AMA: Halpa Eastonin keula & Halpa Sourin keula

Tottakai jos vaan huolivat asiakkaaksi :joy:

1 Like

Ai että kuulkaas, tästä tuli oikein hyvä!
Viimeiset viilanvedot ja pikkukilkkeet kiinni. Nopea mallaus putkiosilla niin saa paremman käsityksen tulevasta.
Seuraavaksi tosiaan puhallus ja maalaus, sormet ristiin että saan homman hoidettua Tematekillä.

Ehdin myös kasata kiekot tähän ja niihin olen jotenkin todella tyytyväinen. Kasauksesta tuskin tulee mitään kuvia joten palaillaan AMA:n merkeissä!

e. Fuckin hell mikä vahinkolaukaus tuli postattua tämä aivan ennen aikojaan… Nyt kaikki kuvat pitäis toimia.

22 Likes

Ai niin! Bonarina vielä erittäin positiivinen ylläri.
Wishbonelle oli toki porattu huohotusreikä satulaputkeen mutta se jäi tasan keskelle uusia satulatukia. Tein pienen lätkän päälle ja pingotin sen paikalleen satulatuilla juottaessani niitä kiinni. Ensinnäkin se lätkä pysyi paikallaan mutta ilmeisesti lämpökontrolli oli myös kohillaan koska 27,2mm tolppa sujahti paikalleen kuin se proverbiaalinen nyrkki silmään.
Kalvain on kyllä ostoslistalla niin kuin moni muukin elämää helpottava asia mutta ei kaikkea voi muistaa. Tällä kertaa kaikki meni paremmin kuin hyvin.

4 Likes

Järkipyörän näköinen. Hyvin tehty.

No nyt on tämäkin homma hoidettu kun kerran oli vauhti päällä. Vedin vaan sinkkipohjamaalin päälle, pitää vielä punnita jaksanko speksata RAL-värikoodin mukaisen spraymaalipurkin vai feidaanko vaan takakolmion johonkin toiseen väriin.

Ketjua sai nyt lyhennettyä yhden linkkiparin eli täydellinen lopputulos. Ajattelin ostaa tähän ne 55mm Pelagon loksut kun nelivitoset on jotenkin ahtaat ~37mm kumeilla. Päältä kun kattoo saa vaikutelman että ne on tosi leveät mut kaaren alla tilanne taas aikas akuutti. Saa nähdä miten se viisvitonen kaari mahtuu Eastoseen. Menee varmaan askartelun puolelle taas hohhoijaa.

e. Hitto kun nää postaukset nousee editoidessa.

5 Likes

Runko: On-One Mulo XL, perä muokattu
Keula: Sour Bicycles, oisko vanhempi Business Fork
Ohjainlaakeri: Tange
Tanko: Ritchey Comp
Gripit: Biltemaaah
Kello: Knog Oi Luxe
Stemmi: Satori
Satula: Flite Ti Kevlar
Tolppa: Shimano R600
Jarrut: Shimano R515
Jarrukahvat: Shimano R550
Liipasimet: Shimano M770
Takavaihtaja: Shimano M750
Etuvaihtaja: Shimano TZ30
Kammet: Shimano M730
Keskiö: Shimano UN72
Eturattaat: Stronglight CT2 46t & Shimano 34t
Pakka: Shimano HG200 11-34
Ketju: Shimano HG93
Polkimet: Time A.T.A.C.
Kiekot: Mavic XC621, DT Comp, Shimano UR705 & M765
Kumit: 45Nrth Gravdal 45mm & Conti Contact Spike 120
Lokarit: Pelago 55mm
Valot: Hermaano MR8 ja H-Trace Mini

Tää on nyt ollut kasassa pari viikkoa mutta kello puuttui ja riserin tilalle piti saada suora tanko. 42mm Nordic Spike edessä oli myös aivan luirun näköinen tuossa keulassa mutta kävin sitten Foxcompista hakemassa Gravdalin. Nyt on sit vihdoin ajossa mutta jäät sulanu melkein kaikki. Uskaltaiskohan jo heittää kesäkumit alle, ne olis 42mm tanwall Sawtoothit jotka löysin kerholta.
Tähänhän menee sit myös jotkut true 48mm kumit joten mietin et olisin kesäksi ottanu lokarit pois. Pitäis tehdä pikaliitin takavalolle mut muuten ei pitäis olla mikään erikoinen homma. Keulaan mahtuu ihan kunnon 29" kumi ja jopa 584x65mm. Ois aika hullun näköinen mulletti.
Ulkonäöstä puheen ollen, tästähän tuli aivan trekkingpyörä. Ja sehän oli siis tavallaan ihan tavoite :grin: Ikää on jo sen verran ettei jaksa enää vetää jarruttomilla fikseillä.
Jotenkin silti meikän näköinen ja tuntuinen. Tästä tulee superhyvä arkikommuutteri Pomppiksen rinnalle.

Ainoa asia joka pitäisi vielä päättää on tuleeko tähän runkolaukku vai tarakka. Olin vähän ajatellut että runkolaukku mutta kun löin pullot telineisiin ja tein pahvista muotin niin huomasin että ei sinne olisi mahtunut u-lukkoa. Se on tavallaan se tärkein ettei tarvitsisi kantaa lukkoa vyöllä tai repussa.
Et kai se sitten pakko tehdä tarakka. Taas. Ja siirtää etuvalo. Ja reitittää piuhat uudestaan…

Ja jotta teema säilyy niin maksoin Sourin täyskuituisesta keulasta vähemmän kuin halvasta Eastonista :sunglasses:

27 Likes

Maalistahan tuli oikein hyvä!

