Fillarin kuljetus lentokoneessa

Pyörä lennolle joko täysin pakkaamatta tai täysin turvallisesti pakattuna. Siltä väliltä on huonoin.

Perheen pyörälentokokemus liikkuu kymmenissä. Kerran on mennyt takavaihtajan vaijeriruuvi poikki, kun oli pyörä paljaana. Laukuissa ei koskaan mitään ongelmaa.

Sitten on tietysti niitä kokemuksia, että pyörä laitetaan koneessa kontin alle ja jälki sen mukaan.

Ateena - Köpis. Tankonauha repesi ja kuitutankoon hyvät naarmut. Ihan ajokunnossa oli muuten. Pyöriä ei kyllä rullattu koneeseen vaan samoilla hihnoilla meni muiden kamojen kanssa. Sain laskea itse hihnalle ja parin metrin päässä pyörä jäikin jo jumiin hupuista ja takarenkaasta kapeampaan kohtaan :smiley: Laukut meni omana pakettina.

Ei kai ne yleensä ota kolhuja. Ei mulla oo ainakaan ottanut, oisko tusinan verran lentoja fillarin kanssa. Aina pakattuna, joskus huonommin, joskus paremmin.

En oo kyllä koskaan uhmannut kohtaloa ja ottanut kuitukelkkaa mukaan, vaan aina retkiritsoja, jotka voi potkia suoraks, jos tulisi osumaa.

En ota kantaa kuljetuksen lopputulemiin, kun kokeilukertoja on kaks ja onnistumisprosentti 100. Mutta en suosittele katsomaan sitä pyörälaukkua kun lastaus-/purkutoimenpiteet on käynnissä. Hienosti Evoc otti ilmaa.

Tein silleen tymästi, että koitin olla lainkuuliainen. Soitin Finskille että haluisin varata fillarikuljetuksen reissulleni melbourneen. Vastaus oli vähän odottamattomasti, että voin varata sen ainoastaan Finskin operoimalle osalle, eli pelkästään paluumatkan vikalle lennolle singapore-helsinki. Muut, eli Helsinki-tokio Japan airlinesilla, tokio-melbourne ja melbourne singapore Jetstarilla pitäs hoitaa operoivien lentoyhtiöiden kautta… No, käytin kaksi tuntia ko. lentoyhtiöiden sivuilla saamatta hoidettua edes istumapaikkavarausta (JPN) jostain fillarista nyt puhumattakaan. Onks paras toimintastrategia vaan marssia kentälle ja toivoa, että JPN ja Jetstar ei ryöstä mua putipuhtaaksi, ostaa Jippo vai hypätä sillalta?

Tein silleen tymästi, että koitin olla lainkuuliainen. Soitin Finskille että haluisin varata fillarikuljetuksen reissulleni melbourneen. Vastaus oli vähän odottamattomasti, että voin varata sen ainoastaan Finskin operoimalle osalle, eli pelkästään paluumatkan vikalle lennolle singapore-helsinki. Muut, eli Helsinki-tokio Japan airlinesilla, tokio-melbourne ja melbourne singapore Jetstarilla pitäs hoitaa operoivien lentoyhtiöiden kautta… No, käytin kaksi tuntia ko. lentoyhtiöiden sivuilla saamatta hoidettua edes istumapaikkavarausta (JPN) jostain fillarista nyt puhumattakaan. Onks paras toimintastrategia vaan marssia kentälle ja toivoa, että JPN ja Jetstar ei ryöstä mua putipuhtaaksi, ostaa Jippo vai hypätä sillalta?

JALlin sivujen mukaan ykssuuntanen taksa kaikelle normipakaasista eroavalle on 200 USD , joten noilla taksoilla vuokraisin pyörän…

basti - 19:59, 14.12.2015 » Tein silleen tymästi, että koitin olla lainkuuliainen. Soitin Finskille että haluisin varata fillarikuljetuksen reissulleni melbourneen. Vastaus oli vähän odottamattomasti, että voin varata sen ainoastaan Finskin operoimalle osalle, eli pelkästään paluumatkan vikalle lennolle singapore-helsinki. Muut, eli Helsinki-tokio Japan airlinesilla, tokio-melbourne ja melbourne singapore Jetstarilla pitäs hoitaa operoivien lentoyhtiöiden kautta... No, käytin kaksi tuntia ko. lentoyhtiöiden sivuilla saamatta hoidettua edes istumapaikkavarausta (JPN) jostain fillarista nyt puhumattakaan. Onks paras toimintastrategia vaan marssia kentälle ja toivoa, että JPN ja Jetstar ei ryöstä mua putipuhtaaksi, ostaa Jippo vai hypätä sillalta?
Onko nuo kaikki lennot samalla varaustunnuksella - eli et joudu itse siirtämään laukkuja lennolta toiseen? Jos homma on näin, maksat fillarista ainoastaan lähtötiskillä sen lentoyhtiön ilmoittaman summan. Jos sulla on kaikki lennot eri lipuilla niin ei kannata ees vaivautua. Kyllä mulla on Finnair hoitanut fillarin varauksen OneWorldin muiden yhtiöiden lennoille, sieltä on pitänyt vaan erikseen odottaa vahvistusta eikä Finnair ole antanut mitään takuita onnistumisesta.

Jep, sama itsellä.
Ja kannattaa katsoa että mitkä on veloitukset, riippuen listahinnoista kannattaa välillä maksaa polkupyörä, toiste “urheiluvälineet/soittimet” ja joskus extrakokoinen matkatavara.

