Talvifillariksi Vitus vee-1

Moro.

Talvifillariksikin hankittu Vitus Vee 29 on saapunut ja testiajoa olen päässyt ajelemaan tänään.
Mukava fillari noin äkkiseltään.

Nyt on heti kuitenkin aloitettava välityksen hienosäätö.
Elikkäs enemmän möyrintävaihdetta kehiin.

Sitten asiaan.
Pari kysymystä:

-Tällähetkellä on vakiorattaat: 18-39, eturattaan pulttijako on 130BDC ja en ole mistään löytänyt tuolla jaolla olevaan ratasta joka olisi pienempi kuin 39 piikkiä, joten luultavasti kammet vaihtoon jos eturatasta haluaa pienemmäksi?
Millaisia budjettikampia voisi harkita?, toimivat kumminkin.

-Pystyykö takana olevaan sinkulavapaarattaiseen vaihtamaan ratasta vai onko hommattava kokonaan uusi sinkulavapari mieluisella rattaalla?

Ajatuksissani tuo kampien vaihto kiinnostaisi enemmän, helpompi etupäähän vaihdella ratastusta sitten jatkossa.
Elikkäs tälläistä …

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/bikes/urban/1351001065519-16rqboae3hn1w-700-80.jpg
En ole nähnyt sun pyörääs, mutta jos takaratas on ton näkönen, sen voi ruuvata irti ja tilalle voi laittaa toisen. Ainakin Kumiluodissa on ollut isoja (22t?) Sturmey-Archerin vapaarattaita hyllyssä. Heiltä löytyy myös työkalu sen vaihtoon.

http://www.leisurelakesbikes.com/content/images/thumbs/0000276_park_fr6c_freewheel_remover_bmx.jpeg
Työkalu ja ns. BMX-vapari

Vapaaratas on halvempi kuin kammet + keskiö + ratas.

Toki tuo vapaaratas on samanlainen, …joo, eiköhän se ole sitten tuo vapaarattaan vaihto .
Kuten Normaali jo sanoitkin niin halvempi ennenkaikkea.

Tai sourssaat jostain #5 paidan ja vaihdat voimansiirtoa sit ku entinen on ajettu loppuun.
http://images.cdn.bigcartel.com/bigcartel/product_images/123324210/max_h-1000+max_w-1000/htfu1.jpg

uusia kapeita 39t saa melkein ilmaiseksi eli ihan paras budjettiratkaisu tuo 130bcd ja toi bmx -vapari ei tule kauhean kauaa loskassa kestämään. joten joku halpa shitmanonavalla oleva takakiekko sillä uudemmalla glidellä niin saa kestävämmän vapaarattaan ja valinnanvaraa rataskokoon kätevästi. sit ajaa onnellisena auringonlaskuun.

BMX-vaparista kantsii talvikäytössä liottaa paksut tehdasrasvat ulos ja laittaa tilalle vaikka aseöljyä. Parilla kaverilla alkoi viime talvena pakkasten tultua Dictat pyöriä tyhjää kesken ajon, mutta voitelutemppu korjasi tilanteen.

Jos vaihdat huomattavasti isomman takarattaan, saatat tarvita pidemmän ketjunkin.

Lumikko - 10:22, 2.1.2015 » BMX-vaparista kantsii talvikäytössä liottaa paksut tehdasrasvat ulos ja laittaa tilalle vaikka aseöljyä. Parilla kaverilla alkoi viime talvena pakkasten tultua Dictat pyöriä tyhjää kesken ajon, mutta voitelutemppu korjasi tilanteen.
Itsekin vaihdoin tuossa taannoin 22t-vaparin Vitukseen ja mietin vaihtaessa uudelleenvoitelua. Oli sitten niin paljon muutakin säätämistä, etten jaksanut ruveta. Saa nähdä kostautuuko pahasti.

Jos tuossa on sama kun omassa kolme vuotta sitten ostamassa vee-1 26" niin vapari on aivan kusta ja paskaa huono.

Muli - 11:24, 2.1.2015 » Jos tuossa on sama kun omassa kolme vuotta sitten ostamassa vee-1 26" niin vapari on aivan [s]kusta ja paskaa[/s] huono.
Dictahan omassa ainakin luki siellä takapuolella, kun sen irrotti eli samanhenkistä meininkiä ainakin. :)

EDIT: En kyllä toisaalta oo vielä saanu ajettua sitä alkuperäistä vaparia paskaksi, talviajossa varmaan menis.

Kerron taas: kerran purin yhden käyttämättömän Dictan. Oli 100% totaalisen voiteluineeton ja sisällä helisi ilmeisesti sen kromi-tms-pinnoitteen palasia. Eli kannattaa avata ja tarpeen mukaan putsata/voidella, ei tuollainen käytännössä suojaamaton peli kovin kauaa voi kukkua jos se on myös kuiva.

