AMA: 2009 Vigorelli joka on AIVAN HYVÄ

Laitanpa foorumilaisten iloksi sitten kuvan omastakin Vigorellista:

http://img225.imageshack.us/img225/473/dsc00090s.jpg

Speksit:
Cinelli Vigorelli 2009, 58 cm
…äh, en jaksa, tunnistanette suurimman osan palikoista kuitenkin, ja jos ette, niin saapi kysyä :D…
7,65 kiloa, eli pönäkän puoleinen, mutta kaiken kaikkiaan hyväluontoinen ja reipas kaveri 49/17 välityksillä.

Sullon hyvännäköinen pyörä!

Why thank you, good sir!

speksit esille nyt vaan!

Michen kammet, chargen satula ja thompsonin satulatolppa tunnistettu.
navat, tanko, vanteet, pinnat, kumit, ketjut, stemmi, pinnat, jarrukahva, jarrut, takaratas ja polkimet?

Edit: on kyllä hieno kokonaisuus.

En ole koskaan pitänyt Vigorellin väriyhdistelmästä, mutta vaikuttaa niin mainiolta runkosetiltä, että on ollut houkutuksena hankkia itsellekin sellainen jo useamman kuukauden ajan. Hyvältä paketilta vaikuttaa, vaikka en ole koeajanutkaan. Kaunis yksilö :slight_smile:

Pyry - 14:47, 2.10.2009 » speksit esille nyt vaan! Michen kammet, chargen satula ja thompsonin satulatolppa tunnistettu. navat, tanko, vanteet, pinnat, kumit, ketjut, stemmi, pinnat, jarrukahva, jarrut, takaratas ja polkimet? Edit: on kyllä hieno kokonaisuus.
No oo koo: Miche, Nitto model 177, Mavic Open Pro, DT Swiss Revolution, Vittoria Rubino Pro Slick ja Pro, KMC 710 SL, Cinelli Vai, Tektro RL 726, Shimano 105, Miche, Shimano m540, eli perushuttua.

49x17 on sangen miehekäs välitys! Mulla on sama nykyään Rossinissa. :wink:

Noku P.Wagonissa on mikkihiirimäinen 42/17, ja Spessussa jokseenkin vastaava 42/18, ni pitihän yhteen laitteeseen saada sellainen välitys, jolla pääsee todella kovaa :wink:

edit: 49/18 on testattu myös (oli Konassa viime kesän) ja se tuntui maanteiden varsilla hiukan tiheältä, joten päättelin että hampaan verran pienempi takaratas olisi sopiva Cinelliin. Melkein hyvä, eli tuntuu siltä, että 48 piikkisellä eturattaalla vekotin olis tosi pop. Tai sit mun pitää vaan treenata kovasti talvella-

http://img708.imageshack.us/img708/704/dscn0861d.jpg

KIITOS ITALIA 1933-2010. Eli pyörässä on nyt italialaiset kammet (ja japanialaiset kumit). Edellisestä kuvasta poiketen stemmi kannatin on Zippicelli ja jarru on jätetty kuvausteknisistä syistä pois.

http://img696.imageshack.us/img696/6750/dscn0862o.jpg

Ja tähän vois ehken fotoshopata Maximuksen pööpöilemään keskelle peltojen?

Pientä osapäivitystä. Jos paino kiinnosta, niin sitä on tarpeeksi :stuck_out_tongue: EDIT Jaa, 7.41 näytti laukkuvaaka. Toisen takarattaan kanssa siis nipin napin alle 7 ja puolen jäädään.

http://img229.imageshack.us/img229/556/vigorelli229102010.jpg

48/15 hapottaa vastatuuleen…

No ny o…

kuskin pituus kiinnosta

punnitsitko uudet ellipset ja onks ketjulinja edelleen sama ku vanhoissa ?

Kuski 191 cm. Jalan sisämitta 93 tjsp. Kui?

EturengasKIEKKO: 900 g. TakarengasKIEKKO 976 g. Ilman vannenauhoja tahi lukkorenkaita.

Ketjulinjasta en osaa sanoa, se kun riippuu takarattaastakin. Dura-Ace takarattaan kanssa ketjulinja näyttäs olevan vähän alle 43 milliä.

On kyllä painavat renkaat.

Kui? Renkaat ja sisurit painaa joku 600 grammaa yhteensä.

Sori. En mahtanut itselleni mitään.

^Jahans. Mulla meni taas jauhot ja ryynit sekasin. Mutta hyvänen aika, ostakee joku multa nuo vanhat kiekot ennenkuin hulluuspäissäni laitan ne poolopyörään tai jotain.

Vanhat Ellipset on 1008g (etu) ja 1087g (taka) standardivannenauhoineen (~20-30g/kpl), eli kyllä nuo hyvinkin on sen luvatun 100g kevyemmät.

OT.
Eikös kiekot pitäisi punnita ajokuntoisina, eli vannenauhat mukaan. Veloxit on n. 15g/kpl ja muut hiukan painavampia. Noillakin tulee eroa ulkokehälle aika paljon, sillä tuommoiset kovemmat nauhat (kuten Ellipsien standardit) painavat tosiaan tuon 20-30g. Siinä saa parhaimmillaan muutaman kymmenen grammaa painoa ulkokehältä pois noin 5 eurolla. Lukkorenkaita en itsekään punnitse mukaan, mutta muutoin kaikki kuuluu pakettiin. Maantiepuolellahan kiekkojen painoissa ei koskaan ole pikalinkkuja eikä vannenauhoja, mutta sehän nyt onkin aika hoopoilua.

Jatketaan nyt OT:n puolella. Ellipsen nauhat painoivat 19-20 g/kpl. Ja lukkorengas 16 g. Punnittu on :wink: Tekis mieli joskus kokeilla Veloplugeja jos jostain sais järkevään hintaan. Joissain 20-millisissä renkaissa missä ilmatila on naurettavan pieni, eron tavallisiin voisi jopa huomata.

Mikäköhän noissa uusissa Ellipseistä niin paljon kevyemmät tekee, päällisin puolin näyttävät kovin samoilta ja kehät nyt ainakin on samat (kai?).

Aika samoissa on meidän Vigorellien painot. Mun pyörä painaa 7,45kg ja siinä on kuitenkin raskaammat (!) kiekot ja kammet. Toki runko on pienempi ja esim. polkimet ja satula jonnin verran kevyempiä.