Joskus, varsinkin euroopan sisällä, kannattaa selvittää matkustusluokan korotus. jolloin urheiluvälineet, esim. golfbägin saa mukaan samaan taksaan. Esim finskin pisteillä on euroopan sisäisillä lennoilla edullisempi ottaa upgrade kuin ylimääräiset urheiluvälineet.

http://www.golfclubmanagement.net/content/wp-content/uploads/2014/07/bike-golf-3.png

Kuten kaikki kovat jätkät tietää, Finnairilla menee kultakortista eteenpäin golfvarusteet tai sukellusvehkeet ilman eri veloitusta.

Tuolta Jalin sivuilta löytyy myös seuraava:

Tuolla.

Nyt alkaa vaan jänskättää, että uskallanko pakkaa filon isoon kovaan laukkuun, vai meenkä pehmeellä, joka on pienempi.

Odie - 21:42, 30.7.2015 » Ei sen tarvii olla pyörä. Se voi olla hassusti pakattu golfbägi. Tai lainelauta, Tai pyykinkuivausteline. Tai sit vaan ylimääräinen matkatavara. Lupaa ei saa, anteeks kyllä.
Tämä mietityttää koska Norwegianin mukaan:
Koko- ja painorajoitukset

Varmista laukkujesi koko ja paino valmistellessasi matkaa.

Kukin laukku saa painaa enintään 32 kg ja vähintään 2 kg.
Kirjattavien matkatavaroidesi yhteenlaskettu paino saa olla enintään 64 kg.
Kunkin laukun koko saa olla enintään 250 x 79 x 112 cm (P x K x L) ja kokonaisympärysmitta enintään 300 cm.

Tuohon menisi siis ihan mukavasti. Mutta kysyin asiakaspalvelusta ja jos on polkupyörä, niin pitää pulittaa.

Enpä tiedä, ehkä on vaan helpompaa vuokrata värkki perillä.

Edit: Siis tietysti alta 20 kg pitää olla per pakaasi, mutta nuo mitat kuitenkin ilmeisesti pätisivät.

Norwegianilla joo pitää maksaa erityismatkatavaroista erikseen maksu, ei riitä että maksaa matkatavarasta, joka menee noihin mittoihin. Piti norjaan lentäessä maksaa kitaroista erityismatkatavaramaksu, kun kerrottiin että kitaralaukuissa on kitaroita. Jos ois sanonu että siellä on vaatteita, niin ei ois tarvinnu maksaa extraa. SASilla lentäessä ne oli vaan et “ok”, eli meni normimatkatavaroiden hinnalla erityismatkatavarahihnalle.

Edit: eli pätee varmaan myös fillareihin.

Unohdin fillarityökalut reppuun. Turvatarkastuksessa ottivat co2-pullot, mutta sain pitää ratakalun ketjupiiskalla, yleistyökalun ja minileathermanin.

lähde:

onko power bankien spekseistä jotain määritelmää, et mitä saa lennättää ruumassa ja mitä matkustamossa?

tnts - 13:50, 27.9.2016 » [lähde:](http://parastasekundaa.tumblr.com/)

onko power bankien spekseistä jotain määritelmää, et mitä saa lennättää ruumassa ja mitä matkustamossa?

Joillakin on, esim. Finskillä kait tälläset ohjeet " Finnairin ohjeistuksen mukaan yli 100 Wh Litium-Ioni -akkuja ei saa kuljettaa lentokoneessa, edes ruumassa." Nyt kyse oli kuitenkin siitä, että oli unohtunu akku ruumaan menevään sivulaukkuun. Olisi pitänyt olla käsimatkatavaroissa. Olivat ratsanneet sivulaukun, mutta nykyään Finavia säilyttää noita 30pv ilmaiseksi ja sain sen takaisin. Tämä yksilö oli siis 15600 mAh. (noin 80 Wh, jos osaan laskea)

Ps. Ninjaedit

Tämä homma edessä. Luettuani langan pohdin, että on se vaan outoa, miksi ei lentoyhtiön antamissa rajoissa pysyvä ylimääräinen matkatavara voisi vain mennä ylimääräisen matkatavaran hinnalla (Norwegianilla 15 egee), vaan pitää ilmoittaa etukäteen _urheilu_välineenä (laatikko pitäisi sisällään kuitenkin muutakin sälää), sen sijaan että buukkaa netistä vain ylimääräisen matkatavaran paikan. Varsinkin jos tilanne on se, että lennolla ei olisi tilaa ylimääräiselle _urheilu_välineelle , mutta ylimääräiselle laukulle sisällään mitä lie hellehattuja kyllä löytyisi tilaa.

E: erityisesti kun vaihtoehdoissa ei ole pyörän kuljetusta, ainoastaan golf-bägi tai lasketteluvälineet. EE: raportoin tänne sitten, mitä tapahtuu jos varaa golfbag-paikan ja toimittaa kentälle pahvilaatikon.

tää oli tossa viikko takaperin sassilla tilanteena myös kun niillähän ei periaatteessa laukun koon suhteen rajoja ole mut pienen koneen koko asettaa rajat et isot ei välttämättä mahdu (pienen ruuman ovesta/kone täynnä)sisään vaan saattaa joutua kentällä odottamaan isompaa konetta tjsp.

tosin halpalentoyhtiöiden kohdalla sopii olettaakin jännityksiä mut tosiaan yli-iso loota ei välttämättä mahdu kyytiin toisin kuin normi laukut