AMA: LeJeune matkaaja"rotta"

En tiedä mihin vetäisin rottafiksin rajan mutta ei tämä nyt ihan rotta ole. Tarina menee niin että piti saada koulu ja työmatkoille junan jatkeeksi rotta ja ensivaihe, Musta rotta, ajoi asiansa hyvin. Tässä uusi versio:

PA301563

P9071521
P7191193
P7191196

Olin laittanut viestiä (ennen miglokselta rotan hakua) fillarifoorumin torille tästä LeJeunen rungosta mutta mies oli hieman unessa ja homma jäi. 2 kuukautta sitten käyttäjä maza- lähettää pm:ää ja kysyy olenko sama mies joka keväällä kysyi runkoa :smiley: selviää että rungossa on ranskiskierteet, kiilapulttikeskiö ja oli jo pyörä. Kuitenkin käymme keskustelua mitoista ym. ja vaikkei aikomusta runkoa ollut hankkia enää maza- iskee tiskiin tarjouksen mistä en enää voi kieltäytyä.
Noh saan samana päivänä myytyä kumiluodin myyjälle Colnagoni ja saan vielä LeJeuneen kiilakammet ja kiilat ilmaiseksi takahuoneesta.
Pitkän mietinnän jälkeen saan rohkaistua itseni 3 tunnin raivotukseen jossa saan positiivisia katseita naapureilta kiilakampia hakatessa (korvat meni lukkoon :D) ja olutta virtaa. Ongelmia ei juuri ilmene ja pyörästä tulee, mitä ihmettä; kevyt, mukava ja mielestäni oikein mukavan näköinen.
Kiitokset waldemaarille hiotusta stemmistä ettei siihen urakkaan tarvinnut lähteä ja vanhoille pyörilleni osista sekä maza-lle rungosta
Kotona pyörä on nyt valmiina 2 tuntia ja tulee seuraavan kerran talvisetuppia varten. Tämä siis majailee milloin missäkin asemalla välillä Espoon keskus ja Rautatientori

Mulla ois muuten ollu myös kiilapulttikammet laatikonpohjalla. :smiley: Hieno filo ja rispektit tosiaan noista kammista sun muista. Ite oisin ehkä sortunut kierteettömään keskiöön. Klassisen malliseen tankoon ehkä vaihtaisin ergon viel niin ois aika hyvä. :slight_smile:

Ten points.

Noo sain noi kammet sitten ilmaseks kumiluodista :slight_smile: kyllähän toi kierteetön oli mielessä mutta koska minimibudjetti oli projektin idea niin kova työ maksoi vaivan. Nyt 30 kilsaa alla ja ihmeen mukava kyllä, onhan tuossa loppupeleissä mukavaakin palikkaa mutta useat ihan ilmaiseksi saatuja niin ei mitään moittimista. Rungon väri on todella hieno varsinkin auringossa, tuo kamera ei oikein tuo väriä oikeuksiinsa

Onko tätä mahollista nähä livenä jossain. Voin ottaa kuviakin jos haluat? :smiley: Kiinnostaa

Yleensä on kiinni Leppävaarassa junaraiteiden alla pyöräparkissa ja usein Talin frisbeegolf radalla kiinni. Saa nähdä tulenko tällä vai Gazzetalla tänään keskustaan oluelle. Kyllä vois kattoa kuvausta jossain vaiheessa niin saisi tuon värityksen oikein esiin. Ja jos jotain kiinnostaa rakentaa pienen budjetin pyörä niin pienellä vaivalla ja käytetyillä osilla ja suhteilla sain tämän budjetin pysymään n. 100-120 eurossa!

Kyllä mukavasti sointuu värit yhteen, sai hinkata jonkun aikaa että sain nuo kammet kiiltämään mutta lopputulos on miellyttävä. Stonga mietinnässä, pidän vaan enemmästä teipistä kun en esim hanskoja käytä mutta varmaan alumiinia tulee laitettua jossain vaiheessa. Stemmi on hurjan lyhyt ja ajoasentoa joutuu hakemaan, mutta syynä on se että itsellä oli “normaali” ja waldemaarilla oli hiottu valmiina niin tehtiin vaihtokaupat :slight_smile: satulana olisi turbo kotona mutta liian arvokas tähän (mikään osa ei maksa yli 30e käytännössä :D), en halua pelätä pyörän puolesta jättäessäni sen milloin mihinkin. Katsotaan jos penkki jossain vaiheessa vaihtuu. Kuvia tulee, ei ihan heti :smiley: kiitos kommenteista ja saa ehdottaa vaikka ei välttämättä toteudu jos ei ole halpaa :slight_smile:

Sadepäivän kirjoitusta ja ennen illanviettoa;
Noniin kiilakampien ratas sitten vääntyi/keskiö klappas ja alko ottamaan kiinni runkoon sekä ketju kiristy miten sattuu.
Janoisella oli ehdotus että vaihtaisin akselin keskiöstä neliskanttiin ja saisin häneltä siihen kammet. En ollut edes ajatellut asiaa että voisi vaihtaa vain akselin sisältä ja kaikki pelaisi kun oli ehdotettu että kiilakampea tai laita kierteetön keskiö ja rotta"budjetti" oli jo mennyt. No kumiluodissa sain 2 tuntia väsätä tiloissa ilmaiseksi kun myyjääkin kiinnosti ja “tunnettiin”. Sieltä sitten löytyi vielä akseli jolla sain 2 millin ketjulinjan ja kaikki onnistui kaikin puolin hyvin.
Pyörästä tuli enstistäkin paljon “parempi” ja ei kuumota että jotain prakaa ajossa (budjettikin pysyi). Tuossa vielä kuvat;
P9071525P9071522
uusilla kammilla päivitetty ensimmäinen kuva

Majaileeko tää agricolankadun metropolian edessä? Ainakin aamulla kun tulin oli ihan samanlainen oven edes?

