Kammet

omniumit kingin keskiöllä 42mm; 10spd redit sramin keskiöllä 41mm sisemmällä ja 49mm ulommalla paikalla.

omniumien ketjulinjasta, kampisetin mukana tulevalla keskiöllä, ilmeni tosin taannoin osittain poikkeavia mielipiteitä.

^onkos redit mitattu kapealla/maantierieskalla, jos on ni sittenhän toi vois levellä olla lähemmäs 42mm, mut oiskohan redit nyt kuitenkin vähän turhan hipot pomppikseen. toisaalta onhan niitä rollereissakin muistaakseni ainakin jiimalla ja saahan niitä välillä hyvilläkin alennuksilla.

41mm sisemmällä paikalla. Eli paksumpi ratas veis ketjulinjaa sisäänpäin, lähemmäs 40mm:ä.

juu totta aivan! ihan hyvä että joku huomauttaa, kun omat aivot pettää.

kapealla rattaalla mitattuna juu. isomman ratarattaan pyörimään mahtuminen sisemmällä paikalla paksumman rengastilan rungoissa voi myös olla haasteellista.

ja gxp-red-setinhän saa omniumien hinnalla, joten huomattavasti halvemmat kuin esim. laadukkaat japsiratakampisetit.

juu kiitos vastauksista. Ei Ne reditkään pois suljettu vaihtoehto ole eikä 3/32 rattaatkaan. 42 kakkosta pomppikseen oon kuitenkin laittamassa ni ei sen pyörimistilan pitäis olla ongelma kun 144 bcd kampia en siihen laita kuitenkaan. ongelmaksi muodostuu lähinnä varmaan se, että 42mm voi olla liian kapea, kun pulttinavat kiinnostaa ja odottelen tässä vastauksia niiden ketjulinjoista valmistajilta/tavarantoimittajilta. ulospäinhän noissa voi helposti säätää ketjulinjaa, mut ei kapeammaksi eli voi olla siis, että omniumit jää haaveeksi.

mulla on omassa pomppiksessa s300:t kapealla ta spessun rattaalla, ketjulinjaa en ole mittaillu, natsaa ainakin kapealla surlyn fiksirattaalla sekä bemaksi vaparilla.

pienenä ot:na, ei kukaan ole kokeillu noita halon fix-g napoja? niissähän sais ketjulinjan säädettävyyden + helpon rattaan vaihdon samassa paketissa…

simojoki - 12:57, 3.1.2013 » pienenä ot:na, ei kukaan ole kokeillu noita [halon fix-g napoja](http://www.halorims.com/ison/image/complete/huha-fixg-fixg-ka-space.jpg)? niissähän sais ketjulinjan säädettävyyden + helpon rattaan vaihdon samassa paketissa...
On, mutta jos vastaan tuonne [toiseen topikkiin](https://www.yksivaihde.net/old/4786&page=14) ettei OT.
snaamari - 12:44, 3.1.2013 » ongelmaksi muodostuu lähinnä varmaan se, että 42mm voi olla liian kapea, kun pulttinavat kiinnostaa...
Entäs Shimanon etunapa? Toimisi jopa 41mm:n ketjulinjalla ja on ulospäin säädettävissä prikoilla. http://velosolo.co.uk/pictures/41-46chainlinefinalFAQ.jpg

^mahdollisuuksia mahdollisuuksia… onneksi on aikaa, vaikka kevääseen asti pähkäillä paitsi, että puolentoista viikon päästä kolahtaa ylimääräistä speksausrahaa tilille jonnin verran ja alkaahan se varmaan polttelemaan, mut katsotaan nyt.

snaamari - 12:44, 3.1.2013 » 42mm voi olla liian kapea, kun pulttinavat kiinnostaa ja odottelen tässä vastauksia niiden ketjulinjoista valmistajilta/tavarantoimittajilta. ulospäinhän noissa voi helposti säätää ketjulinjaa, mut ei kapeammaksi
Jos oot Fixie Inc. Shuria harkinnu, siitä pitäis löytyä ketjulinjatieto pulttinapatopicista. Voin mittailla vielä, jos onkin unohtunut. Jos et ole tuota napaa harkinnut, kannattais. ;)

Pitäis hankkia uudet kammet. Oon vähän miettiny noita Ebayn käytettyjä Dura ace 7600 kampeja japanista, onko nämä hintansa väärtejä tai oisko muita vaihtoehtoja noin 150e hintaluokassa.

Eikös Omniumia saa about johonkin noihin hintoihin?
Itselläni kahdet DA 7600 kammet eBaystä (Japanista) eikä valittamista kummasakaan setissä. Hinta riippuu aina kunnon mukaan.

Osta da:t, ja iske ne epäpyhään jis-liittoon un54:n kanssa. Ikuinen setti. Olettaen että 7600 ei ole se octalink (ei voi muistaa).

ei ollu. osta D-A:t vaan.

kiristä kiinni. älä avaa koskaan.

Niin hinta riippuu kunnosta mutta onko se kunto ainoastaan kosmeettista?

Omnium vois olla yks vaihtoehto mutta keskiötyyppi ei kiinnosta ja koska multa löytyy jo kampisetti 48 hampaisella rattaalla niin haluaisin uusiin kampiin noin 44 hampaisen.

Cy Clistman - 22:16, 24.1.2013 » Niin hinta riippuu kunnosta mutta onko se kunto ainoastaan kosmeettista?
On. Omissani ainakin olleet viisteet ja kierteet sekä muukin aina kunnossa.

tsekkasin phil_the_power_taylorin rujoimmassa kondiksessa olevat 7600:set ($79.99) ja vaikka naarmuilla ovatkin, niin rakenteellisesti pitäis olla kunnossa.

Melkosta osumaa kyllä vasemman kammen päässä…

Suntour Superbe Pro on kovempi. Kalliimpi, mut siistimpi.

haluaisin muistuttaa, että aivan melkein yhtä “ikuisen setin” voi kasata myös standardinmukaisella campagnolo-merkkisellä kasettikeskiöllä, tyyppimerkintä joko veloce tai centaur ja akselin pituus 111 mm.

väitän, että simppa kestää pitempään.

OT