Wau. Ilahduttavaa contentia päänsärkyiseen sunday morningiin koko topic.

Kyl kunnon hyvä. Tässähän alkaa melkein vanha pomppis janottaa Lol. Ikävää kun OnOne ei laittanut suoraan leveämpää levariperää näihin mutta eihän se tekijämiestä pysäytä.

Hybridielämäntapaan sopii runkolukko aivan hyvin.

Kryptonitella ainaskin on semmonen versio, että siihen runkolukkoon saa vedettyä tarpeen vaatiessa vielä vaijerin lisäks.

M750 ei taida olla Rapid Rise sentään?

Diggaan kyllä tosta, että ku kerran on löytyny se toimivin ja tyylikkäin kampimalli, eli nelikantti ja M730, ni siinä sit pysytään.

Joo ihan hyvä taas. Sävy semmonen mehevä ja hilloinen, sivukuvasta saa parhaimman käsityksen. Eihän siinä mitään syvyyttä ole kun on pelkkä pulverimaali, olis voinu heittää metallihohto- tai flakelakan päälle jos olis jaksanu. Katotaan jos ne chainstayt alkaa ärsyttämään, tässä olis meinaan hyvä 2.3" 650b potentiaali nyt kun keulaankin mahtuu ns. kunnon liha.

On-Onellahan on se Rujo tän Mulon kaverina (vittumitä nimiä) ja siihen taitaa mennä pikkasen leveämpää kumia, muuten sama. Siinä tosin flatmount ja läpiakselidropoutit.
En nyt muista hintoja ulkoa mut täähän maksoi sen £85 kun taas se Rujon runko oli £600? Jotenkin outoa.

Hakiessani tota Gravdalia tsiigailin Surlyn Bridge Clubia kun niitä oli siinä nätissä rivissä. En ole ennen pitänyt tuota Bridge Clubia juuri minään mutta nyt totesin että sehän on melkein yks yhteen ykskertaaykkösen kanssa. Jos tää olis pykälän verran monsterimpi niin olisin samantien voinu ostaa sen BC:n. Siinä on tietty joka hölmö 141mm qr-perä kun ne Surlyn jorkit ei ikinä osaa käyttäytyä. Aina jotain perhanan proprietary kikkailua.
Nojoo parempi tää on joka tapauksessa.

Tää on vähän liian spordi runkolukolle omasta mielestä mutta puhut kyllä asiaa.

Low normal. Rapid Rise on myytti.

Nää siirtyi rattaineen suoraan Sutrasta kun siihen tuli 94bcd SunTourit ja kevyempi ratastus.
Mietinnässä oli 1x järjestelmä ja joku M6000/M5100 takasuistaja mut parempi stay true ja 2x.
7400et olis komeet mut ne on muistaakseni niin krantut akselinleveydestä ja tilantarpeesta että M730 kaikin puolin paras ratkaisu.
MT60 & M730 kampia on kyllä aika monta taloudessa. Saaketin hyviä.

2 Likes

En ole tottunut siihen että isorunkoinen pyörä voisi olla noin kaunis ja tasapainoinen. Hienoa tekemistä hyvällä silmällä.

Onhan toi XL kokomerkintä aika läppä. Reach & stack 390/591 on tukevasti L-kokoa, ehkä jopa M/L jos ite päättäisin.
Hyvältähän tää tuntuu. Pitää photoshoppailla päällekkäiskuva tästä ja Pomppiksesta jahka ehdin.

Tämä. Toi on-onen XL pomppis on ihan tavallinen polkupyörän runko 180-senttiselle, plus miinus viisi senttiä.

Pyhä helvetti miten järkevä&siisti! Hyvä väribalanssi komponenteissa.

Mukavassa suhteessa uutta ja vanhaa ja värikin on hyvä. Mun mielestä tää ois vielä hienompi ilman ononen tarroja.

Hah, nuo alaputken tarrat tuli kyllä lätkästyä todella random kohtaan.
Ne piti tietty laittaa kiinni ennen kasaamista kun runko oli vielä puhdas. Ei mitään hajua mihin ne yleensä tulee. Katon mallia jostain pyörästä vaan et tohon pullotelineen kohdalle ja siihen niin… Olis pitäny laittaa ne huomattavasti ylemmäs, koko tarran pituuden verran ainakin.
Mut kyllä ne antaa valmiimman fiiliksen koko pyörään. Eihän ne kauniit ole mutta jotain sentään. Samaa Whippet-tarrasarjaa jota on Pomppiksessakin.

Tällasen viisauden oon kuullu että tarrat tulee eturattaan ulkoreunan ja emäputken suhteen puoleenväliin downtubea tai fiiliksen mukaan pikkusen ylemmäs

Alunperin piti laittaa johonkin vähän “epätavalliseen” paikkaan, vaikka vaakaputkeen lähemmäs emäputkea. Mut en mä osannu hahmottaa tätä kun oli pelkkä vastamaalattu runko korjaustelineessä.
Ens kerralla sitten viisaammin!

Voisin antaa semmosen viisauden, että ite ku laittaa ni tarran kuuluu tulla siihen kohtaan, mihin se sattuu menemään. Wabi-sabi.

1 Like