Colnago Super(?)

fillarji - 15:25, 18.12.2009 » Tuossa on esimerkki punaisesta masterista: http://www.raydobbins.com/master/index
Itse asiassa arvio oman Colnagoni mallista ja iästä on juuri tältä ko. kuvalinkin Masterin takana olevalta "retroitalomaantiepyöräguru" Reiska Dobbinsilta. Arviota voinee pitää varsin luotettavana - koskien siis myös tätä msb:n yksilöä.

toi on aivan älyttömän kaunis. ja itellä varmaan sit kun saa nää yksivaihteisproggikset valmiiks ni ois vastaavan vaihdemyllyn hankinta edessä…

so sweet.

olmonen - 17:11, 18.12.2009 » Lienee jokin omituinen tamperelainen konsepti maalauttaa vanha Mexicon runko Ferrarinpunaiseksi, läntätä siihen Masterin tarrat ja uudempi sekalainen osasarja...
Mulla on kans sohva-Masterini kärsinyt tuo Tampere-syndrooman ja suuri osa alkuperäisistä Campan palikkasarjasta on korvattu Shimanoilla. Hävettää niin, etten juuri ole pyörälle katua näyttänyt.

Onko tosiaan mahdollista että joku alkaa monta kappaletta uudestaan maalaamaan ja laittaa vielä tarrat columbuksineen, vain että saisi siihen “master” nimikkeen? Aika ihme juttua… Eikö olisi helpompaa laittaa siihen vaan “master” -tarra?

fillarji - 18:10, 18.12.2009 » Onko tosiaan mahdollista että joku alkaa monta kappaletta uudestaan maalaamaan ja laittaa vielä tarrat columbuksineen, vain että saisi siihen "master" nimikkeen? Aika ihme juttua.. Eikö olisi helpompaa laittaa siihen vaan "master" -tarra?
Omituiselta se itsestänikin tuntuu. Fakta kuitenkin on, että omani on uudelleen maalattu - eikä varmastikaan oikeasti "Master". Se, että tällä foorumilla tulee vastaan toinen - ellei peräti kolmaskin - samanvärinen ja samanlaisilla tarroilla varustettu yksilö sekalaisin osin ei mielestäni voi olla sattumaa. Oman pyöräni alkuperäinen omistaja oli omien sanojensa mukaan ostanut sen "uutena" 90-luvun puolessa välissä Suomen Urheilupyörästä Nokialta. Oma teoriani onkin, että Urheilupyörä oli 90-luvulla hankkinut jostain vanhoja Mexico-runkoja useamman kappaleen, maalauttanut ne punaisiksi, liimaillut niihin Masterin tarrat, kasannut pyörän nurkissa pyörineillä "ylijäämäosilla" ja myynyt pyörät pois "uusina". Ajattelin alunperin maalauttaa pyöräni alkuperäisellä Saronni Red -sävyllä, ostaa netistä siihen alkuperäiset Mexico-tarrat ja hankkia myös puuttuvat Campan Record-sarjan osat, mutta totesin sen liian kalliiksi, aikaavieväksi ja hankalaksi. Parempi vaan ajella ja nauttia pyörästä tuollaisenaan...

Vaikka on msb:n Colnago toki hieno niin tästä voi yytsiä oikean Colnago Masterin yksityiskohtia:
http://cgi.ebay.com/80-ies-1st-gen-COLNAGO-MASTER-frameset-VGC-Campagnolo_W0QQitemZ230413783669

jussi - 19:42, 18.12.2009 » Vaikka on msb:n Colnago toki hieno niin tästä voi yytsiä oikean Colnago Masterin yksityiskohtia: http://cgi.ebay.com/80-ies-1st-gen-COLNAGO-MASTER-frameset-VGC-Campagnolo_W0QQitemZ230413783669
...ja tästä alkuperäisen ´83 Mexicon: http://www.speedbicycles.ch/showBike.php?enr=317

tässä mun:
http://lh5.ggpht.com/_GP7jRk_99g4/SlsM_uBrJ1I/AAAAAAAAGn0/ZwRHo5lr4Ts/s720/DSC_2622.JPG

tnts - 20:14, 18.12.2009 » [tässä mun: http://lh5.ggpht.com/_GP7jRk_99g4/SlsM_uBrJ1I/AAAAAAAAGn0/ZwRHo5lr4Ts/s720/DSC_2622.JPG](http://picasaweb.google.fi/ttiainen/ColnagoMaster#)
No tuo on ainakin ehta Master. Ja sopivan patinoitunut. Ansaitsisi kyllä sen täydellisen Campan palikkasarjan...

