Alkoholinkäyttö topikki

Moni tällä keskustelupalstalla tuntuu suhtautuvan alkoholiin ja sen käyttämiseen suorastaan vihamielisesti. Mutta kun sitä nyt kumminkin on ja moni pyöräilyyn intohimoisesti suhtautuvakin omistaa, käyttää ja jopa pitää alkoholista, niin kertokaapa minkälaisia alkoholeja omistatte, käytätte tai tahtoisitte ittellenne.

Mulla ei ole enää omissa nimissä kuin 2: 2009 Custoza(joku hippi luomu viini) ja ESB bisse kylmässä.

Ja mitäs mieltä olette polkupyörän siirtelystä alkoholilla vain siksi että pääsee parempien ajomaastojen tuntumaan? On se itsekästä, jep. Mutta on ikävän työlästä jauhaa 49/18 fiksillä pitempiä siirtymiä rikkoon metsän rauhaa ja aluskasvillisuutta(OT).

absintti
jallu
sorbus
gambina
stoli
karhu
jenkkikaljat
negrita
captain morgan
lonkero
kaikki paremmat viskit,etenkin vähemmän savuset.

siinäpä taitaa olla mun suosikit,eniten taidan lipitellä sorbusta ja kamppiinaa.

Käytän päivittäin, niin lyhyillä kuin pitkilläkin siirtymillä. Kotona on liikaa avaamattomia ja töissä vielä enemmän.

hyvä topikki!

keskiolut on elintarvike ja viinaviinaa tulee joskus juotua

Kaapista löytyy tällä hetkellä tämmösiä, ei kovin kesäisiä juomia.
Ferreira Late Bottled Vintage Porto 2005
Nøgne ø #100
Nøgne ø Dark Horizon 2. Edition *3
Orval *2
Slottskällans Imperial Stout 2008 *1 2009 *2
G. Schneider & Sohn Aventinus Weizen Eisbock *4

Kunnolla humaloidut ipat uppoo oikein hyvin kuten moni muukin oluttyyli ja kaippa nuo laadukkaat oluet on myös harrastus jossain määrin. Toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Savuiset ja turpeiset viskit on myös herkkua.

edit: oon monesti miettiny olut topikin perustamista, mut eiköhän tää aja saman asian.

Makeus kuuluu karkkeihin, ei alkoholiin. Makeat oluet, viinit, liköörit, katkerot, viunat summuut karkkijuomat ei toimi. Poikkeuksen muodostavat hyvät port-viinit.

Mahtaisikohan Hoolieta kiinnostaa vuonna 2006 lahjaksi saamani Sorbus, joka on vieläkin korkkamatta (ja taitaa itseltäni avaamatta jäädäkin)?

Kesällä, etenkin lämpimänä, menee ihan kotimainen bulkki-olutkin, mielellään Karhu. Muutoin snobistellaan britti-jenkki-pienpanimo-akselilla. Perusmaitokauppaoluista Urquell lienee silti ykkönen.

Punaviini on yleensä hyvää, samoin kuiva valkoviini. Katkeroista menee Gammel, Fernet, Unicum ja jotkin muut eksoottiset ja kuivat. Viina on jees, kunhan ei ole makeaa.

Kohtuus on kivaa. Eihän mistään nauti jos liikaa harrastaa, edes seksistä.

Maataloustuotteet(olut, viini, leipä) on jokapäiväisessä käytössä mutta alkoholiin sorrun aika harvoin.

80% tilavuusprosenttista käsidesiä, ei o denaturoitua (ainakaan kaikki), ainoastaan glyserolia on eli maistuu saippualta, vaikea saada pois. (50-luvulta jo löytyy ohjeet, paria kemikaalia tarvii että sen hankalan paskan saa pois). Ilmmaista ja uppoaaa schweppesin kanssa alas.

