Alkoholinkäyttö topikki

Kyllä jos pittää keittoilla, nii pitäs aina keittoilla perjantaina. Ennemmin kärsii illan aikana pienestä väsystä ja menee vähä aikasemmin nukkumaan, ku pilaa alkuviikon lepäämättömyydellä.

Pitäis ottaa aina perjantai ja maanantai vapaaks, dokata torstaina, niin saisi jopa vähän jopa levättyäkin. Tai sitten pitäis lopettaa dokaaminen ja olla holittomalla linjalla tupareissa.

dokaatte sinä aikana jolloin krapula osuu palkanmaksajalle. omalla ajalla teette sitten kaikkea kivaa ilman krapulaa.

10 Likes

Edit. Kiitti mode kun siirtelet viestejä twitteristä satunnaisiin topsuleihin.

3 Likes

Ei oo kyl itellä ollu dokaamisen ROI viime vuosina lähelläkään kannattavaa. Siksipä tein nyt päätöksen et toistaiseksi korkki kiinni ja sillä hyvä. Darrattomuus on aivan best. Ei sillä. Dokaaminen on hemmetin kivaa ja kännissä on mahtavaa heilua mut itellä käytännössä menee kokonainen viikko toipua normikuosiin jos reippaammin ottaa. Ei kertakaikkiaan kannata moinen. Ennemmin vaikka polkupyöräilen.

Päihetiden käyttämättömyys kiinnostam -Eli: Päihteiden käyttämättömyys -topique

Ja jos tämä vitun juna joskus jatkaa matkaa ja pääsen tänään kotiin, aion juoda paikallispanimon uutuuden joka odottelee kivasti valmiina jääkaapissa.

1 Like

join eilen rivierassa puoli pulloa viiniä ja oli kannattava ostos

Kokeilin tehä limoncelloa ikivanhan marskin ryypyn jämistä ja hieman yllättäen siitä tulikin hemmetin hyvää. Elikkäs nyt Virosta satsi 60% koskenkorvaa ja uusi satsi hautumassa. Tai eihän epäonnistumisen riski voi kauhea olla, kun juomassa on votkaa, sitruunaa, sokeria ja vettä.

1 Like

Tämä ei ehkä mitenkään erityistä (vaikkakin hieman täyteläisempää kuin monet kotimaiset), mutta toimii myös yhteiskunnallisena kannanottona.

4 Likes

Se on jännä miten mieli muuttuu. Pari vuotta sitten olin ihan että “stoutit ei oikeen oo mun juttu”. Nyt on lasissa n. 12⁰C To Øl 12th anniversary imperial stout jossa maistuu kahvi ja vanilja, voltteja passelit 12.12%. Ainoo ongelma näissä on että alle 9% ei oikeen viitsi edes vilkasta.

mikä on paras tämmönen tappaja-volttinen Alkossa? Joskus mietin että pitäskö ostaa portterii/stouttia viinan sijasta.

Kahvi ja varsinkin suklaa on jees.

Vähän yllättäen koffin porter on noista miedommista tosi kova. Põhjalan Pime öö, Sierra Nevada Narhwal, To Øl Mexican Hot Chocolate BA Imperial Stout 2022, Mallassepät Black Heart. Noilla pääsee hyvin alkuun.

Ylipäätään noissa vahvoissa stouteissa ei kauheesti täyshuteja tuu vastaan. Tölkin/pullon kyljessä luvattuja makuja voi olla joskus vaikee löytää. Chilistoutit best.

1 Like

Koffin portterille +1
Plevnan Siperiaa voin kans suositella

3 Likes

Tarkempi resepti kiinnostelisi.

Ylitin oman kohtuukäytön rajat viikonloppuna. Vieläkin väsyttää.

1 Like

muistelisin että tää olis ollu semmonen tsekkilagerin tapainen, tekis mieli ostaa vaikka en oo toviin juonut alkoholia

Tää ja Liquid Dessert kunnon kombo

ilmeisesti olisin saattanut ihan hyvin kuolla tossa viime yönä ratakiskoille tai tämmösen käsityksen sain kun juttelin poliisin kanssa kymmeneltä aamulla. Krapula kans semmonen että ehkä se ois ollu parempi niin.

se on justiinsa nii sitte.

Ei kai täs mitään varsinaista reseptiä ollu. Käsivaralta fiiliksellä meni, enkä tietenkään tehnyt muistiinpanoja. Googlella löytyy perusteet ja loput on kiinni siitä kuinka vahvaa ja paljonko sokeria haluaa.

Kun toi 0.5l 60% votka oli uinu viikon neljän sitruunan kuorissa, niin siivilöin ja jaoin sen kahtia 0.72l hillopurkkeihin ja täytin tyhjät sokeriliemellä (eli vähä vajaat 5dl lientä). Joku vähän päälle 20% loppuvahvuus ihan hyvä. Sokeria tais tulla muistaakseni 1.5dl per purkki. Ehkä hitunen liikaa mun makuun.

Käy ite ostamassa luomusitruunat ja valitse kaikkein sileimmät, ni saat eniten kuorta ilman myrkkyjä. Olisin laittanu 5 mut tilasin ruokien mukana ja yks oli nii rupinen ettei siitä irronnu mitään. Mut hyvää tälläkin tuli.

Miedolla votkalla onnistuu myös mut 60% on jännempi. :wink:

2 Likes