AMA: Halpa Eastonin keula & Halpa Sourin keula

Huom! Nyt myös AMA: Halpa Sourin keula!

Keula: Easton EC70X
Runko: V4 Pompino XL
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty
Tanko: KCNC & Herrmans
Stemmi: 120mm 4130
Satula: Flite Ti
Tolppa: Kiinammies <3
Jarrut: Marin Lite
Jarrukahvat: Avid SpeedDial 2.0 (not SRAM) kumitettu
Jarrutkilkkeet: Kona Dog bone aka Kona juttu thanks accro
Kammet: Sugino 75 DD
Keskiö: Sugino
Eturatas: Sugino 75 47t NJS
Takaratas: EAI 17t
Vapari: Shimaybe 18t
Ketju: Daido
Polkimet: Time A.T.A.C.
Kiekot: Halo & Open Pro
Kumit: 32 Gatorskin

Löysin 'Baystä halvan Eastonin cantikeulan ja ajattelin et tästähän lähtee keväälle joku kiva prokkis. Hain sitten pää-Hesasta Pomppiksen, kolmas tässä vuosien mittaan ostamani ja vihdoin oikean kokoinen hahha. Tuli ihan hyvä tall, long ja slack fixibike. Kaks jarrua ah rentoo ja vaparikin löytyy.
Kiekot tuli mukana ja vähän muutakin mut ne on nähty jo myyntitopikissa. Veivit otin Ellsworthista ja loput partsbin.
Runkoa en oo vielä splitannu vaikka Otto heti halusikin, chainstayt jouduin denttaamaan jotta kammet mahtuisi pyörimään. Hyttiä vois vielä miettiä, olis yks 700mm kiinariser mut OS clampillä. Vois juottaa tohon stemmiin uuden clampin ja laittaa siihen samalla integroidun hangerin. Ehkä semmonen rullatyyppinen ysärisysteemi.
Älyttömän kiva taas painaa kiinteellä menemään ja halpa keula on oikein hyvä!

1 Like

Dd75et pitäsi olla kaikissä pyörissä. Kunnon hyvää taas!

'tis good! stemmi aika rosonen :smiley:

siisti fixness-pyörä

ein0.0 - 14:59, 13.8.2019 » tollasen näkis mielellään vaik vaparillakin ilman tyhjänä tököttäviä cantitappeja
Voi ne tapit hyötykäyttää vaik oliskin fixxi ;)

Kiinatolppa sano räks joten halpa Easton teeman jatkeena halpa Eastonin tolppa myös nykyään.

Tarkkasilmäinen huomaa että myös o-laakeri vaihtunut kiinalaiseen.

Todella siisti pyörä. Karea lainatakseni kiinni on “salahyvät” palikat.

Oot kyllä perkeleen tarkkasilmäinen että erotit Tangen J-27an kiinakopiosta :smiley:
Tai sit tiesit että ostin okw:ltä kiinakopsun.
Flite ja renkaat vaihtunu myös!

Höh, Tange on paljo pienempi, ja sitäpaitti mul sattuu olemaan tommone kiinalaakeri nii siks tiijjän. Hyviä laakereita kun muistaa että hinta on kumminki femman.

Femman kiinalaakeri kinostaa…

Voi jehna tekis mieli vaihtaa Bankesta Dura Acen veivit Suginoihin

mankkis - 18:50, 28.3.2019 » [u]Jarrut[/u]: Marin Lite [u]Jarrukahvat[/u]: Avid SpeedDial 2.0 (not SRAM) kumitettu
Saitko noita Marineita toimimaan? Mä laitoin samanlaiset crossariin, ja koolstopin palat ja kaikkee, mutta ei niistä tullut edes hidastimia maantiekahvoilla. :(

