geovertailuun voi luottaa niin ehkä mul ei ois mitään ongelmia (vertaan siis runkoon jossa mulla ei ollu toe overlappia.)

Toi mun on 2016 tai 2017 runko 55cm koossa eli aika lähellä tota nykyistä m-kokoa

Vannesorvit ja kuitukiekot ei tuntunut enää näin syksyllä parhaalta kombolta, joten peruskiekkoo alle.

11 Likes

Saitko manuelkala Ascentin?

Oon kuolannut vaihtelevasti Ritcheyn runkojen perään useamman vuosikymmenen, koskaan omistamatta semmoista.

Pidemmän aikaa kytenyt mielessä ajatus maasto-/talvikommuutteripyörästä jossa olisi runkona tuo uusi Ascent. Nyt sitten oikeasta maastopyörästä luovuttuani tuo tuli taas ajankohtaiseksi. Hinta on vaan aika kova, ei houkuta kyntämään sillä etelän suolatuilla teillä - vaikka hinta tuntuu nyt kohtuullisemmalta kun kaikki muutkin (mielestäni ei niin high-end massatuotanto teräsrungot) ovat nostaneet hintojaan.

Onhan toi just semmoinen runko millä kosiskellaan niitä jotka innostuivat pyöristä kun maastopyörät tulivat ja en tiedä pääseekö taivaaseen jos ei ole yhtä Ritcheytä omistanut…

Onko jollain täällä tuommoinen?

parasta yksivaihdetta tällänen veloporno

3 Likes

edelleen se kyllä kiinnostais, mut ei oo osunu kohdalle sopivan kokoista sopivaan hintaan. kyllähän tommoset hipoputket järkistandardeilla kiinnostaa.

1 Like

Kyl tää uusi versio paremmalta tuntuu kuin edellinen Stavanger joka lähti hyvin nopeasti kiertoon.

9 Likes

Stava kyl kiinnostelis ujosti. Mun mielestä esteettisesti on menty huonompaan suuntaan tän uuden mallin kans mut what do i know.

Osta mun 57-kompliitti

Ei oo fyrkkaa :frowning: jos jollain ois paljon raffia rakkautta vastaanottanu yksilö runkosettinä, ni vois harkita et siirtäis Sibbosta osat siihen.

Aah, jos meinaat sitä pykälää vanhempaa Stavaa niin sehän on periaatteessa sama runko ku Sibbo. Tosi pienet erot loppupeleissä… Mitä olisit hakemassa vaihtamalla Sibbon Stavaan?