Cinelli Gazzetta-Plug and Pla...

Bellissima! Auguri!

^^^siksi kysyinkin, koska nuo ulkoiset tuppaavat olemaan helpohkosti säädettäviä. 42,5-millinen on tuolla setillä kapein ketjulinja, joka voidaan saavuttaa. Tuota varten pitää kaikki/molemmat spacerit heittää ei-veto-puolelle. 43,5mm on tuolle ns. normaali ketjulinja, jossa spacerit jakautuvat tasan molemmille puolille.

Outoa mikäli tuo heittää noilla asetuksillakin niin että tuntuu…

edit. yksi nuoli lisää

^ Arvuuttelin siis sitä onko tuo ilmoitettu 42,5mm kahden rattaan keskiarvo. Nuo kammet kun ovat ilmeisesti oikeasti maantiekammet niin ketjulinjaa tupataan ilmoittamaan molempien rattaiden keskiarvolla, sen sijaan, että kerrotaan toisen olevan vaikka 39mm ja toisen 45mm, jolloin saadan 42mm keskiarvoksi. Toisin sanoen tässä voi olla samantyyppinen dilemma kuin Suginon rd2 messengereissä.

Ulkoisista keskiöistä mulla ei oo mitään käytännön kokemusta, joten ihan arvuuttelulla ja mutulla mennään. Mutta pyörä on edelleen hieno.

…oma kysymykseni oli siis nimim. JeeJeelle. Enkä nyt ihan ymmärrä, että mikä tekee Racefacen Decadenceistä maantiekammet. Kyllä nuo taitavat ihan rata- tai ehkäpä paremminkin fixikammet olla…

^Näin saattaa olla. Fixed/ss-kampina kun nuo kaupattiin, harhauduin luulemaan, että tuo 42.5 olis saavutettavissa. Nyt spacerit on ei-vetopuolella ja ketjulinja n.46mm. Pitää nyt vielä purkaa koko paska ja kattoo onko kompromissiä saavutettavissa.

Ja poljinkysymkseen sen verran, että kai ne jotkut narut on asennettava. Vai onko strapit liian 2010 :)?

->Kid_S. Cadence maantiekampi oletettavasti sama kampi.

^^ ok, editoit nuolet näemmä yhtä ylemmäs osoittaan? Olisko ne maantiekammiksi kutsuttavat ihan jo vaikka sen takia jos niistä löytyy paikka kahdelle rattaalle ja samalla muotilla, mutta eri nimellä myydään maantiekampia. Toki monia kahden rattaan syöviä kampia myydään rata/fiksikampina mutta näkisin, että oikeista ratakammista ei löydy paikka kuin yhdelle rattaalle.

Veikkaan muuten, että Jannelle tulee jossain vaiheessa ikävä lukkiksia, Cool J Jussi osannee kertoo aiheesta enemmän.

Tihrustinpa kuvia hieman tarkemmin. Eli jos todella paikka kahdelle rattaalle löytyy (eikä normaali mahdollisuus laittaa ratas jommalle kummalle puolelle spideria), niin eiköhän nuo sitten ole maantiekammet eli Cadencet. Ja tuolloin ei ole mikään ihme, jos ketjulinja ei asetu lähelle ratastandardia. Jos kuitenkin on myyty fiksikampina eli Decadenceina (joissa jotain salamahämmennystä tms. kammen keskiosassa), niin aika ihme hommaa…

Kyllä nämä ihan decadencet oli. Asetonilla sipasin salamat menemään ja pistin vähän maalia vielä päälle.

Ja Askopee, voihan se olla, että lukkikset tekee nopeen paluun, mutta kai se on noi sträpitkin koitettava.

Keskiömuhvin reunat on työstetty kuten ulkoisten laakerien kanssa aina kuuluu?

^No ei varsinaisesti. Poistin maalit ja laakerin, rakotulkin ja työntömitan avustuksella tulin siihen tulokseen, että riittävä tarkkuus on olemassa. Jos toi laakeri tuhoutuu erityisen nopeasti, arvioidaan tämä mittaus uudelleen.

