Anodisointikerho (DIY)

Konkelin vanha Pistan napa, Shimano 600 länget ja kahvat sekä pari Normandyn napaa ovat saaneet uudet kuosit. Sen tarkemmin paneutumatta koko prosessiin esittelen saavutukset Pistan navan ja myöhemmin Normandyjen suhteen ja Timon toivottavasti jäljempänä jarrujen osalta.

Hyvät ohjeet anodisointiin ja värjäykseen täältä

Siltä osin, kun tapamme eroaa em. linkistä, tai tarkennuksia voi kysyä, mikäli innostuu värjäilemään omia palikoitaan.

Pistan napa oli hiukan kinkkinen. Joku mysteeripinnoite, mahdollisesti kova-anodisointi, sai ensimmäisen yrityksen näyttämään tältä:

Kännykameratasoa, mutta ei jättäne kysymyksiä. Hankkiuduin pinnasta eroon varsin brutaalilla tavalla, eli hiekkapuhaltamalla, jonka jälkeen hinkkausurakka hiekkapapereilla ja kiilloittammalla on melkoinen. Vanhat aluosat, esim nuo Normandyt, eivät pistä yhtään niin pahasti hanttiin, joten nopea päätelmä on, että nykyään pyöräkilkkeet tai osa niistä, kova-anodisoidaan. Hiekkapuhalluksen sijaan koitan seuraavalla kerralla päästä kerroksesta eroon pidemmällä lipeässä uittamisella ja n. 200 tai karheamalla hiomapaperilla.

Toisella kerralla väritys onnistui tasaisemmin, mutta suurinosa väristä lähti pois pyyhkimällä tai viimeistään kiilloituksessa. Syyksi epäilen huokosten liian hidasta sulkeutumista l. liian kevyttä höyrytystä.

Kolmannella kerralla, huolellisen hiomisen ja kiilloittamisen jälkeen, kaikkia siihen asti huomattuja kikkoja ja sääntöjä orjallisesti noudattaen, sain lopputulokseksi tasaisen ja kestävän candyvärin =):

Täydellisesti Rossinin katastrofiväritykseen (valkoinen pääväri, gradientkirjaimet) istuvat navat… Eteen on siis tulossa korkealaippainen vanha Normandy.

Varoituksen sanaksi laitettakoon vielä pyhä itsestäänselvyys: Ainoastaan alumiiniosat (joo, titaani kans) kestävät anodisoinnin. Osissa mahdollisesti piilevät teräsosat kuten irtolaakeristen napojen teräskoolit ruostuvat piloille yksintein… Normandyssa laakeripesän suoja otettin laakereiden ohella pois ja teräksiset koolit suojattiin mallivahalla. Semihazardi keino, koska jos vaha falskaa, on tuloksena todennäköisesti käyttökelvoton napa, jollei noita kooleja jollain ilveellä saa vaihdettua.

Whoa, siitähän tuli helkkarin hieno! Hyvää työtä!

Tuohon vanhojen anodisointien tai kokelu anodisointien poistamiseen on niinkin helppo vinkki kuin kodinputkimies, yms. sellaiset litkut.
Pirkka Putkenavaaja
tai…
https://www.karkkainen.com/wcsstore/ExtendedSitesCatalogAssetStore/images/catalog/430710/large/36232.jpg

Jotain tuollaista litkua muoviastiaan, ja sinne osa lillumaan, tai oikeammin kuplimaan, sillä aika vauhdilla noi alkaa sitä anodisointia syömään.
Tullut aikoinaan yhdet anodisoidut kammet riisuttua anodisoinneistaan Pirkan Putkenavaajalla.

Jeh. Se on toi lipeä. En ole kokeillut, kun koulusta löytyvät kaikki ehdat litkut, mutta toimivaksi mainostavat.

Täällä hieman selkeämmät ohjeet anodisointiin:
www.timohapponen.net

-Olli

Jeps tossa noi pastin mainitsemat kuussataset uudessa leningissä.

Sen verran tarkennusta ja lisäystä tohon että laakerikupit “koolit” suojattiin muovailtavalla muovilla by Claes Ohlson. Mutta koska muovi sulaa n.60c asteessa. jolloin se ei enää hapetusvaiheessa ole kehissä ja näin ollen teräs osat nappaavat hieman pintaruostetta.

^ noihan on ihan vitun törkeen siistit :OOO

Del Monte -mies sanoo: KYLLÄ.

Voi pojat, tuo näyttää kyllä makialta, melkeen häätyy hommata välineet ja laittaa uuteen pyörään colourmätsi kuntoon.

noi on kyl ihan sairaan siistit:O, ei se anodisointi vaikuta niin vaikeelt. Vois kokella koti konstein.

