Pelago Bicycles

En muista onko viimeinen setuppi ollut esillä, mutta erittäin tyytyväinen omaan Sibboon, tänä vuonna pääasiassa brevettejä ja maantielenkkiä.

huh

Jep, mä sanoisin, että noissa 53 ja 56 keskustelussa on tosiaan kyse estetiikasta. Sen lisäksi, että olen tosiaan Surlymies, joka tykkää stäkistään, niin haluaisin huomauttaa, että toi on säädetty tosi korkeaksi. Voi hyvinkin olla, että taas jonkun ajan kuluttua tuosta lähtee sentin tai parin verran speisseriä alta pois.

Itselläni on sen verran lyhyet kädet ja jalat suhteessa torsoon, että jos pitää valita pienemmän ja isomman rungon väliltä, niin se pienempi on yleensä turvallisempi vaihtoehto.

edit. Ja onhan toi Kimin Sibbo aika räyhäsen näköinen. Omani on itselleni tyypillinen käppäkokoonpano :smiley:

Sitten kun tutami siltä tuntuu, niin DIBS vaan sun runkosetti, ois mulle passeli :wink:

Edit: eikäköö, eikö olekaan.

Onko kukaan muuten asentanut Stavangeriinsa VO Zeppelin -lokareita? Mahtuiskohan ne?

azure - 12:01, 10.9.2018 » Onko kukaan muuten asentanut Stavangeriinsa VO Zeppelin -lokareita? Mahtuiskohan ne?
Joo, multa löytyy Stavasta ne. Pienet pokkaukset piti tehdä papukaijapihdeillä chain- ja seatstayn kohdalle, koska töyssyissä resonoi niiden suunnalta. Ja siis ihan silleen pari milliä painoin niitä sisään.

Cool. Ja eteen meni ilman mitään modailuja? Voisikin ne jossain vaiheessa päivittää SKS Longboardin tilalle.

Joo edessä ei mitään ongelmia.

Harppaus Pelago Stavanger low trail lifestyleen osoittautui arveltua ikävämmäksi.

Kolmatta päivää taistelen haarukan ja etujarrun säätämisen kanssa. Ei tahdo sitten kirveelläkään saada etujarrulevyä pyörimään suoraan jarrupalojen välissä ilman että ottaisi kiinni. Jarrulevy on suora joten en voi muuta olettaa kuin että jarrukorvake on varmaan kaukoaasian juniorihitsarilla mennyt vähän vinoon tai jotain muuta on itse haarukassa pielessä? Spyreissä + jarruadaptereissa ei tota säätövaraa ole ihan loputtomiin sivusuunnassa ja muihin suuntiin vielä vähemmän, eikä kiekkoa hahlossa siirteleminenkään tunnu auttavan tässä kohtaa. Jarrulevyä speissasin heti alkuun 2mm ulos päin, että osuisi vähän lähemmäs palojen väliin mutta jarrusatula on vinossa vähän joka suuntaan tällä hetkellä. Onko tämä nyt ihan tavallista pelago merkkisen polkupyörän säätämistä vai onko kyse jostain epätavallisesta?

Korvakkeen anatomiaa silmäillessäni ei ainakaan raa’an voiman käyttäminen ja korvakkeen suoraksi vääntäminen tuntunut luontevalta ratkaisulta. Pelkään hieman, että korvake antaa hitsien alueelta periksi ja sitten mulla on low trail katuratahaarukka ilman levyjarruoptiota. Shimanon vuoripyöräjarrut tähän on jokatapauksessa tulossa muutaman päivän sisään, josko niissä olisikin vähän enemmän pelivaraa palojen välissä antamaan anteeksi haarukan valmistustoleranssit, mutta jos ne eivät auta niin menee mielenkiintoiseksi väkivaltaiseksi.

tmar - 20:17, 5.9.2018 » Miten ois käyny kokoa isomman rungon kanssa? Geon puolesta.
Pääsin testaamaan tätä kun tyyppailin kollegan 56 Sibboa KoFeilla. Kaveri on aika saman kokoinen kuin minäkin ja Sibbonsa tuntui minusta aivan hyvältä: speissereitä oli sentin verran vähemmän kuin minulla ja stemmi oli vissiin joku 70 mm mittainen. Eli isommalla rungolla olisi käynyt varmaan juuri kuten uumoilinkin, eli sen olisi saanut sopivaksi, mutta lyhyemmällä ohjaamolla.