Muli - 11:24, 2.1.2015 » Jos tuossa on sama kun omassa kolme vuotta sitten ostamassa vee-1 26" niin vapari on aivan [s]kusta ja paskaa[/s] huono.
Miten tämä ilmeni?

Mistä mahtaisi löytyä 22T ja suojattu vapaaratas?, olisiko jokin tietty merkki hyväksi havaittu?.
BLB Superior Freewheel (30 Ratchet) vapaaratas olisi nyt tähän hätään yksi vaihtoehto joka siis 22T.
Siitä sitten ei mitään hajua onko muuten kestävä/suojattu/hyvä?

EDIT: White ENO, ilmeisesti helpoimmalla pääsee? .

itellä pari euroa dictaa kalliimpi shitmano. jotain rasvaa siellä oli mutta en saanut auki ja mielenkiinto loppui siihen kun ekan kerran rupesi pakkasilla pyörimään tyhjää molmepiin suuntiin ja muistaakseni annoin jollekulle kun sulattelun jälkeen toimi ainakin jotenkin. loppuvuodesta otin käyttöön ja oisko hurjat 5vko kestänyt yhteensä.

Suojattomuuden ansiosta ne rasvat saa huuhdottua ulos vekotinta purkamatta vaikkapa ksyleenillä tai sinolilla, samoin öljyn saa sisään tiputtelemalla liitoskohtiin ja pyörittelemällä.

Kalsteri - 13:31, 2.1.2015 »
Muli - 11:24, 2.1.2015 » Jos tuossa on sama kun omassa kolme vuotta sitten ostamassa vee-1 26" niin vapari on aivan [s]kusta ja paskaa[/s] huono.
Miten tämä ilmeni?
Pyöri tyhjää ja rutisi
Kalsteri - 13:33, 2.1.2015 » Mistä mahtaisi löytyä 22T ja suojattu vapaaratas?, olisiko jokin tietty merkki hyväksi havaittu?. [b]BLB Superior Freewheel (30 Ratchet)[/b] vapaaratas olisi nyt tähän hätään yksi vaihtoehto joka siis 22T. Siitä sitten ei mitään hajua onko muuten kestävä/suojattu/hyvä? EDIT: White ENO, ilmeisesti helpoimmalla pääsee? .
BLB superior on nyt pyöriny itellä kohta puolisenvuotta.. ei oo ainakaan vielä menny rikki vaikka onki kylmä-kuuma hoitoo saanu nyt tän talven. tuolle on se oma työkalu irrotukseen, mutta tais lähtee tuolla yllä olleella työkalulla kans irti kun oikeen kokeilee.
Muli - 15:43, 2.1.2015 »
Kalsteri - 13:31, 2.1.2015 »
Muli - 11:24, 2.1.2015 » Jos tuossa on sama kun omassa kolme vuotta sitten ostamassa vee-1 26" niin vapari on aivan [s]kusta ja paskaa[/s] huono.
Miten tämä ilmeni?
Pyöri tyhjää ja rutisi
Okrait.
peltsip - 0:26, 2.1.2015 » uusia kapeita 39t saa melkein ilmaiseksi eli ihan paras budjettiratkaisu tuo 130bcd ja toi bmx -vapari ei tule kauhean kauaa loskassa kestämään. joten joku halpa shitmanonavalla oleva takakiekko sillä uudemmalla glidellä niin saa kestävämmän vapaarattaan ja valinnanvaraa rataskokoon kätevästi. sit ajaa onnellisena auringonlaskuun.
Saakohan noita halpis simanokiekkoja mutterikiinnityksellä, tarkoitan siis että pikalinkku ei pidä rengasta paikoillaan? Ja millaisia ovat nuo takaratas viritykset tuollaiseen napaan?. ..Termit hakusessa.. hah :)

Kumpi mahtaa olla järkevämpi vaihtoehto, satasen ENO vai halpis simppakiekko ratas zyzteemillä?
Oikeasti kun ei ole sitten hajuakaan itselläni, tuota ENOA on kehuttu maasta taivaaseen mutta hintava. Halpis simpat ovat todellakin halpojaja laatu ei kuitenkaan hirveästi varmasti Vituksen omia vanteita häpeä, luulisin? ,

Oisko ollu bikeshopissa.

halpa shimano(kiekko) kestää ihan eri lailla kun nuo dictat. ei saa antaa halvan hinnan hämätä koska isoin ero on vapaarattaan rakenteessa. ja shimano syö perus sinkularattaita, esim
http://www.hi5bikes.fi/~gtMCx0000001/?Y999=PIF&Y104=HI5-TRSKF- tai sit jos jurmut ei menoa haittaa, hakee biltemasta halvimman pakan, purkaa ja nappaa sopivimman kokoisen kapeakantaisen rattaan käyttöön.

e: ei kai noissa bmx-vapareissa ongelmia kauniilla kesäkelillä ajellessa ole, talviajossa kaikki ongelmat vaan kärjistyy äärimmilleen.

ee: ja totta kai saa pikalinkun vaihdettua esim kuusiokolopulttikiristykseen.