Colnago Super(?)

Eli tämän palstan kautta löydetty lolnago. Mallia ei ole kirjattu mihinkään, mutta oman ja edellisen omistajan arvailun perusteella olisi master?

Nyt pitäisi hommata pöksyt ja kengät niin pääsisi keväällä auringon pilkottaessa tielle.

onpas sattuma! olen tämän viikon yrittänyt fillareista vähemmän ymmärtävältä kolleegalta saada lisätietoja sen fillarista jota se on myymässä. Ja prkle tuo kuva on just exakt sama mitä se on myymässä!

hän kertoi malliksi “colnago columbus” eli ilm. tuo columbus lukee jossain siinä. Masteriksi minäkin tuon sanoisin, mutten ole niinkään varma.

Tuttavani ei ole hinnoitelut pyörää vielä - mitä itse maksoit?

Putkitarrassa nyt ainakin lukee.
Hieno tää on, ja näyttäis olevan mahtavassa kunnossa.

Aika hyvässä kunnossahan tuo tosiaan on, tarrat on vähän nirhautunu osittain muttei ole vielä kävelly vastaan oikeanlaisia uusia.

Hieno Colnago!
Masterin kaikissa malleissa on tainut olla apilanlehden muotoon puristetut putket, teräksen mallimerkintä ja toimittaja vaan on vaihdellut vuosien varrella. Jos runko on pyöreää putkea, niin malli on siis todennäköisesti joku muu kuin Master.

mun masterissa lukee master tuossa vaakaputken etupäässä. Tarrat siinäkin on surkeessa jamassa.

Mallia ei ole kirjattu mihinkään, mutta oman ja edellisen omistajan arvailun perusteella olisi master?

Ei ole Master. Kuten JNS yllä kertoi, Masterissa on apilanlehtiprofiiliset putket. Lisäksi mm. muhvit ovat koristeellisemmat ja kromatut. Itselläni on rungoltaan prikulleen samanlainen Colnago - Masterin decalseilla. Mutta ei ole Master sekään. Luultavasti meillä molemmilla on uudelleenmaalattu 80-luvun puolenvälin Mexico. Lienee jokin omituinen tamperelainen konsepti maalauttaa vanha Mexicon runko Ferrarinpunaiseksi, läntätä siihen Masterin tarrat ja uudempi sekalainen osasarja…

Tuossa on esimerkki punaisesta masterista: http://www.raydobbins.com/master/index

fillarji - 15:25, 18.12.2009 » Tuossa on esimerkki punaisesta masterista: http://www.raydobbins.com/master/index
Itse asiassa arvio oman Colnagoni mallista ja iästä on juuri tältä ko. kuvalinkin Masterin takana olevalta "retroitalomaantiepyöräguru" Reiska Dobbinsilta. Arviota voinee pitää varsin luotettavana - koskien siis myös tätä msb:n yksilöä.

toi on aivan älyttömän kaunis. ja itellä varmaan sit kun saa nää yksivaihteisproggikset valmiiks ni ois vastaavan vaihdemyllyn hankinta edessä…

so sweet.

olmonen - 17:11, 18.12.2009 » Lienee jokin omituinen tamperelainen konsepti maalauttaa vanha Mexicon runko Ferrarinpunaiseksi, läntätä siihen Masterin tarrat ja uudempi sekalainen osasarja...
Mulla on kans sohva-Masterini kärsinyt tuo Tampere-syndrooman ja suuri osa alkuperäisistä Campan palikkasarjasta on korvattu Shimanoilla. Hävettää niin, etten juuri ole pyörälle katua näyttänyt.