Ollaan näemmä naapurikouluissa, tullut bongattua tää usein. Musta vois ottaa ton tarkahkon osoitteen pois, koska koulussa käydään suht usein ja tsygät sais olla rauhassa, ei tartte netissä toitottaa missä niitä säilytetään.
Pari kertaa tullu myös heitettyä parkkiin oma pyörä eräällä asemalle tän viereen. Tässä on hyvä meininki, peukkua.

Siinä metropolia kyltissä pidän kiinni kun protestoin ettei ole pyöräpaikkaa koulussamme, opiskelen siis siellä kyllä. Ja siis on joka koulupäivä (ympäri vuoden) siinä ja sitten juurikin asemalla lopun aikaa, sehän tämän projektin idea olikin. Ihan sama vaikka porukka tietää sillä tämä on aina kahdella lukolla kiinni kiinteässä. Kiitos kummiskin

Noniin talvi lähenee ja setuppi muuttuu sen mukana. Pitää vielä slämmätä vähän stemmiä ja vaihtaa penkki. Mutta muuten oikein hauska ajaa ja nastat tulee kun kunnolla jäätyy. Saa muuten tarjota 25.2mm satulatolppaa jos löytyy :slight_smile:

Läskit kumit näyttää hyvältä. Mitkä renkulat ja mikä leveys? Mikä välitys tässä muuten nyt on? Ei muuta kun hiomapaperi kouraan ja stemmiä slämmäämään!

Kendat ja tais olla 38 leveet. Välitys on nyt 47/20 joten talveksi ja kallion mäkiin oikein mukava kun ei tarvii täysillä mennä juurikaan :slight_smile:
stemmi on nyt Erikiltä haettu ranskis joten hiomapaperia ei tarvita, jäi vaan noin korkealle, säädän kaiken kuntoon ja otan paremman kuvan joku päivä.
Lokarissa kanssa säätöä, pitää pidentää. Kelasin laittaa chargen (valkosen) satulan kun ei nykyinen ihan istu parhaalla tavalla.

Ei tuo välitys nyt vielä ihan köykäsimmästä päästä ole, mutta kattoo nyt millanen talvi tulloopi. Jaa nyt kun tihrustan pieneltä ruudultani niin onhan se eri stemi, my bad. Valkosesta satulasta tulee kyllä kivan rottanen kun näillä keleillä ajelee. 2freshin ehdottama turbo tai vastaava sopis kyllä kanssa kivasti. Kuohukermapurkista lokarin jatketta niin säilyy sävyt.

Todennäkösesti riser tulee jäämään tähän talvenkin jälkeen, pitää vähän kaventaa tosin. Jep satulaksi olisi tottakai loistava turbo mutta se menee Bianchiin ja ei sovi rotan budjettiin. Muutamalla eurolla jos löytäisi jonkun klassisen, katsotaan.
Charge on jo valkosen värinsä menettänyt :smiley:
ei nyt ihan kuohukerma-pahvista jatketta tule, hyvä ehdotus tosin :smiley:

Oon meinannu kysyä täällä kenen jeune on aina bölen asemalla parkissa. Vähän aikaa sitte oli hetken ilman takakiekkoaki. No nyt selkis kenen fillari siinä on. Ite jätän asemalle aina rottasen inttipyörän. Tykkään kyllä tästä käyttökulkineesta.

Siellähän se odottaa kouluun matkaajaa junasta.
Oon mielestäni nähny sut inttipyöräsi kanssa, joskus kun huomaa ihmiset jotka jää kattomaan omaa pyörää hieman pidempään tutkiakseen :smiley:
viime viikolla oli vielä toinenkin kiekko irti kun syyslomalla vaihdoin kumit kotona.
Käyttökulkine tämä on nimenomaan ja siinä oikein toimiva, varsinkin tällä budjetilla

En vältsisti lähtis riseria kaventamaan, ainakaan vielä. Ite ajoin viime talven varmaan kahden kämmenen verran leveemmällä riserilla ja oli pirun hyvä. Pysty kampeemaan lumessa ja sai hyvää traktorifiilistä. Keväällä sit vaan toinen riseri kehiin. Helpompihan sitä on lyhennellä kun kaventaa leventää.

E: Jeps. Sekoilut korjattu. Vanhalla kansalla on muuten sellanen hokema, että “helppohan se on pitkä lyhentää, mut lyhennäppäs pitkä.” Se ei oo ikinä auennu miulle.