AMA: Cinelli Vigorelli Caleido

Pitäähän se AMA-neitsyys rikkoa, joten tässä teille Vigo olkaa hyvä.

Ajelin ennen tätä pyörää Bianchin Pistalla, joka oli omasta mielestäni ultimaattinen fiksi teräsrunkoineen, ja olin ihan varma etten koskaan myisi sitä pois. Noh, sitten kävi niin, että näin pari vuotta takaperin fillaritorissa tällaisen vempeleen, ja olin että ei juma, onpas kolea väritys. Siitä se ajatus sitten lähti, ja loppujen lopuksi löytyi 2019 alkuvuodesta turusta sopuhintaan kompliitti, joka lähti mukaan nopeiden kauppojen jälkeen. Siitä kasauksesta ei ole jäljellä pahemmin mitään.

Fillari on rakennettu käsillä olevista palikoista niin Caleido-henkeä ylläpitäen, kuin ajamista ajatellen. Pyörä näkee todella paljon kilsoja heti siitä kun tiet on lakaistu, aina talven ensilumiin asti. Jonkunaikaa ajelin kaupungissa brakeless, mutta tarpeeksi monen läheltäpititilanteen jälkeen koin jarrun olevan ehdoton. Ei pysty myöskään vetää täysiä kun joutuu himmailemaan brakelessina joku 500m ennen pysähdystä.

Vaihtoehtoinen tarjoiluehdotus on ratadropilla + ratastemmilä ja toisella Pistard etukiekolla. Sillä setupilla tulee ajeltua >100km lenkkejäkin tällä maantiellä.

Speksit tässä, ja kuvia perässä. Saa kritisoida, kehua ja varsinkin heittää potentiaalisia kehitysehdotuksia. Pyörä on rakennettu ajamista varten, ja speksailu on jäänyt vähemmälle. Kuvat otettu juuri lenkin jäljiltä, ja pyörässä on pikkusta skraadua siellä täällä, koska ajoa tulee paljon. Riippumatta osista, tää on aivan hemmetin kiva pyörä, ja tällä on kiva ajaa, mikä on tärkeintä. En ole kartalla fiksiskenen tänhetkisistä tanko-stemmi-muutakaan trendeistä. Leveämpää ruoria voisi kenties kokeilla, mutta maasturissa on jo 770 millinen, niin tämä on ihan ketterää vaihtelua siihen.

Runko: Cinelli Vigorelli “Caleido” 56cm C-T. En ole varma onko vuosimalli 2015 vai 2016. Jos joku viisaampi osaa sanoa, niin kerro.
Keula: Columbus Pista (kai) kuitunen
Keulalaakeri: Vakio Columbus integroitu
Tanko: Cinelli Pepper, joku ~50cm leveä.
Stemmi: Cinelli ANT 60mm, tuli mukana jostain
Tupit: Odi Ruffian (muistaakseni)
Satula: Cinelli Scatto Caleido. Ei se mukavin, mutta piti laittaa koska caleido
Satulatolppa: Cinellin, en ole varma mallista. Vissiin vakio kuitenkin.
Kammet: Dura-Ace 7710
Eturatas: Miche Primato 48T, ei ollu muita 48T saatavilla miljuunalootassa
Takaratas: Dura-ace 16T
Ketju: KMC K710SL Kool gold
Jarru: Shimano R7000 Koolstop Salmon paloilla. Nää on jumalalliset palat, modulaatio on erinomainen ja ei kuluta kehää.
Jarrukahva: Parts bin Deore joka sattui sopimaan
Polkimet: 520
Kiekot: Miche Pistard takana, edessä DT Swiss RR410 kehällä ja All-city New Sheriff navalla + titaanipultit (kiitti Konsta tästä).
Renkaat: GP4000s2 25mm
Muuta: Stem cap mallia Pekoni ja kananmunat, sekä punaiset metalliset venttiilihatut.

https://i.ibb.co/1KMTh3r/IMG-20200405-165122.jpg
https://i.ibb.co/X7Ry0Cb/IMG-20200405-165134.jpg
https://i.ibb.co/ZLVJM98/IMG-20200405-165148.jpg
https://i.ibb.co/8XPDKSN/IMG-20200405-165211.jpg
https://i.ibb.co/1bfXH8v/IMG-20200405-165217.jpg
https://i.ibb.co/zNmZPBf/IMG-20200405-165311.jpg
https://i.ibb.co/K5rKsCY/IMG-20200405-165355.jpg

kriitikko kun olen niin jakkara ja eturatas vaihtoon ja heti

kampi/rieska-yhdistelmä on kuin laittais sikaa huulipunaan, mut hard pullings vaan!

Stemmi suoraan vuodelta 2007, kova

Ja etujarrun pikakiristys auki

makko - 18:58, 5.4.2020 » Stemmi suoraan vuodelta 2007, kova
Sanoisin että koko ohjaamo.

Mut aivan kiva polkupyörä täss näin!

eikö deore-kahva ole v-jarrun vedolle?

pyörä on hyvä, siinä on kultaketju

ohjaamo on vielä nysä mutta kyllä se siitä, on näitä nähty ennenkin ja jotenkin ne tuppaa kasvamaan sopiviksi

Kritisoin amakuvaa. Hiki otsalta tippuen selasin tuota kiusoittelevaa kuvagalleriaa, mutta en löytänyt tiukat amakriteerit täyttävää sivukuvaa!