Onko tosiaan mahdollista että joku alkaa monta kappaletta uudestaan maalaamaan ja laittaa vielä tarrat columbuksineen, vain että saisi siihen “master” nimikkeen? Aika ihme juttua… Eikö olisi helpompaa laittaa siihen vaan “master” -tarra?

fillarji - 18:10, 18.12.2009 » Onko tosiaan mahdollista että joku alkaa monta kappaletta uudestaan maalaamaan ja laittaa vielä tarrat columbuksineen, vain että saisi siihen "master" nimikkeen? Aika ihme juttua.. Eikö olisi helpompaa laittaa siihen vaan "master" -tarra?
Omituiselta se itsestänikin tuntuu. Fakta kuitenkin on, että omani on uudelleen maalattu - eikä varmastikaan oikeasti "Master". Se, että tällä foorumilla tulee vastaan toinen - ellei peräti kolmaskin - samanvärinen ja samanlaisilla tarroilla varustettu yksilö sekalaisin osin ei mielestäni voi olla sattumaa. Oman pyöräni alkuperäinen omistaja oli omien sanojensa mukaan ostanut sen "uutena" 90-luvun puolessa välissä Suomen Urheilupyörästä Nokialta. Oma teoriani onkin, että Urheilupyörä oli 90-luvulla hankkinut jostain vanhoja Mexico-runkoja useamman kappaleen, maalauttanut ne punaisiksi, liimaillut niihin Masterin tarrat, kasannut pyörän nurkissa pyörineillä "ylijäämäosilla" ja myynyt pyörät pois "uusina". Ajattelin alunperin maalauttaa pyöräni alkuperäisellä Saronni Red -sävyllä, ostaa netistä siihen alkuperäiset Mexico-tarrat ja hankkia myös puuttuvat Campan Record-sarjan osat, mutta totesin sen liian kalliiksi, aikaavieväksi ja hankalaksi. Parempi vaan ajella ja nauttia pyörästä tuollaisenaan...

Vaikka on msb:n Colnago toki hieno niin tästä voi yytsiä oikean Colnago Masterin yksityiskohtia:
http://cgi.ebay.com/80-ies-1st-gen-COLNAGO-MASTER-frameset-VGC-Campagnolo_W0QQitemZ230413783669

jussi - 19:42, 18.12.2009 » Vaikka on msb:n Colnago toki hieno niin tästä voi yytsiä oikean Colnago Masterin yksityiskohtia: http://cgi.ebay.com/80-ies-1st-gen-COLNAGO-MASTER-frameset-VGC-Campagnolo_W0QQitemZ230413783669
...ja tästä alkuperäisen ´83 Mexicon: http://www.speedbicycles.ch/showBike.php?enr=317

tässä mun:
http://lh5.ggpht.com/_GP7jRk_99g4/SlsM_uBrJ1I/AAAAAAAAGn0/ZwRHo5lr4Ts/s720/DSC_2622.JPG

tnts - 20:14, 18.12.2009 » [tässä mun: http://lh5.ggpht.com/_GP7jRk_99g4/SlsM_uBrJ1I/AAAAAAAAGn0/ZwRHo5lr4Ts/s720/DSC_2622.JPG](http://picasaweb.google.fi/ttiainen/ColnagoMaster#)
No tuo on ainakin ehta Master. Ja sopivan patinoitunut. Ansaitsisi kyllä sen täydellisen Campan palikkasarjan...

Niin…tämän fillarin msb:lle myyneenä ja itse ekalta omistajalta ostaneena voin kanssa sanoa että en kyllä missään vaiheessa arvellut tätä Masteriksi vaan nimenomaan Mexicoksi tai Superiksi. Hieno peli oli joka tapauksessa, sääli että liian pieni, muuten olis vielä omissa nurkissa :slight_smile:

https://www.yksivaihde.net/old/1240

Aa, no sitten meni sekasin mulla ja muisti pätkii. Taisi olla toinen runko mikä oli edelliselle omistajalle tullut masterin tarroilla. Kait tuota pitäisi ottaa yhteyttä johonkin että sais virallisesti varmistettua.

Kevät tulla sitkuttaa tulevaisuudessa ja lenkkejä varten olisi tarkoitus hankkia varusteitakin, sehän on tärkeintä. Housut, kengät ja pumppu olisi ainakin hankintalistalla. Ajatuksena hommata kunnon kamat kerralla, ettei tarvitse maksaa moneen kertaan kun halvat alkaa nakertamaan. Löfflerin housut, mutta mikä malli ja mistä? Kengiksi Sidin Dominator, vai olisiko esittää parempia vaihtoehtoja? Tarviiko pikkupumpussa olla painemittaria tai kaksivaiheisuutta että ensiksi paljon ilmaa ja lopussa paljon painetta? Ja minkälaista tuubia vararenkaaksi?