Just tänään säädin takasta ja äkäsemmäksi. Lähinnä sen takia että takajarrun vaijeri roikkui vähän vaakaputken päällä vaikka tatsi oli hyvä.
Jousien säätö on näissä kriittisin. Niitähän saa säädettyä tosi paljon kireämmälle kuin tavan Shimano ysäricantissa. Periaatteessa ihan perussäätö cantigeometrian perustein (lue Sheldonisi) kunhan jouset saa sekä tasasäätöön sekä haluttuun kireyteen.
Noi Speed Dialit on toki erinomaiset kahvat mutta uskoisin että voimaa saa myös maantiekahvoille halutessaan. Säätöä säätöä, herkkä sielu jne.

mankkis - 21:28, 13.8.2019 » Just tänään säädin takasta ja äkäsemmäksi. Lähinnä sen takia että takajarrun vaijeri roikkui vähän vaakaputken päällä vaikka tatsi oli hyvä. Jousien säätö on näissä kriittisin. Niitähän saa säädettyä tosi paljon kireämmälle kuin tavan Shimano ysäricantissa. Periaatteessa ihan perussäätö cantigeometrian perustein (lue Sheldonisi) kunhan jouset saa sekä tasasäätöön sekä haluttuun kireyteen. Noi Speed Dialit on toki erinomaiset kahvat mutta uskoisin että voimaa saa myös maantiekahvoille halutessaan. Säätöä säätöä, herkkä sielu jne.
Onko noissa vanhemmissa kahvoissa isompi säätö, kuin nykyisissä? Nykyistä en saanut toimimaan kunnolla lyhyelle vetopituudelle, kun veto jää lyhimmilläänkin liian pitkäksi.

Cantiteoria visuaalisena.

Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi Avid SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.

Noita Marin Litejä en ole kokeillut muilla kahvoilla mutta uskoisin olevan ihan perus maantievedolle ja toistan nyt vielä kerran että tosi hyvät jarrut.

Mulla oli aikoinaan tällaset Vanguard Lizard jarrut naitettuna Dia Compen SS-5 kahvoihin ja tatsi oli samantyyppinen ja nekin oli yhtä vakuuttavat toiminnaltaan. Vähän samaa designiä ja kaikki oman uskomuksen mukaan myös maantievedolla.

Mulla on yks ylimääräinen satsi noita Marin Litejä jos joku haluaa ottaa testiin. Suosittelen kyllä!

Alan epäillä, että ebaysta ostamani lohenpunaiset koolstopit oli joko piraatit tai isoisän aikaista kovettunutta erää. Koska voihan veljet, kyllä minä niitä jarruja säädin ja hieroin, huonoin tuloksin. Meni hermot, vaihdoin toiset jarrut (ja palat) tilalle ja Nyt Pysähtyy.

Nii mut se unohtui sanoa aiemmin, oikein hieno halpa keula siinä.

Eiks yks aika selkee tapa arvioida minkä tahansa kahvan todellista vetosuhdetta oo mitata etäisyys vivun kiinnityspultin (akselin) keskeltä siihen kohtaan missä vaijeri on kiinni. Yllättävän isoja eroja kahvojen välillä meinaan on.Ei erot tohon mittaan tyhjenny tietenkään koska itse vivun pituus ja muu muotoilu vaikuttaa tuntumaan tietty. Mutta kumminki.

1 Like

Olikohan se sun kiinatolppa sama kuin mulla, eli joku BXT?

Satulan klämppiin ku kiristelee omasta mielestään oikeat newtonit niin edelleen päivä paistaa kiskolle tarkoitetun uran pohjasta? Sit kun ajaa jonkun pienen asvalttiin painuneen kuopan yli niin kuuluu ikävä naksahdus etkä ole varma onko klämppi nyt murtunut vai ei. En oo vielä tolppaani vaihtanut mutta ei se aivan terve ole.

mankkis - 8:13, 14.8.2019 » Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi [u]Avid[/u] SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.
[http://kuva.termiitti.com/image/48205.jpg](https://forums.mtbr.com/vintage-retro-classic/avid-sd-2-0-levers-464840.html#post5038182)

Jussi se jaksoi googlettaa B-)

Vetosuhdeasiat kiinnostaa ihan henkilökohtaisistakin syistä.