Niin…tämän fillarin msb:lle myyneenä ja itse ekalta omistajalta ostaneena voin kanssa sanoa että en kyllä missään vaiheessa arvellut tätä Masteriksi vaan nimenomaan Mexicoksi tai Superiksi. Hieno peli oli joka tapauksessa, sääli että liian pieni, muuten olis vielä omissa nurkissa :slight_smile:

https://www.yksivaihde.net/old/1240

Aa, no sitten meni sekasin mulla ja muisti pätkii. Taisi olla toinen runko mikä oli edelliselle omistajalle tullut masterin tarroilla. Kait tuota pitäisi ottaa yhteyttä johonkin että sais virallisesti varmistettua.

Kevät tulla sitkuttaa tulevaisuudessa ja lenkkejä varten olisi tarkoitus hankkia varusteitakin, sehän on tärkeintä. Housut, kengät ja pumppu olisi ainakin hankintalistalla. Ajatuksena hommata kunnon kamat kerralla, ettei tarvitse maksaa moneen kertaan kun halvat alkaa nakertamaan. Löfflerin housut, mutta mikä malli ja mistä? Kengiksi Sidin Dominator, vai olisiko esittää parempia vaihtoehtoja? Tarviiko pikkupumpussa olla painemittaria tai kaksivaiheisuutta että ensiksi paljon ilmaa ja lopussa paljon painetta? Ja minkälaista tuubia vararenkaaksi?

Onkos tietoa mitens Master Piu asettuu Colnago perheessä? Jussi perhaps…

^^ ei pikkupumpussa mittaria tarvitse, kylla peukalo kertoo onko ilmaa sen verran etta kotiin paasee.

Vittoria rally on varmaan aika jarkeva rengas tuohon. Jarkevan hintainen, sopii ulkonakonsa puolesta tommoseen klassiseen pyoraan ja on viela italialainen. Tai no niin italialainen kuin pyoranrengas voi 2000-luvulla olla.

Sidit (ihan niinkuin mitka tahansa muutkin kengat) on joko hyvat tai sit todella huonot. Riippuu ihan jalasta, italialainen lesti ei vain sovi kaikille. Eika niilla kauhean myohaan syksylla tarkene. Soljet ja muut varaosat on kans ihan alyttoman hintaisia jos erehtyy ottamaan semmoisen mallin jossa on yhtaan monimutkaisempi kiristyssysteemi ja rikkomaan sen. Suosittelen sovittamaan muutamaa eri merkkia ennenkuin ostat.

^^ Bulgierin katalookin perusteella vois ajatella että piu on normaali masterin yläpuolella.
master

piu
Omaani epäilin ton perusteella piuksi,mutta eipä tosta mitään varmuutta oo saanu.

Master ja Masterpiu on samoja runkoja, erona ainoastaan Piussa putken sisällä menevä takajarruvaijeri.

No onkos tässä myyty masterpiuta masterina?
linkki
Mun runko on just samanlainen väritystä lukuun ottamatta.
Eli mun runko olisi masterpiu?

Tässä -88 Masterpiu
Imgur

ei niissä muuta eroa masterin kanssa ole kuin tuo takajarruvaijeri.

Tarkemmin tarkasteltuna putket ei ole pyöreitä, vaan vinoputkessa on neljä “ryttäystä”, ei tosin niin voimakkaita kuin masterissa näkyy olevan, ja vaakaputki on lytistetty sivuilta kahden ryttäyksen voimin.