Riippumatot, teltat, makuupussit, makuualustat ja yöpyminen pyöräreissuilla

Ticket to the moonin sinkkuversioo saa samaan hintaan, ainakin ite ottaisin (ja otinkin) sellaisen. Ainakin tällanen 175-senttinen ja vähintään yhtä levee jätkä mahtuu kivasti nukkuu.

e: tietty ennoo nähny tota lekan versioo, voihan se olla hyväkin.

pitääkin kysyä, et mitä malleja ne oli, joissa nukuin juhannuksena, koska toinen oli vähän ahdas meikäläiselle, mut toinen oikein mukavan tilava.

e: juuh ei tätä enää tartte pähkäillä.Ticket to the moonin double verkkokauppa.comista alle 40€

Tämmönen löytyy iteltään.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12861435/pyöräily/WP_20130524_018.jpg
Lisätiedot:
http://www.varuste.net/Exped+Scout+Hammock+Combi

Kaks kesää menny ja tää on ihan vitun hyvä. Piste. Varmasti on parempia ja huonompia, mutta omaan tarpeeseen ollu tosi hyvä. Ainoa mistä aina voi viilata on toki paino.

PS. Sori vaihteellinen kuvassa…

Olen parantumaton mahallaan nukkuja joten en itse oikein noista hammockeista yöpymis käytössä perusta.ticket to the moonin ostin kyllä ihan koska makuuasento on mukavampi kuin istuminen maassa, näin vältän myös kaikki puiston ruohikolla olevat koiran paskat ja pulsun oksennukset :slight_smile:

Ite oon kans natoasentomiehiä, mutta hammockissa tämä ei ole niinkään ongelma, vaan pikemminkin riittävä lämmöneristys ja makuualustan pysyminen paikallaan. Lisäksi tuollainen riippumatto on vähän ikävä jos ei ole puita sopivalla etäisyydellä toisistaan.

Massipääliköthän palkkaisi kaksi ihmistä pitelemään riippukeinua :D. Hammocki nukkumiseen ehdoton ykkönen on kesäisin Sleepwalker makuupussi. Se on siis niinkuin one piece mutta makuupussi :smiley: kätevästi aukenevat kädet ja jalat (vetokejukiinnitys on hankala avata ainakin jos kädet on siellä pussissa) mahdollistaa esim. Puskassa käynnin ilman että tarvitsee kokonaan tulla pussista ulos.

grr - 10:11, 28.4.2011 » Oon käyttänyt Ticket to the moonia extempore tyyppisillä viikonloppukeikoilla eteläsuomen kesässä. Toimii.
Elikkäs. Tästä on edetty siihen että nykyään nukun mielummin maassa kuin puussa, hartiat ei kestä riippumaton rusentavaa syleilyä. Hommasin ihan vitun kalliin Thermarestin itsetyydyttyvän prinsessapatjan ja nyt kelpaa. Matot jäi päikkärikäyttöön pihalle.
jerppa - 9:40, 2.7.2013 » Sleepwalker makuupussi
Yeaaa, Musucbag on loistava kans jos on tapana pyöriä unissaan kuin väkkärä.

Hammock on yks parhaita asioita ikinä. Tehtiin empiiristä tutkimusta ja todettiin, että parhaiten palvelee king size, kun siinä on kaks ihmistä vastakkain.

Yövyin paluumatkalla mökiltä Siuntiossa. Mukavat ja pehmoiset unet tuli Ticket to the Moonin riippumatossa saman lafkan hyttysverkon suojissa. Tai siis neljään asti aamulla nukuin hyvin kun sitten alkoi tihkuttamaan. Kuudelta hiuksenhieno tihku yltyi kevyeksi sateeksi ja minä sitten kiireellä leiriä purkamaan. Lähellä oli laavu onneksi. Suosittelen riippumattoilijoille paksua makuupussia, sadekatosta ja epäluuloa sääennustuksia kohtaan.

Mä poljin tossa juhannuksena jyväskylään helsingistä, mukana vauden taurus 2 -teltta. Erittäin hyvä, kasaa noin 2 minuuttia ja tarpeeksi kevyt. (Alle 3kg) + pitää sateen. Satulaputkeen kiinnitettävällä tarakalla teltta ja makuupussi yms. Repussa loput.

Kokeilin tuossa viikonloppuna semmosta viritystä, että laitoin riippumaton kulkemaan makuupussini läpi. (Pussini aukeaa pitkältä sivulta ja molemmista päistä kaksisuuntaisin vetoketjuin.) Näin täytteet eivät painuneet mistään läjään ja vetoketjut sulkemalla sain minimoitua lämpövuodon. Pussi on vedenpitävä, joten erillistä laavukangasta tuon kanssa ei tarvinnut viritellä. Harmikseni sadetta ei tullut.