Juissi - 21:42, 4.8.2010 » Makeus kuuluu karkkeihin, ei alkoholiin. Makeat oluet, viinit, liköörit, katkerot, viunat summuut karkkijuomat ei toimi. Poikkeuksen muodostavat hyvät port-viinit. Mahtaisikohan Hoolieta kiinnostaa vuonna 2006 lahjaksi saamani Sorbus, joka on vieläkin korkkamatta (ja taitaa itseltäni avaamatta jäädäkin)? Kesällä, etenkin lämpimänä, menee ihan kotimainen bulkki-olutkin, mielellään Karhu. Muutoin snobistellaan britti-jenkki-pienpanimo-akselilla. Perusmaitokauppaoluista Urquell lienee silti ykkönen. Punaviini on yleensä hyvää, samoin kuiva valkoviini. Katkeroista menee Gammel, Fernet, Unicum ja jotkin muut eksoottiset ja kuivat. Viina on jees, kunhan ei ole makeaa. Kohtuus on kivaa. Eihän mistään nauti jos liikaa harrastaa, edes seksistä.
dry vodka ja fernet prankka,unikumi myös toimii,niinkun katkerot noin ylipäätään.

2006 vuoden sorbus saattas olla aivan järjetön hienoa kamaa,ehkä vanhin pullo suomessa.

En ole ikinä omistanut alkoholia koska kaupungissa pärjää ilmankin. Julkisilla alkoholeilla tulee toisinaan juopoteltua pakolliset juopottelut mutta maaseudulla käydessä tulee väkisinkin mieleen että olishan se oma pullo kiva olla. Ei oo tullut tähän ikään mennessä hankittua alkoholinkäsittelylupaa mutta kun semmoinen alkoholi perheestä nyt kuitenkin löytyy niin kai sen kanssa pitää opetella läträämään. Semmoinen alkoholi olis kiva jonka vois helposti parkkeerata taskuun mutta jossa olis kuitenkin sopivasti tilavuutta sekoittaa isompikin pönttö.

Hyvä ketju.

Hoolie: Mitäs viinaa se absintti on? - YouTube Vanha, mut jos vaikka joltain olis jääny näkemättä…

Mä en enää koskaan juo mitään keraamisesta pullosta… Sellanen oksokaari lähti, kun jonkun mielestä oli hauskaa tarjoilla Riga Balsamia porukalle. Oliko toi Unicum sellasessa pallomaisessa pullossa? Ei kai siitä kukaan tosissaan pidä?!? O_o

Pirtua ei olekaan aikoihin ollut maisemissa. Jospa sitä “aitoa amerikkalaista” Traditional Corn Spirittiä jostain sais…Skottiviskit menee myös. Savuiset Islayt uppoo parhaiten.

Noviisina Laphroaig is ze shit, jokin tuossa elämän vedessä kiehtoo.

Just nyt on vähän kuivaa:

Koskenkorva Lakritsi
Meukow VS
Rigas halppis kuohuviini 2pl
Freixenet kuohari
joku Thandi punkku
4 Tatatchilla valkkaria himassa, lisää kellarissa
pari tölkkiä olutta
käsidesi
joku viis litraa lasinpesunestettä (etyyli)

Kännissä ajaminen on ihan vitun siistiä. Olis varmaan hienoo ajaa autollaki kännissä, muttei kehtaa kun se on niiin kiellettyä.

Onko täälä 24-merkin haltijoita?

“En pidä kotona viinaa, koska ne eivät täällä säily.”

Juotua tulee, joskus enemmän, joskus vielä enemmän. Tykkään kikkailla kavereiden kanssa humalassa ja mielellään niin että aloitellaan siinä puoleltapäivin ja mennään se 16 tuntia tuiterissa. Sunnuntaina sitte parannellaan porukalla krapulaa, jos on ja puhallellaan naamat valkoisina.
Se on erittäin sosiaalinen tapahtuma toi viunan ottaminen ja lähentää tuntemattomiakin tyyppejä ja voit puhua paskaa vaikka kenen kanssa. Sitä tapaa uusia ihmisiä, löydetään tulevia ex-vaimoja ja vaikka mitä positiivista. Yhtään negatiivista asiaa en ryyppäämisestä löydä, kun en krapulaakaan pode.
(Odotan, että joku tulee kertomaan minulle terveysvaikutuksista.)

