Tahko MTB

yhellä pykälällä kolme rundia?! hats off.

Ei tietenkään kun seuraverkkareissa ja verenmaku suussa ja vaihteilla. Se on kato kisa, niissä ajetaan kilpaa.

Kare strikes back! Meikä ei ole vielä vuosien takaisen jonotuksien muistoja saanut ajettua tai juotua piiloon eli ehkä sitten joskus. Tai sitten ei…

siis mitä, eikö kukaan aja yhellä vaihteella?!

hyvä topsu.

Mika K - 17:04, 24.6.2013 » Kare strikes back! Meikä ei ole vielä vuosien takaisen jonotuksien muistoja saanut ajettua tai juotua piiloon eli ehkä sitten joskus.
Viisas talonmies osaa välttää Juhannuksen liikenneruuhkat. Meikä starttaa klo 00:00 ja Kare klo 05:00. Ruuhkat on pahimmillaan klo 09:30, jolloin Karekin on jo hyvää matkaa tokalla kierroksella.

Näinhän se on, jos vain kuntoa ja vauhtia noille pidemmille matkoille piisaa. Itse jos lähtisin matkaan, niin olisin varmaan taas siellä 60km ruuhkassa maastokruiserilla retkeilemässä :slight_smile:

Mika K - 10:37, 25.6.2013 » Näinhän se on, jos vain kuntoa ja vauhtia noille pidemmille matkoille piisaa. Itse jos lähtisin matkaan, niin olisin varmaan taas siellä 60km ruuhkassa maastokruiserilla retkeilemässä :)
Jos nyt tässä kehtaa tunnustaa, ni oon menossa kuuvellekympille. Yöllä on vaan hauskempi ajaa, kun ei oo ruuhkia, mutavelliä ja hirveetä hellettä päällä.

^ Night-Raido

Kaksi kierrosta olisi varmaan voinut 29er-sinkulalla mennäkin, mutta veikkaan, että viimeistään kolmannella kiekalla alkaa vaihteita kaivata. Siksi fätti. Oma vauhti ei ole lähelläkään Karen tasoa, joten olen varmaan tokalla kierroksella pahimassa ruuhkassa. Siinäpä sitten talutetaan jonossa täpärimiesten kanssa.

^Juu tuo kyllä syö miestä. Tuo 60km yöllä vois olla kyllä oikeinkin bueno, hmm…

Jep, 60km yöajo on itselläkin ohjelmassa. Taitaakin olla eka kerta, ku on tullu ilmoittauduttua yhdelle kierrokselle :wink:

Mika K - 17:04, 24.6.2013 » Meikä ei ole vielä vuosien takaisen jonotuksien muistoja saanut ajettua tai juotua piiloon
Joo ja sitä kestopäällysteen sitkuttamista, jossa kisalappumiehet joilla 567. sija siintää silmissä ajaa ohi ja jäävät seuraavalla maasto-osuudella eteen.

Sikäli tuo kolme kiekkaa olis rancca, sais ainakin ajaa 60 ihan rauhassa.

Vaikka oliskin joskus maastoliekkiä, en jaksaisi Tahkon hommiin nähdä kyllä vaivaa ja laittaa rahaa.

Hep! Yksi rundi ties kuinka monennetta kertaa. Kahteen ei ehkä riittäisi voimat.

Aina olen saanut ajaa jalat tyhjiksi maaliin mennessä, joten sitä, että alun joutuu ottamaan vähän hitaammin tai jonottelemaan ekoilla maastopätkillä, en jaksa hirveesti harmitella. Jääpä enemmän paukkuja vaihdekuskien kyykyttämiseen lopun nousuissa. Musta Tahkolla on kivaa yhdellä vaihteella.

Hehjuum. Never again.

Kova!

Vähän unta palloon. Hitusen vajaat viis tuntia meni, joten ehdittiin moikkaamaan Karea aamu viiden starttiin, niin kuin pitikin. Kinahmilta alas ekaa kertaa tullessa ajoin pimeässä yksinkertaisesti liian kovaa kivikkoon ja vedin kärrynpyörän fillari poikittain jalkojen välissä. Pää edellä alas ja kypärä murtui keskeltä. Järkyttävä moukan tuuri, koska muuten sain vain naarmuja nahkaan.

Mäenlaskutaito kasvaa kokemuksen mukana, kunnes se romahtaa yllättäen. Eli loppumatka meni aika varovaisissa tunnelmissa.

Sää oli mahtava. Polut kuivia ja lätäköt pieniä.

Karen kolmas sija 180:llä vaatii kyllä aplodit.

Joo Kare on kova! Kuulin haastattelun maaliintulossa ja mies vaikutti olevan ihan tolkuissaan kolmen rundin jälkeen.

Kokeilin 32/18, paksurenkainen 29 jäykällä etupäällä. Starttasin 9.20 eturivistä. Alun tiepätkillä ei pahasti joutunut nöyrtymääm vaihdepyörille ja Kinahmilla sain ajaa ilman jonottelua. Loppupuolisko meni rankaks ja aika 4.10, viis minuuttia hitaampi kuin viime vuonna, 32/19-välillä. Tahkolla erotellaan jyvät akanoista Tuulivaaralta eteenpäin. Jos siellä lopun lyhyissä, terävissä nousuissa ei ole paukkuja polkea, tuhraantuu aikaa paljon.

Perjantai-iltana näin Piazzalla yhden sinkula-Krampuksen, muita yksivaihteisia ei näkynyt. Aika harvassa oli jäykät keulatkin tänä vuonna. Reitti tuntuu kuluvan vuosi vuodelta röykkysemmäksi.

Ens vuonna pitää ehkä antaa periks ja vaihtaa joustoa eteen. Voisi yrittää kerätä kuudenkympin mahdolliset sinkulakuskit samaan starttiin, jolloin voisi ajella alkumatkan yhtä kyytiä, kun erillistä sinkulasarjaa on Tahkolle varmaan turha toivoa.

9.40 lähdössä oli myös muutama singeli. Yllättävän vähän kuitenkin näkyi yksivaihteisia niissä 60km lähdöissä aamulla. Hattua nostan teille ajaneille, kun itse tyydyin pelkästään katselemaan touhua.

Oma ajo loppui 90km kohdalla rengasrikkoon. Aiemmin satulalaukku oli jostain syystä auennut ja vararengas tippunut kyytistä. Fätin kansaa tämä osoittaui kohtalokkaaksi, kun sisuria ei voi (pitävästi) paikata ja sopivaa vaihtosisuria ei löytynyt. Siinä vaiheessa, kun olisin fättikollegoilta saanut varasisurin olin ehtinyt jo taluttaa pyörää pari kilometria, paikata kumin epäonnistuneesti ja 40 minuuttia potkiskella kiviäkin, joten en siinä vaiheessa enää saanut kerättyä itseäni lähteämään uudestaan reitille. Tulos siis DNF ja DFU.

Vituttaa ihan silmittömästi. Ajoin ekan kierroksen 3.35 ja olin todella hyvissä voimissa rengasrikon sattuessa, joten arvoisiin, että kolmella kierroksella jopa 12 tuntia olisi voinut alittua. 13 tuntia nyt joka tapauksessa.

Kare ajoi tolkuttoman kovaa. Onnittelut.