Asiat jotka aukeavat ajamalla: A.J.A.A.

Syväsukellus asiaan: Etunavan akseli luistaa jarruttaessa - Paja - Yksivaihde.net

Perustavanlaatuinen selvitys aiheesta Konstalla.


Adidas spezialit isovarpaan kohdalta, rippistä ja suruaikaa. Ois parempi ku häkeissä olis matskua tuolla kohalla. Nyt putkelle noustessa huomaa miten kovin se isovarvas yrittää tuosta läpi ku ei oo kengänpohjakaan enää tukemassa.

Ostetaan BLB:n tai All-Cityn muovihäkit.

Tadaa, etunavan pikalinkku aukesi puolessavälissä duunimatkaa. Onneksi tossa ohjaus muuttuu välittömästi niin levottomaksi että tulee pysähdyttyä tsekkaamaan ennen mitään keulan nosto fail.

Eturattaan pultteja sain ajeltua fiksistä irti viime talvena. Ihmettelin vaimeaa kitinää tietyssä kammen asennossa ja sitä jonkin aikaa ignoorattuani huomasin myös ketjussa löysyyttä. Katsahdus liikennevaloissa alas paljasti kahden pultin pudonneen kokonaan pois ja parin muun olevan löysällä. Olivat ns. tehdasasennetut vieläpä. No laitoin sit pari uutta pulttia toisesta pyörästä tilalle ja kiristelin “niin paljon kuin lähtee”, mutta parin kuukauden päästä tilanne toistui. Ei auttanut kuin laittaa lukitetta. Se kyllä poisti ongelman, mutta olihan noita sangen ikävä aukoa tässä hiljattain, vaikka Parkin rattaanpulttityökalukin tuli hommattua. Yksi pulteista piti porata läpipoikki.

Alkuperäinen ratas pultteineen on joku no-name, joten voihan se kai olla siitäkin kiinni.

lluque - 10:27, 29.1.2019 » Eturattaan pultteja sain ajeltua fiksistä irti viime talvena.
Liityin tähän kerhoon viime kuussa. Lisäksi ISIS-terrorikeskiö tykkää aueta ajaessa. En tiedä onko lämpötilan vaihteluille herkkä vai mikä on, mutta kahdessa eri talvipyörässä on lähteny nds kampi löystymään.

KCNC NDS kampi irti, tod näk kiristetty auringonpaisteessa ja nyt -20 niin irtos mäessä. Hauskaa sinänsä että pultti sekä kammen “ulosvetäjäholkki” molemmat kadoksissa, mahdollisesti jo kilsoja sitten.

Vetopuolta kun avasin jotta puuttuvien pulttien mitat sais selville niin en yhtään ymmärrä miten nämä olisi ehtinyt tippua huomaamattani pois. Holkki kun pitää pultin paikallaan, eli holkki eka veks (?) ja siitä parin kilsan päästä pultti hissuun tippunut (?)… Kesällä takas nelikanttiin.

Onks toi joku KCNC:n oma keskiö joka näyttää samankaltaiselta kun ISIS?
Ehkä siellä ei veijot suunnittelupuolella oo ajatellu että talvella voi olla myös miinusasteita?

Voi olla, joka tapauksessa palaan tod näk nelikanttiin koska ennen oli paremmin jne

Eiku nyt funtsin vaan kahdessa ulottuvuudessa. Eipä mitään.


Polkimen remmi. Hankautunu ensin puoleenväliin asti poikki minkä jälkeen niitti repiny ittensä vapaaksi.

Ei varsinaisesti aukeava asia mutta rusahti akseli poikki valoista lähtiessä.

Liikaa watteja, mulla täysin sama ongelma kun oikeen jalan polkimet aika hajoaa

Ajelin viikko sitten cx-pyörällä todella kuraisen lenkin, jonka jälkeen huuhtelin letkulla kurat pois ja jätin pyörän kellariin. Nyt kaivoin fillarin esiin ja takakiekko ei pyörinyt juuri mihinkään. Lähdin kuitenkin ajamaan, josko se siitä vetreytyisi. Takanapa alkoi hetken päästä pitää voimakasta säkkipillimäistä ujellusta, jonka sävelkorkeus ja voimakkuus vaihtelivat - ei siis mitään tasaista vinkunaa, vaan kunnon lurittelua. Välillä pieniä 1-2 sekunnin taukoja, jonka jälkeen soitto taas jatkui. Herätti huomiota Sturenkadun metelissäkin. Parin kilsan päästä tulin työpaikan pihaan, ulina lakkasi ja takakiekko pyöri taas normaalisti. Jotain siellä aukesi ajamalla, onneksi en tehnyt sitä virhettä, että olisin ryhtynyt huoltohommiin.

Foorumisofta kysyy “Revive this topic?” Totta vitussa.

Aika akuutit naurut Lemminkäisenkadulla kun ATACci laukes. Jalka lähti irti ja kuulu vaan kilinä kun osia sinkoili pitkin jäistä asvalttia hahha

Onneks ei ollu fiksi

1 Like

Ei voi muuta sanoo ku Shozaburo Pedaling Dynamicsia ostaa

1 Like

ei kyl voi.

tallin leg days 2016 tai jtn kävi sama homma ku lähettiin rullaileen main racen starttiin ja klippasin toisen jalan kiinni ja hain toista nii samalla kuulu vaan kilikili… nii siinähän oli tipahtanut xc6 sisukset tonttiin.

timelife best lyfe

Talvipyörään iski jäätävä naksahtelu oikean kammen tienoolle, kiristin eka kampea, mutta naksuna jatkui. Nappasin pyörän telineelle, kammet veks ja nds keskiökuppi irti, jonka jälkeen keskiö lähti sormivoimilla irti vetopuolelta. Ajoin sen löysäks näköjään… Putsaus, rasvaa kuutio ja keskiö kireelle, no moar naks. Ekaa kertaa kävi tämmönen.

PD-M540:n akseli. Minimekaanikko huolsi mun maastopyörää ja huomasi mutterin olevan ihan irti. Olikin sitten hyvä hetki ottaa molemmat puolet auki ja rasvata laakerit.

Oli vähän sellanen fiilis että jotain voimansiirrossa on rikki. En tiedä miksi hyökkäsin suoraan keskiöön sen jälkeen että ketju oli lentäny roskiin mutta aikamoinen yllätys kun Dura Ace 7410 on helvetti sentään halki :grin:

10 Likes