AMA: Tunturi Rock'n Road x Crust Clydesdale

Vanha Rock’n Road on aivan hyvä cargo mutta suurin ongelma on että tanko osuu usein lastiin. Clydesdale-haarukka ollu pitkään ostoslistalla mutta en vaan hinnan takia ole saanut aikaiseksi. Nyt sain mukavasti romuja nurkista vaihdettua suoraan tähän haarukkaan niin eipä tarvinnut kahdesti miettiä.

Kosolti lisää kuvia Flickrin puolella.

Runko: Tunturi Rock’n Road
Karvalakkimalli Rautaruukin putkesta, eikä Tange MTB Infinityä niinkuin tuo vanha
Keula: Crust Clydesdale 1", Käppältä ja Tompalta peritty
Ohjainlaakeri: klappava J&L eBay-paske
Tanko: FCF
Stemmi: Alico System 2 Components x normaali-Pajala anno 2015
Tupit: ällöttävät Herrmanssit
Kilikello: sanoo ring-ring
Satula: Flite Vanadium
Tolppa: Kalloy 4130
Jarrut: Shimano T4000 länget ja T610 kahvat
Vaihteenvalitsimet: Shimano M590
Etuvaihtaja: Shimano TZ30
Takavaihtaja: Shimano M591
Kammet: Shimano M550
Keskiö: Shimano UN52
Eturattaat: Sugino POWERring 46t ja Stronglight 36t
Pakka: Shimano HG200 11-36
Ketju: KMC X9
Polkimet: Biltema :black_heart:
Etukiekko: Ryde Andra 40, Shimano 3D37, 2.0" Conti CrossKing
Takakiekko: dyykattu Zac19, Shimano RM666, 42mm Conti SpeedRide
Lokarit: Edessä Bluemels, takana Biltema
Valo: B&M Eyc N Plus
Seisontatuki: Biltema dubbel

To-do: taakse Schrader-venttiilinen sisuri, taakse joku parempi lokari, kuraläppä eteen, joku uus musta teräksinen ohjainlaakeri, Bilteman lukkotupit, polkimien huolto, takanavan laakereiden kiristely ja sit pitää vielä ostaa yks Hamaxin kiinnike lisää.

Oikein hauska pyörä kaikenkaikkiaan. Keula ei tunnu yhtään siltä että siellä olisi 20" kiekko, enemmän ehkä 650c-kiekolta. Ajoasento tosi lähellä Cännäriä eli tuntuu erittäinkin luontevalta. Takajarru vinkuu niin maan perkeleesti mutta kiekko on dyykattu ja ollu levarikäytössä eli hiljenee todennäköisesti kun jarrupintojen maalit kuluu. Jonne olikin ehtinyt kierteyttää keulan mutta kierteet oli sen verran rujot että mikään laakereistani ei suostunut menemään kierteille. Onneksi ruotoa oli just sen verran vielä ylimääräistä että sain siivottua suurimman osan kierteistä veks ja vielä kierteettömän stemmin kiristettyä. Suureksi ilokseni lempi-1" kierteetön stemmini oli liian pitkä tähän ja muistin että mulla on vielä normaalin vuosia sitten lyhentämä stemmi jossain laatikon pohjalla. Viimeksi ollut käytössä Ruotsi-Suomi-megarandolla 2015. Heitin mustat kannut pintaan ja todellakin kruunaa kasauksen omassa universumissani.

33 Likes

Linjakkaan näkönen tommoseksi häkkyräksi, tykkään. Onko tossa nyt käytännössä vähä pidempi akseliväli kuin tavallisella keulalla olisi, kun on pidempi keula ja lienee aika perus rake?

1 Like

Hmm, mitenköhän tota lähtis avaamaan. Saa vapaasti korjata jos kuulostaa ihan tyhmältä.
Tuon keulan speksejä ei ole julkaistu missään mutta a-c on about 490mm ja rake 25mm. Näillä mitoilla katsoisin kuvasta perssilmällä että akseliväli on millien verran pidempi kuin alkuperäisellä keulalla ja 622-kiekolla. Efektiivisesti eli kokonaisuudessaan pyörä taitaa silti olla lyhyempi kun on tuo pikkukiekko.
Kulmat ei tainnut muuttua paljoakaan mutta en tosin mitannut. Sopivan släcki.

