Pelago Bicycles

Musta se uus Antwerp malli on oudon mallinen tai siis se tarakka näyttää olevan kummallisessa asennossa. Brooklyn ja Bristol on vetoavan näköisiä. Eikös tän tyylin naistenpyöriin kuuluisi hameverkko? Jos ei aja hame päällä niin mihin sitä naistenpyörää edes tarvii :slight_smile:

Komppaan myös ech’n aikaisempaa ehdotusta remmivetoisuudesta.

Finnish design yearbookissa muutaman muun tuttavan lisaksi Pelago. Hyva pojat!

http://blogit.helsinki.fi/tuylaant/downtown.jpg

Bristol Downtown, mustilla aluvanteilla, 3-vaihteinen, käsijarrut, 725e. Koot 53, 57, 61.

Valehteleeks mun silmät, vai viettääkö slouppaako tuo vaakaputki eteenpäin (jos katsoo sivukuvaa)?

Slouppaa.

Tota negatiivista downslopea oon usein pohtinu. Miks suuren osan porukast mielestä se on tosi siisti juttu, mut silti mikään firma (paitsi cinelli, mash) ei valmista semmosia nykyään? Luulis nyt et taiwanilaisessa tehtaassa olis about yhtä halpaa tehä iha tommosiakin, ja ainakin ne erottuis kaikista muista perus createista ja steamrollereista.

Kompakti slouppirunko on yhta jaykka mutta kevyempi kuin samankokoinen eteenpain slouppaava runko. Pyoravalmistajat varmaan mieluummin tekevat kevyita kuin marginaalikuluttajaryhman mielesta hienoja harveleita. Sille marginaaliryhmallehan (=me) noi mashit, affinityt jne on suunnattu. Ihan hienoja ja hieman tavallisuudesta poikkeavia ovat kylla, mutta eivat kai sen lisaksi muuta etua tarjoakaan.

^ Affinity Lo Pro, ainakin.

edit: hidas.

^^
se painonlisäys on varmasti aika marginaalinen jos ylipäätänsä ollaan taiwanilaisten rautapyörien kanssa kikkailemassa, ja en tiedä onko tuumasten ratateräsrunkojen ostajien sisällä hirveesti mainstreamia suhteessa niihin muutamaan, joita lopro miellyttää. Eihän siinä etuja ole, mut eihän meistä kukaan muutenkaan hybrideillä aja.

Taisiis, musta tuntuu et just suurempi osa näiden pyörien kanssa peuhaavista on just niit jotka kuolaa lfgss:ssä kun joku linkkaa jonku vanhan ttpyörän. Luulis et edes yks malli joltain isolta valmistajalta vois mennä hyvinkin kaupaks. Ite voisin ainaki ostaa jonku 200-400 euron modernin teräs ttrungon projektiks.

Onhan tuosta eteen kallistuvasta se etu, että saa matalamman ja aeromman ajoasennon. Sitä tosin tuolla esimerkkikuvan ohjaamolla on kovin innokkaasti tavoiteltu.

^ mielikuvatasolla joo, kaytannossa kuljettajan elastisuus ja UCI:n saantokirja rajoittavat ajoasennon mataluutta enemman kuin vaakaputken kulma :slight_smile:

UCI:n säännöt tietty, mutta eiväthän ne päde kadulla trendikahvila-tt:tä tai klo 1955:n ehdinkö-alkoon-sprinttiä ajaessa :wink:

negaatio - 21:46, 4.6.2010 » Tota negatiivista downslopea oon usein pohtinu. Miks suuren osan porukast mielestä se on tosi siisti juttu,
Because tru pyöränörtit näkee märkiä unia tästä:

http://fixedgearcapetown.co.za/wp-content/uploads/2009/12/Cannondale-Track-3.jpg

… ennen kuin Chainthug sanoo mitään niin muistutan, että Cannondale Track slouppaa eteenpäin vasta koosta 55cm ylöspäin.

Ja samasta syystä H+Son julkaisee vuoden lopussa täsmälleen samalla geolla mutta modernilla 1 1/8" hiilarikeulalla varustetun kloonin tosta. Zing!

ja sitten kannattaa kysyä naamarilta kuinka ihnaa tuo slouppi on…

Varsinkin isot rungot 60-63 näyttää mun silmään huomattavasti paremmalta sloupattuina. Emäputki pysyy inhimillisemmän mittasena. Infinityn lisäks lo-pro mallista runkoo löytyy ainakin 14bikeco ja geekhouse valikoimista.

Niin, lo-pro on ihanan näköinen kunhan tavoitteena ei ole esimerkiksi oikeasti ajaa sprinttiä sillä. Sitten siihen joutuukin puskemaan nousevan stemin saadakseen ratatangon alaotteen käyttökelpoiselle korkeudelle.
56:sta isommat rungot on aina vähän hassun näköisiä. Samoin kuin 54:sta pienemmät.

Ihan hyvältä näyttää tuo limited edition kaupunkisinkula

^ Video ja Pyörä erittäin stylejä!

Tulin huomenneeksi, että firman omilla veppisivuilla ei ole juuri mitään sisältöä eikä tietoa, mutta Facebookissa vaikka mitä. Vaikka se facebook onkin nyt hip, in ja 2.0, täysin varauksetta tällaista kehitystä ei voi kannattaa.

Tuolla jossain toisessa topikissa mainittiin, että Pelagolla vois olla keskiöitä ranskalaisella kierteellä. Ilmeisesti kyse on siis Velo Orangen keskiöistä? Löytyykö, millä akselin pituuksilla ja viisteellä ja mihin hintaan?