AMA: Gary Fisher Rig Brokeback Mountainbike

Tällainen porttihuume isopyöräisiin siirtyi äsken Bullhornin kodista minun kotiini. AMA tulille ennen ensimmäistäkään ajoa.

Gary Fisher Rig polkupyörä eteisessä, kissa haistelee pyörää

Copy-pastea myyntitopicista:

Runko: alu XL (vm 2005?)
Haarukka: Salsa CroMoto Grande Rigid
Kiekot: Shimano XT navat, Mavic 2013 TN317 vanteet, DT champion pinnat
Jarrut: Avid BB7 + Avid levyt + Avid Single Digit 5
Kammet: Deore
Eturatas: On-One RST
Kumit: MaXXis CrossMark
Stemmi: Ikivanha Titecin mil-spec
Stonga: RaceFace riseri

No kävin mä sentään kunnon koeajon vetämässä tuolla lumisoosissa.

v2.0
Gary Fisher Rig polkupyörä hämärässä, pyörässä näkyy takvaihtaja

v3.0
Kiinteävälitteinen Gary Fisher Rig polkupyörä aurinkoista seinää vasten

v3.1 25.9.2016
Gary Fisher Rig polkupyörä kaatuneen puun päällä

Niinku näkyy, niin alla Maxxis Ardent 2.4", ohjaamossa Avid Juicy 3 ja takana Velosolo 17t pulttiratas. Shimanon vapaaratas on ruostunut kiinni.

v4.0
Gary Fisher Rig polkupyörä bikepacking-laukuilla varustettuna

Haarukka vaihtui Surly ECR:ään ja samalla ilmestyi jos jonkinlaista telinettä.

v5.0 12.9.2019
Gary Fisher Rig polkupyörä 27.5-tuumaisilla kiekoilla

Tämmöstä tällä iteraatiolla. Kierrätin 27.5" kiekot ja kumit vaimon pyörästä tähän ja otin niistä sisurit veke.

v5.1 19.3.2020
Gary Fisher Rig polkupyörä Kehäradan alla Koivukylässä

Eipä ihmeempiä. Ostin Velobiasta lyhemmn stemmin. Onhan tässä jo seitsemän vuotta tuota suunniteltu. Sain satulaakin sentin taaemmas. Keulintaskilssit nousi heti pari leveliä.

Siisti kilppari, tääl on kans.
Seuraileha rungon kestoa ajossa, näitä on menny aika paljon poikki.

Itsekin olin tätä menossa koeajamaan, mut sit tuli muuta. Klassikkoraamihan tuo on. missähän se Ekin vanha menee, kun sitäkin hieman himoitsin muutama vuosi sitten?

Vanhan liiton Rigit ratkeaa siitä satulaputken ja vaakaputken liitoksen huudeilta. Ja muistaakseni vaativat parkkipaikan kääntymiseen.

Klassikkopyörä silti.

Pitkä ja matala. Sellainen jäi mieleen GF:n 29":stä. Jani S:n kanssa samoilla linjoilla tuosta rungon seurailusta. Omakohtaisesti kaksi olen saanut saumoista irvistelemään.

Toi on kyllä tosi kaunis.

Kare_Eskola - 22:28, 5.2.2013 » Vanhan liiton Rigit ratkeaa siitä satulaputken ja vaakaputken liitoksen huudeilta. Ja muistaakseni vaativat parkkipaikan kääntymiseen. Klassikkopyörä silti.
Täytyy katella tota liitosta joo. Tämähän ei ole mikään elinkautinen pyörä, vaan edullinen portti 29er-maailmaan. 26:sta kun on vaikea päivittää 29:iin pala kerrallaan. Tällä rungolla ajetaan niin kauan, että se hajoai tai mulla on varaa P-29er:iin. :)

Toi kääntyminen ei ollut mikään ongelma tässä duunimatkalla. Vakaampi se on kuin tuo vanha spessun 26:n, mutta ei se nyt mikään tankkeri ole. Pitäis verrata millainen ero pienten ja isojen rigien geometrioisa on. Maantiepuolella isoissa tuppaa olemaan jykemmät kulmat keulalla, jottei pyörän pituus kasva älyttömäksi.

Katoinkin eilen, että siisti fillari, kun ohitin tällasen Alppipuiston kohdalla. Se oli varmaan tää.