Unohdin mainita että etulaatikosta saa kyljet taiteltua kasaan niin ei ota tuulta niin herkästi!

2 Likes

Tätä olen itse kiitellyt kun olen nostellut pyörää varaston puolelle.

Clydesdalet best ja siisti pyörä!

practical bike / dad-mobile!! välillä on hieman ikävä tuota keulaa, mutta omppu täyttää kaikki tarpeet ja enemmänkin tällä hetkellä

1 Like

Piti tulla takaisin taputtamaan itseäni olkapäälle että listasin tänne tuon to-do-listan. Vois melkein singahtaa tästä sohvan pohjalta hoitamaan homman. Katotaan.

Tuli myös mieleen että partsbin kasaukset on aina käteviä mutta hitto että pitäis myös ylläpitää niitä osia.
“Ai että olipas kiva että mulla oli tällasetkin polkimet” “Voi perse nää klappaa niimpal et tippuu koht akseleilta”
“Uuh ja tollanen takavaihtaja…” “Ööörgh tässä on kolmen vuoden ketjuöljymömmöt rissoissa…”
Jos vaikka putsais ja huoltais ne kamat ennenku heittää sinne partsbiniin. Kun tota romua meinaan alkaa olemaan.

Tuosta dad-mobile kommentista sen verran että hieman jännittää miltä Hamaxi ja kakara mahtaa tuntua tässä. Meneekö tuo ohjaus ihan hullun levottomaksi. Tyhjänä tuntui siltä sen verran neutraalilta että potentiaalia on.
Pari viikkoa sitten Helsingissä pääsin pitkästä aikaa Omniumin rattiin (tais tosin olla Mini-Max eikä täyspitkä, Roope korjannee) ja olishan se monella tavalla oikotie onneen. Kumppani on tosin todella epäileväinen ja haluaisi mielummin jonkun kolmipyöräisen Babboen. Mut sit pitäis muuttaa rivariin tai omaan tölliin kun ei meinaan mahdu nykyisiin kerrostalotiloihin. No, ei se Babboekaan mahdu ku pihalle. Tämän saan joka tapauksessa pitää itselläni :smile:

1 Like

Tästähän tulee ihan blogimeininki. Yön aikana dunlopsisuri oli tyhjentynyt hiljalleen. Lässähti kauppareissun aikana mutta sain sisurin ostettua niin se on ainakin hoidettu nyt.
Polkimetkin kiristin ja herkistelin, tikissä.

Mallailin semmosta yhtä kökköä puolirunkolaukkua mutta on niin veltto että pitäis heittää pois. Pullotelineen nyt ainakin laitoin.

Katoin kans että Bluemelsin 622x55 kurakaarta saa ostettua erikseen niin pitääpä tilata taakse mätsäävä. Aisoja ja kilkkeitä onneksi löytyy.

Oli taas oikein mukava aamupyrähdys. Tykkään tästä tosi paljon. Sitä tosin mietin että mulla on nyt ensimmäistä kertaa Shimanon dynamonapa ja siihen on kytketty tuo B&M Eyc. Jostain syystä en saa valoa pois päältä. Rengas pyörimään ja napin painallus mutta jatkaa vaan palamistaan. Onneksi näin päin mutta olishan tuo kiva saada valoisaksi vuodenajaksi pois päältä. Ehkä vaan vedän piuhan irti.

Eiks noissa uusissa, sensorillisissa B&M:n valoissa oo ihan ominaisuutena tommonen päivävalo, koska Saksan lainsäädäntö semmosta edellyttää?

Senkin kyllä pitäis saada sammutettua kytkimestä, mutta itellä ainakin OneFivessa aina virrat päällä, ku ei jaksa kurkotella käppätruckin lavan alle.

mulla oli gt tequestassa kiinni tää clydesdale ja istuin takana. kyllähän se oli välillä levotonta ohjaamista, etenkin jos edessä lastia paljon.

tää keulahan on muuten nähnyt aika paljon jo suomemmaata, kuopiosta oulun ja helsingin kautta sinne kauneimpaan.

Jos tää on Oulussa käyny nii oon sitte ajanu kyseisellä haarukalla :flushed::sunglasses:siistii

Hyvännäköinen kokonaisuus ja järkiosia kiinni vaihteita myöten (vaikka pikkurattaan vois vaihtaa kaks hammasta pienemmäks).

Mites toi etujarrun vaijeri? Vienti näyttää jotenkin oudolta. Osuuko polveen tai tarttuuko johonkin?

Sen vois varmaan nipparoida kiinni tohon levarille tarkotettuun vientiin ilman että vaikuttais jarrun toimintaan :thinking:

Kiitti tosta lastenistuintsempistä, enköhän laita kokeiluun. Toi laatikko on niin paljon helpompi kuin pikku-Wald kun käy apukuskin kanssa jossain.

Hauska myös kuulla että tää on nähny näinkin paljon Suomea! Ihan heti ei oo jatkamassa matkaa, dibsaajat huom :wink:

Sikäli mikäli Tinanvalajankujan nupukiviylämäki nousee penkistä ilman puuskutusta niin olen tyytyväinen. Tuolla kevyimmällä 1:1 vaihteella meni jotn olkoot toistaiseki. Iso limppu kiva kuormaamattomana ja pikkulimppu kuormalla, tää on loppuun ajateltu kato. Muistaakseni mulla on jossain yks Sunracen ysilehtinen 11-42 pakka jos tuntuu että tarvii. Ketju meni tosin jo lyhentämättömänä paikalleen eikä siinä ollu kyllä enää neljälle lisäpiikille mittaa. Hemmetti.

Niin näyttääkin. Siinä on just sopivasti pituutta hyville mutkille mutta kuori elää miten elää ja haluaa ilmeisesti elää noin. En muistanut laittaa kuntoon kuvaa varten. Ei kyllä haittaa ajossa, hytistä katottuna paremmin ruodussa.
Laitoin sen joka tapauksessa tänään tohon yhteen haarukan jalan levarikuoren pidikkeeseen kiinni. Vasen länki ei oikein palauta enää mutta pitää kokeilla löysäksi jätetyllä nipparilla.

1 Like

Ja dibsaajille: palaamassa hesaan jos ikinä lähtee turusta :handshake:

1 Like

Hillityn tyylikkään utiliittinen kasaus se tämäkin.
Muuta voi kun kouraansa lipalle heilauttaa!

Sehän se voipi tuo Rautaruukin viemär-tuomar-rööri olla hyvinnii pareekin valinta kuormaillumpiin ajeluihin. Kenties saavuttaa kauneimman plaaninsa vasta jokusenkymmenen kilon lisäkuorman kanssa.

Pakko muuten kysäistä, mahtaapiko etukiekon pinnoissa olla joku spessumpi kasauspatterni (varmalla siis ihan mietitty sekin), vai hämääx vaan pinnojen noinkin “jyrkkä” kulma?

Oli miten oli, ansaitut kunniat kokonaesuuvvesta, aarinkoesta kevään etenemää ja rattosan naatinnollisia ajoja myöskin naperon keralla!
:sun_with_face:

Normi 32 pinnaa kolme ristiin. Taitaa nuo korkeat laipat ja pieni kehä hämätä.

1 Like

Ai hemmeri kun tää on ollut kiva rantapyörä. Heitin pari ylimääräistä pönttöpussia tankoon niin voi ryystää all the way.
Sain myös etukuraläpän aikaiseksi. Mitoitin sen tuplajalka alhaalla eli jäi vähän pitkäksi, raapii tonttia ajaessa. Kai se siitä ajossa lyhenee. Runkolaukun vois tehä jos jaksais. Johonkin toiseenkin pyörään pitäis muistaakseni tehdä. Mietin myös että jos vaan laittaisin tähän Tubus Fly:n taakse ja Bilteman isot 25L sivulaukut kiinteästi kiinni vaikka metallinippareilla. Ois sit tota kapasiteettia :smiley:
Erinomaisen hauska pyörä!

19 Likes

on khyl helvetin siisti khyl khyl!!

Onko tää sun pyöristä ainoa jonka runkoa ei olla modattu (pl tietty kuitupyörät)?

On tossa vielä Ellsworth ja Marin hhsrb ilman runkomodauksia :smiley:

1 Like