Tuntuu siltä, että mun kaltaiselle persjalkaiselle ja lyhytkätiselle tyypille tuo pienempi oli oikea valinta.

Rolle - 23:43, 14.9.2018 » Pelkään hieman, että korvake antaa hitsien alueelta periksi ja sitten mulla on low trail katuratahaarukka ilman levyjarruoptiota.
Et kyllä saa levyjarrukorvaketta väännettyä millään irti, väkisin se hitsi sen verran pitää. Sen sijaan voit vääntää haarukan jalan päin helvettiä. Eli ei mulla mitään ratkaisua tähän ole tarjota mutta väkivaltaa en suosittele. Tietty jos haarukka on kaupasta ostettu ja siinä on valmistusvirhe niin sittenhän tää on takuuhomma.
Rutiger - 2:45, 15.9.2018 »
Rolle - 23:43, 14.9.2018 » Pelkään hieman, että korvake antaa hitsien alueelta periksi ja sitten mulla on low trail katuratahaarukka ilman levyjarruoptiota.
Et kyllä saa levyjarrukorvaketta väännettyä millään irti, väkisin se hitsi sen verran pitää. Sen sijaan voit vääntää haarukan jalan päin helvettiä. Eli ei mulla mitään ratkaisua tähän ole tarjota mutta väkivaltaa en suosittele. Tietty jos haarukka on kaupasta ostettu ja siinä on valmistusvirhe niin sittenhän tää on takuuhomma.
iteki suosittelisin liikkeessä asiointia. muussa tapauksessa murhakontin vuokra-avustuksia otetaan vastaan.

Jos levy ottaa niin monta milliä kiinni, ettei korvakkeen feissaaminen auta, niin luulisi saavan uuden keulan.
Edit: vähän unisena kirjotin, piti siis ongelman rajaamiseksi kysyä onko korvake feissattu? Samoin tuo Odien kysymys, onko fillari ollu linkku löysällä maassa niin että kiekko menee varmasti suoraan

Ymmärtääkseni olit tarkistanut että kiekko istuu haarukassa suorassa?

Odie - 11:35, 15.9.2018 » Ymmärtääkseni olit tarkistanut että kiekko istuu haarukassa suorassa?
Kiekkoa siirsin hahloissa ees taas suoraan ja vinoon korvakkeen suuntaiseksi, ei auttanut.

Viikonloppuna haluan päästä ajamaan joten otan nyt viilalla spyreistä turhan metallin pois vinoon pyörivän jarrulevyn tieltä. Viimeinen vaihtoehto on sitten se vaihtokeula.

edit: pelagolla jos luetaan tätä niin mulle saa kyllä lähettää feissatun 63 rakeisen keulan suoralla korvakkeella. 8)
Toimitusosoitteen saa privaviestillä.

Myös bb7 jarruista tutut kupuprikat saattais riittää jarrun suoristamiseen, aiheesta varmaan enempi levyjarru topsussa

jos se keulan korvake on kiero niin älä nyt ala jarruja viilaamaan vaan pelagolle mars vaihtamaan keula

FF - 14:06, 15.9.2018 » jos se keulan korvake on kiero niin älä nyt ala jarruja viilaamaan vaan pelagolle mars vaihtamaan keula
165 kilometriä matkaa pelago storeen josta rungon kävin hakemassa eli ei ole ensimmäisenä listalla tuo vaihtoehto.

no täs ois pelagolla mahdollisuus ottaa tilanne haltuu ja laittaa kuriirilla suora keula tulemaan asap

soittoo sinne, kerro tilanne alusta saakka hukattuine hetkineen (3pv jne sekä että pitää lähteä ajamaan)ja raportoi täällä miten homma ratkes

ne toki maksaa sulle viallisen tuotteen palautuksen kuten kuuluukin

tai ehk niitä on jälleenmyyjilläki…?

Ennen kuin käytän FF:n pöytään tarjoamaa korttia päätin antaa haarukalle vielä mahdollisuuden ja palaan tutkiskelemaan asiaa tulevina päivinä kun on uudet jarrut+levyt noudettuna ja asennettuna niin saadaan ainakin varmuudella komponenteista johtuvat häiriöt eliminioitua tästä casesta.

Ei huvittanut spyrejä sääliä joten annoin viilan viuhua. Pyörii äänettömästi nyt koko setti mutta jarrutusteho ei tietenkään ole mintissä kun palat eivät edelleenkään kohtaa levyä kohtisuorassa. EDIT: EI PYÖRI ENÄÄ!!

¯_(ツ)_/¯