Kommuutti varmaa sujuu, mutta metsäpolulla pyörää joutuu AJAMAAN ja pahimmillaan käänökset tehdään kanttaamalla.

Muuten klassikko.

Tuohon kun tottuu, niin pyörä toimii hienosti. (juu ja siis itse pähkäilin aikoinaan saman ominaisuuden kanssa, mutta kun näin erään toisen kuskin esimerkkiä miten tuota voi ajaa kanttaamalla maastossa, niin lakkasin pitämästä tuota ongelmana :)) Se, että onko tuo “pahimmillaan” varmaan riippuu omista mieltymyksistä?

Supervakaa teknisissä paikoissa, sekä ylös että alaspäin. Mulla on muutama paikka “merkattuna” Espoon keskuspuistossa, mitä en ole ikinä päässyt millään muulla pyörällä, ei edes vaihteellisella täysnitkulla ( tosin tässä on aina se, että silloin tuli ajettua paljon ja totuttua tuohon raamiin).

Takapää noissa on/oli tosi fleksu muutenkin, mutta tavallaan se tuo vaan ajomukavuutta pikkasen. Rupes vaan itelläkin hirvittämään tuo rungon kesto ja myin pois - ainoa pyörä jonka kohdalla tämä on joskus kaduttanut jälkikäteen!

Tuolla kun oppii ajamaan, niin 26 maasturit tuntuu pikkulasten leluilta, eikä niihin voi enää koskea. Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Geometria on tosiaan vähän outo, mutta joillekin se sopii paremmin kuin toisille. Esimerkiksi meikäläiselle tuo sopis erittäin hyvin.

Jneed - 15:23, 6.2.2013 » Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Tuollaisella on myöskin ajettu podiumille Tahkon 180 km:lla pariin otteeseen.
stenu - 16:43, 6.2.2013 »
Jneed - 15:23, 6.2.2013 » Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Tuollaisella on myöskin ajettu podiumille Tahkon 180 km:lla pariin otteeseen.
Pyörästähän se yleensä on kiinni.

Miksi tässä on mekaaniset levarit? Aiotko vaihtaa ne oikeisiin jarruihin?

^^ Näin juuri. Paitsi, että siinä fillarissa oli muistaakseni nousukahvat. Saattoi siis olla kiinni myös niistä.

Se on tuo väri, joka on nopee :slight_smile:

Off-topic, mutta tästä sais aika samanlaisen, “moternilla” geometrilla

http://www.socaltrailriders.org/forum/attachment.php?attachmentid=137940&d=1330459699

stenu - 16:47, 6.2.2013 » ^^ Näin juuri. Paitsi, että siinä fillarissa oli muistaakseni nousukahvat. Saattoi siis olla kiinni myös niistä.
no hitto, liloilla nousareilla olis maalissa ennen muita ja kaksi tuoppia juoneena.

aivan hyvä pöörä, omani ei o revenny vielä, no ennoo palijo viime aikoina tolla ajellu mutta jotain 5000-6000 tonnia km ehkä vuoden 2006 jälkeen, lähinnä polkua ja talvityömatkaa. kyllä se puskassa kääntyy, jos ei muuten niin tosiaan kyljen kautta. kun on pätkä kuten esim ite niin tommonen junageometers on just mahtava, pää edellä kohti uusia haasteita (tai stemmiä).

ehkä ajelen omaani vielä n 5 v ennenkuin vaihdan britanniassa suunniteltuun teräxeen, jolloin kauppaan raamini vintage-hintaan, vink vink dibsit jo nyt?

ps. nyt maistuis ruuneperin torttu suussa, taidan käydä Siwassa
ps2. eilen tykittelin Rigillä lumisoossissa kitaralaukku selässä, oli ihanaa

On se kiva. Jos ei olisi tullut nelinumeroisia veromätkyjä ja niiden aiheuttamaa rahakatoa, olisin ostanut tämän pois.

asb - 22:12, 5.2.2013 » [https://lh6.googleusercontent.com/-7r7ujeKgHuY/URFlpiGiNBI/AAAAAAAADxk/dfNf_5IK5Ng/s576/P1070120.JPG](https://picasaweb.google.com/104629515627049550506/SekalaistaPyoraholmoilya#5841561955879498770)
Maatiaiskissat on just parhaita ja rehtejä, vaikka esim. venäjänsiniset ja siamilaiset ovat myös nättejä.