Alumiini runko ilman maalia

Törmäsin tollaseen torissaa ni kärsiikö tollanen palpa runko siitä et siin ei oo maalii pinnas?

Ei

ei kärsi, mutta kärsiikö ajaa kaljatölkin kuuloisella vekottimella?

Jos ulkonäköä meinaat, niin joskus ne suolaantuu silminnähden. En tiedä onko alumiinilaaduilla merkitystä. 7000-sarjan alumiinista valmistettu Marin suolaantui aika paljon, talvella ehkä vähän enemmän, Easton Varilitesta valmistettu suolaantui vähemmän mutta sitä tulikin käytettyä vähän paremmissa keleissä eikä maastossa ollenkaan, eikä talvella koskaan. Sitten on kumminkin paljon putkiosia jotka on paljaalla alumiinipinnalla eikä näytä menevän miksikään, kun taas jotkut suolaantuu ja kerää tahraa ihan helskutisti. Siinä näyttäisi pinnanlaatu olevan aika tärkeä tekijä.

irtokuula - 7:41, 4.4.2017 » Jos ulkonäköä meinaat, niin joskus ne suolaantuu silminnähden. En tiedä onko alumiinilaaduilla merkitystä. 7000-sarjan alumiinista valmistettu Marin suolaantui aika paljon, talvella ehkä vähän enemmän, Easton Varilitesta valmistettu suolaantui vähemmän mutta sitä tulikin käytettyä vähän paremmissa keleissä eikä maastossa ollenkaan. Sitten on kumminkin paljon putkiosia jotka on paljaalla alumiinipinnalla eikä näytä menevän miksikään, kun taas jotkut suolaantuu ja kerää tahraa ihan helskutisti. Siinä näyttäisi pinnanlaatu olevan aika tärkeä tekijä.
Vittu ku suolaantuu

kiiltävässä alumiinissa todennäköisesti joku lakka tai vastaava pinnassa.

alumiinista tulee hapettuessaan mattapintaista vähän tummeman harmaata, samalla pinnan kovuus vähän kasvaa
http://kaakonporrastalo.fi/wp-content/uploads/2016/04/Alu40.jpg

e: peruskäytössä tuosta pinnasta ei sit tule noin tasaista vaan mukavan laikukas/patinoitunut/mitälie. jatkot tarkoitukselliseen pintakerroksen luomiseen tuolla: Anodisointikerho (DIY) - Paja - Yksivaihde.net