Voip olla, että Ellipsien kanssa olis jäänyt ihan sama ketjulinjaongelmma. EAI:n ja Dura-Acen takarattaalla ketjulinjaksi kun mittasin melko tarkkaan 43 milliä. Mulla on toki 2011-mallin kiekot, ja oliko niin että vanhoilla Ellipseillä on eri ketjulinja, kun vuoden 2011 Ellipseissähän on Mavicin mukaan uudet, parannetut navat.

EDIT Hups. Tää puhu ihan höpöjä, Mavicin mukaan Ellipseissä 2011 vanteet on kevyemmät, ja navat samat.

EDIT 2 Ainakin Surlyn rattaalla se ketjulinja varmaan oliski internetzissä mainittu 44 mm.

Hieno pyörä muuten :slight_smile: Jos en olis hypänny PalPa-jengiin, niin olisin hyvinkin voinut tuota harkita :wink:

Satulan asennosta päätellen melkoista timetrialia toi työmatkatempoilu, oisko lepotangon paikka?

Miten mä oon eläny sellasessa kuvitelmassa, että Gazzettoissa on unicrown-keula. Toi keula nimittäin näyttää oikein hyvältä.

^^(semi)häh, ja (semi)ot.

Mittailin taannoin noiden käyttämieni rattaiden kokonaispaksuudet: Surly 7,55mm (Sheldon 7,4mm) ja EAI:t, normi & superstar 8,05mm kumpikin (S. 8.24mm). Eli Surlyllä pitäisi näin ollen saada pikemminkin aavistuksen kaposempi k-linjan. Dura Ace on Sheldon-sedän mukaan puolestaan 8,58-millinen, vaikkakin hieman EAI:n rattaita kapeammalla kierreosalla…

Ettei nyt menis ihan naurettavaks millin osien tarkasteluksi, niin todettakoon, että sillä ketjulinjan heitolla ei ole mitään merkitystä jos se pysyy millin parin sisällä. Ei edes sillä maailman paskimmalla connexin 1G8:lla.

Joo, pääpointti oli tuo suunta Surlylla ja muilla. Nuo millin sadasosat fiilistelin tuohon kun (kerrankin) oli kunnon tönäri käytössä. Ei niitä Sheldonkaan käytä.

Parin millin sisällä pysymisen vaikuttamattomuudesta en ole kuitenkaan ehkä aivan samaa mieltä viimeisimmän kokemukseni pohjalta. 1,5-millin keskiöakselin siirto tuotti (mielestäni) havaittavan eron lähtökohtatilanteeseen; ts. en saanut Ellipseille suoraa ketjulinjaa (etu)nelikakkosella…

Pointti olikin, ettei sen ketjulinjan tarvitse olla aivan luotisuora.

ajaisitte enempi.

Hittolainen, pitäis ajaa kyllä enemmän. Tönärisulkeiset anto äsken sellaista osviittaa että kyllä se Surlyn ratas on kapoisempi kuin EAI ja Dura Ass. Irtorattaita mittaillessani totesin myös että Surly 3/32 = 7,48 mm; no name mölölöö paska 1/8 = 6,98 mm; Token 1/8 = 8,02 mm. Jep, ajaa pitäis enemmän.

Haluaisin nähdä jotain lukuja.

Olin eilen ajamassa ja totesin, että aiemmin mainittu 71cm maastotanko on liian levee. Samalla huomasin, että polut eivät olleet vielä kunnossa viikon lumisateiden jälkeen. Vaihdoin syrlyyn ja vietin pari tuntia maisemia katsellen ja siinä tuli todettua, ettei varpaat kestä tuota aikaa reilun 15 asteen pakkasessa. Sattu aika saatanasti, kun tulin kotiin.

No jokatapauksessa tässä kyseisessä tapauksessa ketjulinja heittää yli 4 milliä, joka on jo mullekkin liikaa.