Topcap o hyvä.

^+1 kuvat on kehnoja. Eikä kenenkään taevii nähdä ei vetopuolta.
Stemmi on lyhyt ja tanko kapea.
Jarru kyl varmasti toimii vaikka oliskin maastokahva, mutta se jarrun pikalukitus kannattaa sulkea, vähintään kuvia varten.
Michen rattaan kääntäisin väärinpäin.
Ja mustat pinnat häiritsee edessä.
Varmaan ihan perus oko cinelli.

dat stem cap

Aivan hyvä kasaus mummiälest. Stemmin pituus ja tangon leveys määrittynevät kuskin koon ja mieltymysten mukaan, joten niistäkään ei kauheasti itsellä sanomista.

Satulakuvasta joudun antamaan nolla pistettä, koska siinä on horisontti vinossa. Nimim. TS opetti tämän mulle lähemmäs 20 vuotta katsoessaan yhtä mun ottamaa kuvaa ja totesi: ‘Horisontti vinossa, nolla pistettä.’ Ja tottahan mies puhui.

Hyvää porinaa täällä :smiley: Kiitos kaikille äänestäneille. Tällä hetkellä tosiaan Veijo Powertaylorilta on jo uimassa 48T DA ratas kohti Suomea. Senverran haluan oikaista teitä, että R7000 jarrun lukitus on tuollainen, ja kuvissa se on kiinni. Se aukeaa tuosta pyöräyttäessä alas. Täytyy kenties kokeilla leveäämpää stongaa ja pidempää stemmiä tähän, kun sellaista kovasti ehdotetaan. Olen tykännyt tuosta lyhkäisestä ohjaamosta, ja sen ketteryydestä, ja en näe akuutisti mitään kauhean väärää siinä.

Tuosta jarrun sopivuudesta tai sopimattomuudesta en voi muuta sanoa, kuin että hyvin tuo toimii. Kahva tosiaan valikoitui ihan sillä perusteella, että sellainen sattui olemaan rojulaarissa. Moduulaatio on kunnossa koolstopin paloilla, ja kunnolla kahvaa nykiessä löytyy sitä jarrutusvoimaa. En tiedä sitten miten kävisi pidemmällä vaijerilla, vai kävisikö mitään?

mää arvasin

Tikke - 21:15, 5.4.2020 » R7000 jarrun lukitus on tuollainen, ja kuvissa se on kiinni. Se aukeaa tuosta pyöräyttäessä alas.
Vohoooi vittu veijo shimano minkä teit

Mikä tossa on vikana?

Oispa näin raikas värikäs oma fiksi. Ehkä pakko vielä joskus

Opanster - 22:13, 5.4.2020 » Oispa näin raikas värikäs oma fiksi. Ehkä pakko vielä joskus
Voin myyä sulle Caleidon vuosimallia 2015 (54). Kiva buildi tämä. Omani on saanut liian vähän kilsoja (lähes olemattomasti), joten joutais myyntiin.
makko - 22:11, 5.4.2020 »
Tikke - 21:15, 5.4.2020 » R7000 jarrun lukitus on tuollainen, ja kuvissa se on kiinni. Se aukeaa tuosta pyöräyttäessä alas.
Vohoooi vittu veijo shimano minkä teit
Sama, mut onhan se vipu tuolleen enempi piilossa ja "tukt."

Edit: Aina ku nään Kale Cinellin mietin mitä sille Munkkisen kiinakaleidolle kävi? Oliko se ihan kiero ja käyttökelvoton suoraan tehtaalta? Oli kyl erittäin hyvää palstapätemistä sen maaliduunin osalta täällä.

Palstalla on selkeästi ollut paljon kiukuttelua ja kränäilyä, eikä läheskään tarpeeksi kivoja pyöräkuvia, joten koin tarpeelliseksi tehdä pienen tilannepäivityksen siitä, mitä tälle rakkaalle pyörälle kuuluu.

Lyhyesti: Stemmi muuttunut pidemmäksi ja jyrkemmäksi, sekä ohjaamon leveys kasvanut jonnekin 700mm:iin tai mitä olikaan. Sain ilmaiseksi tuon ruorin, niin pitihän sitä testata. Renkaat vaihdettu 28mm gp500:iin, jotka toi ehkä hieman lisämukavuutta. Voi olla lumevaikutuskin, mutta ihan kiva on näin. Lisäksi eturatas vaihdettu DA:ksi, ja ajomukavuutta lisäävät varusteet ovat kiinni näillä keleillä. Muutama 3M heijastintarra on ilmestynyt runkoon tuomaan turvaa hämärällä ajellessa, ja lakisääteiset valot löytyy myös.

Puoli vuotta vetämistä on myös tuonut rutkasti käytönjälkiä runkoon, mutta se on vain sitä luonnetta, ja ajamiseen tämä pyörä on kasattukin.

Jahka tämä menee talviteloille, niin ainakin keskiö menee vaihtoon, ja aion kasata DT R460 kehistä tubelesskiekot ensi kaudelle. Saa sitten myös samat kiekot eteen ja taakse.

Katuratakesä 2020 ei lobu ikin

https://i.ibb.co/svds8DK/IMG-20201016-113537.jpg