Lämpötila laski alimmillaan +7° kieppeille ja ilma oli varsin kostea, mutta sain nukuttua joitakin tunteja merinovillaisessa aluskerrastossa. Aamuyöstä alkoi tehdä mieli vähän lisälämpöä mukavuussyistä, joten kaivoin repusta alleni makuualustan ja puin fleece-takin ja housut ylleni.

Ensi kerralla toisin: suljen päädyt huolellisemmin lämpöhukan vähentämiseksi ja kokeilen laittaa riippumattoon eristeeksi kuplamuovia. Makuualustana se ei ole mukava, mutta uskoisin riippumatossa toimivan. Kevyt ja halpa ainakin on. Lisäksi pitää kokeilla tuota niksiä, että heittää TTTM:n pakkauspussin sisältöineen toisen kyljen yli, jos siitä kotelosta saisi vähän eristystä aikaan.

Oon ihan kiinnostunut kuulemaan kokemuksia kuplamuovista, mut riippumattofoorumeilla moni tuntuu dissaavan. Ei se kuulemma eristä lämpöä oikeen ollenkaan.

Itellä oli tän kesän reissuilla fleece-huopa, mut en tykännyt, kun se meni myttyyn makuupussin kanssa äheltäessä, eikä se edes pakkautunut kovin pieneksi. Hyttysverkon vuoksi huopaa ei voinut levittää reunojenkaan yli. Ite oon miettinyt keventelyratkaisuna ohutta solumuovia. Esim. Etola myy metritavarana sellaista 3mm ja 6mm paksuisena. Onkohan 3mm liian ohut?

Mites tää:

Tossa kun on pitkittäin yks ‘taittosauma’ ja poikittain öö kaks vai kolme? niin vois asettua mattoon paremmin kuin normaali ‘telttapatja’. Ja kulkee kivasti repun selkämyksessä tai sivulaukussa pystyssä.

Ostakaa suosiolla Thermarestin Neoair eikä tarvii miettiä tarkenemista, riipparissa toimii sikahyvin. Alhaalta ei tu kylmä vaikka maassa nukkuis Putin ja patja työntää sivut irti kyljistä. Miinuksena hinta, 170€.

Tuo taitettava BW makuualusta mulla olikin viimeksi siellä riippumatossa. Ei jatkoon siinä käytössä.

Mulla on ollut tuollainen taittopatja riippumatossa ja se tosiaankin taipuu tuon keskisauman mukaisesti. Itseäni se ei nukkuessa haitannut, mutta viime kesän retkellä en käyttänyt retkipatjaa riippumatossa ensinkään, vaikka tuo bw-patja repussa olikin. Lyhyestä virsi kaunis: ihan jees, parempiakin varmaan on

Mutta: etenkin jos omistaa tuon bw-repun, niin tuo taittopatja on ihan älyttömän hyvä hankinta. Itsellä se on tehnyt monesta käihäyöpymisestä loputtomasti paljon mielyttävämmän kun on edes joku illuusio pehmusteesta ja “omasta sängystä”. Toimii myös istuinalustuna, arkistomappina papereille yms.

Laavuja kyllä suomessa piisaa , mutta sateettomina öinä luonto ja lintutornit on ykkösiä.
Tälläista voopie slinkeillä taas kannattaa pitää aina kesäsin mukana , jos vaikka alkaa ajatus vaeltaa tai muutoin vaan tarvii ottaa päivä nokoset.
http://theultimatehang.com/2013/03/grand-trunk-nano-7-hammock-review/
En tiedä onko marketti kuulippua laadukkaampi , mutta on huomattavasti kevyempi ja pakkauskooltaan sutjakampi.

^ Lintutornien alle saa riippumatot kätevästi. Virossa Peipsi-järvellä, jonka rannalla ei ollut kunnon puustoa ja lähipusikot sellaisia punkki- & hyttysparatiiseja että hirvitti, lintutorni järven rannalla oli pelastus.

Ei pyöräreissu, mutta 2 viikkoa sitten alkaneella 3 yön vaelluksella Koilliskairalla tuli nukuttua TTTM:n singlessä, seurana saman lafkan hyttysverkko ja Varustelekan sissilaavukangas.

Yölämpötilat taisivat alimmillaan olla n. 2°C ja korkeimmillaankin 6°C, joten vähän oli säätämistä kun makuupussi on puhdas kesäpussi (comfort muistaakseni 9°C ja extremeraja taitaa olla -2°C). Kuumavesipullo ja silkkisisäpussi jeesasivat siten että n. 5-7h sai nukuttua boksereillaan katkottomasti kunnes heräsi pieneen viluun ja piti kääräistä microfleecekerrasto päälle → 2-3 lisätuntia unta palloon.

Makuualustana oli Therm-a-restin Ridge Rest joka pysyi kyllä nätisti paikallaan ja muotoutui riippumaton mukaisesti kouruksi.

Note-to-self: ensi keikalle kunnon pakkaspussi.