Joku kuka on andisointiin perehtynyt (tai Dylon) väreihin, niin voisi infota että saanko andisoitua osia kultaisiksi? - Kultainen etunapa näyttää yksinäiseltä.


Tuo ilmeisesti värjätty Dylon: Fluorescent Yellow värillä, mutta ei kyllä kunnon kultaista väriä saa aikaan, ei niin millään. Vai täytyykö sitä vaihtaa etunapa, tai ostaa niit kultaisia osia…

Dyloneilla (siis niitä mitä on sellasessa pienessä pelti pillerissä) onnistuu ainakin jonkin lainen kulta. Viimeks sotkettiin muistaakseni 1 x oldgold ja 0.5 joku vaaleampi kulta noin 1.5 l vettä. On vaan aika säätöä jos tarvitsee sovittaa jonkin aikaisemman kullan kaveriksi.

^Kiitoksia neuvosta. Täytyy ehkä kokeilla muutamia erilaisia yhdistelmiä jos löyty edes vähän sinnepäin kulta. Edessä on Dimension kultainen napa, joten jotain sinne päin väriä haetaan.

Tälläinen siis:
http://www.prowheelbuilder.com/photos_lg/hu1112.jpg

http://forum.fi-bmx.com/viewtopic.php?f=2&t=5809

Tuossa meikäläisen ohjeet anodisointiin kotioloissa. Tuo kyseinen ratas on huono esimerkki, kyllä mä ihan hyvin sain osia onnistumaan.

Soitin tuollaiseen ‘Alumiinikilpi Oy Tuukkanen’-nimiseen pajaan Viikissä:

Alumiinikilpi Oy Tuukkanen
Jokisuunpolku 2, 00560 HELSINKI
Puhelin (09) 794 673

Kaveri sanoi, että kyllä hän tekee polkupyörän osien anodisointia rattaille, kiekoille yms osille.

Sanoi vain, että vaatii aikamoista viitseliäisyyttä putsata anodisoitavista kappaleista kaikki muu pois (maalit, tarrat, rasvat… you name it), joka pilaa anodisoinnin tuloksen.

Asetonilla putsaaminen onnistuu kuulema parhaiten.

Hinnoista, väreistä yms. yksityiskohdista ei ollut vielä mitään puhetta.

Tarkoitus viedä omia osia tuonne syksymmällä, kunhan saan oman pyörän osiin kun rospuuttokelit taas alkavat…

Onko kellään kokemuksia?

Kun otat tarkemmin yhteyttä, niin voit laittaa hieman vaikka hintoja ja värejä tänne näkyville. Itseäni ainakin kiinnostaisi viedä mahdollisesti tuonne jotain osia myöhemmin syksyllä.

E: Basti, mitä väriä käytit tuohon napaan että sain tuollaisen punaisen värin…? - Voisin yrittää kokeilla huvikseni tuota johonkin turhaan osaan kun ehdin.

Olen asioinut muutaman kerran Alumiinikilvessä. Homma on toiminut oikein hyvin, nopeimmillaan osiin on saatu väri alle vuorokaudessa. Hinnat oli ainakin muutama vuosi sitten varsin kohtuullisia, ketjunohjuri, stemmi ja muuta pikkuosaa maksoi n 20e.

Mites vanhan partajouhet väpäjävät siihen malliin, että kehiteillä on eeppistäkin merkittävämpi elämää suurempi kaikkien anodisointikimppatilausten äiti…

SanttuT - 19:50, 6.8.2010 » Olen asioinut muutaman kerran Alumiinikilvessä. Homma on toiminut oikein hyvin, nopeimmillaan osiin on saatu väri alle vuorokaudessa. Hinnat oli ainakin muutama vuosi sitten varsin kohtuullisia, ketjunohjuri, stemmi ja muuta pikkuosaa maksoi n 20e.
Kiitoksia infosta. Täytyy pitaa siis ko. firma mielessä, kun on aiheellista vielä kamoja värjättäväksi. Hinnat ei kuullosta todellakaan pahoille ainakaan pienemmillä osilla, joita näillä näkymin tuonne tullaan viemään. (Jos hinnat ovat yhtä kohtuullisia edelleen)

Upataas tätä ketjua vähän. Soittelin tuonne Alumiinikilpi Tuukkaseen ja hinnat on suhteellisen samalla tasolla pysynyt. Kysyin hintaa 2hdelle korkealaippaiselle navalle. Hinta hänen mukaan olisi noin 20-30 €. Tämä sisältää vanhan pinnoitteen poiston ja anodisoinnin.