AMA: Crimson äpärä

Pyörän alkuvaiheet löytyvät projektiosiosta, mutta tokihan jokainen kiinalaisen hikipajan tuote on AMA-langan arvoinen. Keli oli paska, mutta niin on pyöräkin, joten mutta siitä huolimatta menin pihamaalle ottamaan vähän kuvia:

Lähikuvaa ohjaamosta. Gripit on rumat, ja kaiken lisäksi hohtavat pimeässä. Olen tehnyt täyden ympyrän, koska nyt ensi kertaa sitten lapsuuteni minulla on pyörä jonka tangonpäät ovat penkkiä ylempänä. Huomatkaa myös paikallisten lapsosten tai kenties jälkeenjääneiden nuorten syvimmät tunnot ikuistettuna seinään:

Ketjulinjasta en viitsinyt turhaan laittaa kuvaa. Sanotaanko nyt että se on…tyydyttävä.

Kun kaikkia varmaan kiinnostaa speksit, niin laitetaan nekin nyt esille arvioituine hintoineen, jotta näkee, paljonko sitä tulikaan kyhnää hassattua:

Runkosetti: UH Cromo 57 cm (runko, keula, satulatolpan kiristin, ohjainlaakeri), ≈150 €
Keskiö: FSA Powerpro JIS 103 mm, 13,56 €
Satula+ tolppa: SDG I-beam, SDG Bel Air SL, hankittu aiemmin, ≈60 €
Kiekot: Formula/Mavic CXP 22, hankittu aiemmin, ≈70 €
Kumiosat: Schwalbe Kojak 700x35, Vittoria Ultralite, yht. ≈30 €
Ketju: KMC 710 SL, 19 €
Kampisetti: Shimano Exage 400 170 mm (jätelavalta 0 €) / Stronglightin pultit / Funn 36T eturatas, ≈23 €
Polkimet ja sträpit: NS Bikes/DIY, yht. ≈40 €
Ohjaamo: Funn Grippa 45 mm/Funn Full Bore 65 mm nousulla ( nyt 560 mm)/Octane One/random tulpat, yht. ≈38 €

Koko setti painaa - 10,35 kg - kuten jotenkin pettyneenä totesin, vaikka painonhallintaa ei ole käytetty lainkaan ja tänäänkin pistin laitteeseen kiinni mm. 360-grammaisen stemmin.

Entäs sitten hinta? Kun nuo ylläolevat luvut ynnää, niin ≈449,56 €. Siihen vielä päälle erinäisiä postikuluja, niin aletaan olla lähellä viittäsataa euroa. On muuten yllättävän katharttinen katarrinen tunne kun tuollaisen laskelman tekee itselleen rehellisesti :wink:

EDIT ja laskelmistahan unohtui vielä njs ketjunkiristimet, Dura-Ace lukkorengas ja Halon takaratas. Lisätään hintaan vielä suunnilleen neljäkymppiä.

Askartelinpa decalssit 2Freshin mainioiden ohjeiden innoittamana:

Yksityiskohta keulasta:

Väriä täytyy tunnustaa:

Eihän nuo läheltä katsottuna kauniita oo, mutta parempaankaan ei oikein pystynyt.

Ei hitto, ostin saman stemmin charge scissoriin ja totesin sen olevan niin helvetin ruma, etten voi sillä ajaa! Propsit grippasta.

Toi ohjainkannatin-avaruudetinkombo kyllä aika hirveä, muuten ei herätä suuria tunteita suuntaan eikä toiseen… Kunhan ajat :slight_smile:

Ostin I-Skyn, kun 25 eurolla sain. Aika pirun ruma se on, ja kiskossa meinas loppua säätövara kesken. Toisaalta, ei paljoo tunnu kalvavan istuinluita eikä muitakaan herkkiä paikkoja: