Cinelli Gazzetta-Plug and Pla...

Janne tässä Tampereen työmatkatempoilijoista terve.

Monta vuotta ja aika monta kilometriä uskollisen steamlollerin ohjaksissa herätteli pikkuhiljaa ajatuksen, että kesällä vois olla käytössä myös jotenkin vähän sähäkämpi peli. Tämmöseen fitness-pyörään sitten tuli päädyttyä. Noin rakentelufilosofisesti suosin helposti saatavilla olevia osia ja muitten pyörieni kanssa yhteensopivia standardeja.



Runko: 56cm Gazzetta
Kiekot: Halo Aerotrack
Kammet: Race Face Decadence
Putket: Thomson x 2, Race Face
Satula: San Marco Regal
Ohjainlaakeri: CrankBrothers
Rattaat: VeloSolo
Muut: KCM, Conti, NS Bikes, Odyssey, Shimano, ODI

Paino tuolla kokoonpanolla jossain 8,5kg:n kieppeillä. Ajoasento vielä vähän vaiheessa, nyt tuntuu aika herraskaiselta.

Mutta eihän se taas menny niinkun elokuvissa. Ketjulinja on ihan päin v**tua. Race Face petti ja ilmoitettu 42,5 ketjulinja ei toteudu ainakaan ulommaisella paikalla. Olis pitäny ostaa ne ellipset, niinkun meinasin, mutta nuukuus iski siinä kohtaa. Niillä oltais ilmeisesti jo aika lähellä, mutta toimenpiteisiin on jokatapauksessa ryhdyttävä (jos joku Tamperelainen tarvii käyttämättömät halot, niin saattais olla myytävänä). Että vähän viduddaa, mutta muuten vaikuttaa ihan mukavalta.

Voin vaihtaa käytettyihin aerorageihin löytyy jarrupinnatkin;)

Hyvän näkönen pelihän siitä tuli. Peukku.

No, mulla olis tuo projekti vailla kaikkia pyöriviä osia. Voitaisiin vaikka alkaa neuvotella.

Hieno pyörä. Diggaan erityisesti tyylikkään yksinkertaisesta värimaailmasta.

Mitäs meinasit asentaa polkimien päälle? Entä mikä keskiö? Ja kyllä niillä Ellipseilläkin joutuu ketjulinjan kanssa mitä todennäköisimmin kikkailemaan (111-millinen keskiöakseli taitaa toimia parhaiten; itse laitoin 1,3-millisen spacerin 109:n kanssa)…

Toi rungon väri on vaan ihan pirun siisti, muutenkin siisti kokonaisuus. Diggaan!

Mun mielestä tanko sais olla hituc kapeempi. Tietty jos ajaja on siipiväliltään joku hirvee kaappi, en ala sen enempää neuvomaan.

Kiitti kiitti. ^^Tossahan on siis ulkoiset(mikä lie virallinen nimi) laakerikupit ja nyt Race Facen oma kampisatsiin kuuluva laakeri. Nehän ei tunnetusti ole mitään maailman parhaita, mutta aikansa kestää. Ketjulinjaa voi säätää pari milliä prikoilla, joita annostellaan akseliin jommallekummalle puolen runkoa. Valitettavasti säätövara on väärään suuntaan. Teknisestihän tämä on helppo ratkaista ja siirtää ratas sisäpuolelle, kun noita samoja kampia myydään maantielle eri nimellä ja eri grafiikoilla. Tappio lähinnä esteettinen. Ehkä chainguard/bash ring kiinnosta. Katsellaan.

Edit: tangon jätin vähän leveeks, voi olla että pätkäsen sitä vielä (pistin just maastopyörään 71cm leveen tangon)

Oikein kivan näkönen pyörä, värilläkin kelpaa vastaanottaa kevättä! Voisko toi kampien ilmoitettu 42,5mm ketjulinja olla spiderin ulko- ja sisäpaikkojen keskiarvo.

Bellissima! Auguri!

^^^siksi kysyinkin, koska nuo ulkoiset tuppaavat olemaan helpohkosti säädettäviä. 42,5-millinen on tuolla setillä kapein ketjulinja, joka voidaan saavuttaa. Tuota varten pitää kaikki/molemmat spacerit heittää ei-veto-puolelle. 43,5mm on tuolle ns. normaali ketjulinja, jossa spacerit jakautuvat tasan molemmille puolille.

Outoa mikäli tuo heittää noilla asetuksillakin niin että tuntuu…

edit. yksi nuoli lisää

^ Arvuuttelin siis sitä onko tuo ilmoitettu 42,5mm kahden rattaan keskiarvo. Nuo kammet kun ovat ilmeisesti oikeasti maantiekammet niin ketjulinjaa tupataan ilmoittamaan molempien rattaiden keskiarvolla, sen sijaan, että kerrotaan toisen olevan vaikka 39mm ja toisen 45mm, jolloin saadan 42mm keskiarvoksi. Toisin sanoen tässä voi olla samantyyppinen dilemma kuin Suginon rd2 messengereissä.

Ulkoisista keskiöistä mulla ei oo mitään käytännön kokemusta, joten ihan arvuuttelulla ja mutulla mennään. Mutta pyörä on edelleen hieno.

…oma kysymykseni oli siis nimim. JeeJeelle. Enkä nyt ihan ymmärrä, että mikä tekee Racefacen Decadenceistä maantiekammet. Kyllä nuo taitavat ihan rata- tai ehkäpä paremminkin fixikammet olla…

^Näin saattaa olla. Fixed/ss-kampina kun nuo kaupattiin, harhauduin luulemaan, että tuo 42.5 olis saavutettavissa. Nyt spacerit on ei-vetopuolella ja ketjulinja n.46mm. Pitää nyt vielä purkaa koko paska ja kattoo onko kompromissiä saavutettavissa.

Ja poljinkysymkseen sen verran, että kai ne jotkut narut on asennettava. Vai onko strapit liian 2010 :)?

->Kid_S. Cadence maantiekampi oletettavasti sama kampi.

^^ ok, editoit nuolet näemmä yhtä ylemmäs osoittaan? Olisko ne maantiekammiksi kutsuttavat ihan jo vaikka sen takia jos niistä löytyy paikka kahdelle rattaalle ja samalla muotilla, mutta eri nimellä myydään maantiekampia. Toki monia kahden rattaan syöviä kampia myydään rata/fiksikampina mutta näkisin, että oikeista ratakammista ei löydy paikka kuin yhdelle rattaalle.

Veikkaan muuten, että Jannelle tulee jossain vaiheessa ikävä lukkiksia, Cool J Jussi osannee kertoo aiheesta enemmän.

Tihrustinpa kuvia hieman tarkemmin. Eli jos todella paikka kahdelle rattaalle löytyy (eikä normaali mahdollisuus laittaa ratas jommalle kummalle puolelle spideria), niin eiköhän nuo sitten ole maantiekammet eli Cadencet. Ja tuolloin ei ole mikään ihme, jos ketjulinja ei asetu lähelle ratastandardia. Jos kuitenkin on myyty fiksikampina eli Decadenceina (joissa jotain salamahämmennystä tms. kammen keskiosassa), niin aika ihme hommaa…

Kyllä nämä ihan decadencet oli. Asetonilla sipasin salamat menemään ja pistin vähän maalia vielä päälle.

Ja Askopee, voihan se olla, että lukkikset tekee nopeen paluun, mutta kai se on noi sträpitkin koitettava.

Keskiömuhvin reunat on työstetty kuten ulkoisten laakerien kanssa aina kuuluu?

^No ei varsinaisesti. Poistin maalit ja laakerin, rakotulkin ja työntömitan avustuksella tulin siihen tulokseen, että riittävä tarkkuus on olemassa. Jos toi laakeri tuhoutuu erityisen nopeasti, arvioidaan tämä mittaus uudelleen.

Voip olla, että Ellipsien kanssa olis jäänyt ihan sama ketjulinjaongelmma. EAI:n ja Dura-Acen takarattaalla ketjulinjaksi kun mittasin melko tarkkaan 43 milliä. Mulla on toki 2011-mallin kiekot, ja oliko niin että vanhoilla Ellipseillä on eri ketjulinja, kun vuoden 2011 Ellipseissähän on Mavicin mukaan uudet, parannetut navat.

EDIT Hups. Tää puhu ihan höpöjä, Mavicin mukaan Ellipseissä 2011 vanteet on kevyemmät, ja navat samat.

EDIT 2 Ainakin Surlyn rattaalla se ketjulinja varmaan oliski internetzissä mainittu 44 mm.

Hieno pyörä muuten :slight_smile: Jos en olis hypänny PalPa-jengiin, niin olisin hyvinkin voinut tuota harkita :wink:

Satulan asennosta päätellen melkoista timetrialia toi työmatkatempoilu, oisko lepotangon paikka?

Miten mä oon eläny sellasessa kuvitelmassa, että Gazzettoissa on unicrown-keula. Toi keula nimittäin näyttää oikein hyvältä.