Kyllä mä sanoisin, että viina on erittäin hieno keksintö ja kaikkien pitäisi sitä joskus kokeilla.

askopee - 5:50, 5.8.2010 » Kaapista löytyy tällä hetkellä tämmösiä, ei kovin kesäisiä juomia. Ferreira Late Bottled Vintage Porto 2005 Nøgne ø #100 Nøgne ø Dark Horizon 2. Edition *3 Orval *2 Slottskällans Imperial Stout 2008 *1 2009 *2 G. Schneider & Sohn Aventinus Weizen Eisbock *4 Kunnolla humaloidut ipat uppoo oikein hyvin kuten moni muukin oluttyyli ja kaippa nuo laadukkaat oluet on myös harrastus jossain määrin. Toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Savuiset ja turpeiset viskit on myös herkkua. edit: oon monesti miettiny olut topikin perustamista, mut eiköhän tää aja saman asian.
Oluiden ikäännytys go-go!

Pitäisköhän tässä edelleen kartoittaa innokkuutta yksivaihde-olueen, jos pienpanimo-meininki kiinnostaa? Suuntaviivaksi varmaankin rapea janonsammuttaja, mut jotain tarkempia toivomuksia? Kuka duunaa etiketin/hanalätkän? Maitokauppaan pullossa vai ravintolaan hanassa?

Täsmennetään tätä vielä sen verran, että voin tehdä siis 200 tai 400 litran bätchin, eikä se vaadi keltään (paitsi meidän panimolta) taloudellista sitoutumista.

jääkaapissa pari siideriä
kolme tyhjää asennuskaljapulloa
huomenna häihin

Mä panen itse siiderini. Pikapuolin pitäisi laittaa taas kaksi viiden litran satsia omenalohkoja käymään. Ja Lidlin luomuomenamehusta pitäisi myös tehdä yksi satsi.

Morkki - 6:41, 5.8.2010 » En ole ikinä omistanut alkoholia koska kaupungissa pärjää ilmankin. Julkisilla alkoholeilla tulee toisinaan juopoteltua pakolliset juopottelut mutta maaseudulla käydessä tulee väkisinkin mieleen että olishan se oma pullo kiva olla. Ei oo tullut tähän ikään mennessä hankittua alkoholinkäsittelylupaa mutta kun semmoinen alkoholi perheestä nyt kuitenkin löytyy niin kai sen kanssa pitää opetella läträämään. Semmoinen alkoholi olis kiva jonka vois helposti parkkeerata taskuun mutta jossa olis kuitenkin sopivasti tilavuutta sekoittaa isompikin pönttö.
+1

En käy näyttelyiden avajaisissa alkoholin takia, mutta onhan se silti mukavaa lasi kädessä tihrustaa kehystettyjä tai jalustalle nostettuja asioita. Ikäänkuin julkista alkoholia, se, siis.

Peruselintarvikkeita eli olusia käytän kohtuudella sopivan tilaisuuden tullessa päälle eli janonsammuttajana. Kunnolla ryypättyä tulee nykyisin harvemmin ja silloin saattaa kulua hieman väkevämpiäkin.

Elämän vedet eli viskit on sitten niitä nautintoaineita, joita tulee silloin tällöin maisteltua. Lempparit tulee sieltä Islay ja Mull jne suunnalta eli savua, turvetta ja makua siinä juomassa olla pitää. Tällä haavaa lienee hyllyssä jotain 8 tai 9 erilaista pulloa, joista yleensä 2-3 kerrallaan kulutuksen alla. Hiljaa hyvä tulee, sanoi ped…