25,4mm tangon aiheuttamat vauriot 26mm stemmille, ja jatkokäyttö 26mm tangolla?

E: Eli tilanne muuttui asiaa tutkaillessa. Havaitsin, että mitä luultavimmin 26mm (cinelli, voisi periaatteessa olla 26,4mm, mutta stemmin on suht uuden näkönen kunnoltaan, voisi ehkä olla 1A, tästä ei tosin täydellistä varmuutta) stemmissä on ollut käytössä 25,4mm tanko. Miten tämä vaikuttaa stemmin clampin kestävyyteen tulevaisuuden kannalta oikean kokoista stongaa käytettäessä?

Ja tietty vähä vääräl alueel…

Ei mitenkään kestä. Hajoaa joko stemmi tai tanko tai molemmat. Ne lienee alumiinia, jota ei parane taivutella. Henkesi on kyseessä.

Kaljatölkkishimmikään ei auta. Osta oikea shimmi, Nitto tekee.

Onks suhunki tarttunu foorumiperseily? No hioskelen vähän niitä clampin avauksen kulmia, ettei painu stongaan aiheuttaen tarpeetonta rasitusta.
E: siis stonga 26, stemmi 25,4 eli ei shimmiä vaan liikaa avausta

  • Sattuuko jos teen näin?
  • Joo, luultavasti sattuu.
  • Onko suhun tarttunu foorumiperseily? Teen silti.

Edit: Ihan sama mihin suuntaan sitä alumiinia väännät, sitä ei pidä vääntää.

Ehkä nyt kannattais kuunnella Karea. Tai sitten tietty, jos haluaa elää vaarallisesti, niin mikäs siin…

Ymmärrän, että alumiini ei tykkää siitä, että avataan, mutta todennäkösesti toi clämppi aukee sen verran, että 26millinen stonga menee läpi ilman venyttelyä. Pultinreikien kohdalta sisäpuolelta kun vähän pyöristää, niin aika sopiva fitti kuitenkin. Oisin lähinä kaivannut tähän kokemusperästä tieoa, eli ajossa on, ja on/ei ole hajonnut x määrää vuosia/mitälie jälkeen, ja sorry, oon aamukoomassa :confused:

On noita hajoillut, mullakin joskus vuonna miekka ja kypärä eli aikanaan yks. Sen sopivuuden ei tartte olla paljoa pielessä, niin sinne liitoksen kulmaan tulee mukava rasitus/murtumispiste, josta laukeaa ennemmin tai myöhemmin. Itse en siis alkaisi tuollaiseen. Älä ala sinäkään.

Selvä, sit viel sellanen kyssäri, että mistä tiiän, ettei toi cinellin stemi oo alunperin 26mm ja nyt kiristetty 25,4 milliseen stongaan? Varressa ei ollut mittoja.

Luultavasti alunperin ollut 26mm mutta jos se kerran on väännetty kertaalleen sopimaan 25,4mm tangolle niin sitä tuskin kannattaa enään väännellä takaisin

Pre-1995-Cinelli-dropit on muuten 26,4.

Mittaamalla se selviää eli pyörittelet sitä stongaa ja mittaat usealta puolelta ja useasta kohdasta, ni kyllä se siitä alkaa se koko selvitä…

Löystin clampin vaan kuusiokolopultilla ja otin stongan pois. 26 millinen sakae droppi meni siihen heittämällä sisään, ilman, että kinnasi mistään suunnasta. Kiristin clampin ja näyttää olevan hyvä fitti (liian pieni clamppi jättäisi periaatteessa väljää kumpaankin reunaan).

E: eli sirkuksen kommenttiin: ei ole ilmeisesti “väännetty” vaan ollaan kiristettäessäkin oltu kimmoisalla alueella, koska palautui väljäksi.

Stemmit on halpoja ja tangot on halpoja, mitä jos ostaisit sopivat niin, ei tarvis sit sössöttää kun menee hanpaat katki.

Lähtökohtasesti olin vaan siinä uskossa, että noi cinellin stemit on 26 millisiä. Hommasin 26 millisen dropin, mutta kiinnioleva stonga oli 25,4mm. Kuitenkin avattaessa clamppi oli niin iso, että meni toi 26 millinen stonga heittämällä, joten todennäkösempää on se, että stonga on alunperin ollut liian pieni halkasijaltaan. Kysyisinkin, että miten tollanen toiminta vaikuttaa stemmin kestävyyteen myöhemmin oikeenkokosella stongalla?

E: Stongassa lukee ainoastaan cinelli milano, mutta googlen kuvahaulla kun menee joillekin sivustoille, niin törmää jopa 26,4 clampillisiin stemmeihin…

tässä vaiheessa itseä kuumottaisi katkennut ohjaustanko -kuvan jälkeen sen verran että viskaisin stemmin menemään ja etsisin uuden…

itellä 25.4 stonga 26.0 stemmi. ajanut vuoden verran enemmän ja vähemmän. ei ongelmia. jossei mene kiristäessä ns. ruttuun tai aivan kiinni niin en näe tässä mitään väärää.

ignorance is bliss vai miten se nyt menikään?

Uskon toki, ettei kestävyys ole samaa luokkaa, ja että alumiini väsyy myös kimmoisalla alueella liikuttaessa. Jos nyt kuitenkin kimmoisan alueen liikettä tapahtuu tuossa yhden kerran, on väsyminen clampissa huomattavasti epätodennäkösempää kuin esim stemin varressa, jota ajaessa nitkutellaan?

no siis quillit on jo lähtökohtaisesti vähän ns vajaita kuten palstalla joku aika sitten pyörineessä linkissä kovasti toitotettiin: