häkit vai lukot

ota snadimmat

^^Pari kesää oon ajellu tollasilla, tykkään. Toimii mun kengistä parhaiten addujen(dragon) tai pumien(liga) kanssa. Uudehkot vanssit(chukka) ja puma gore texit(tatau) ei istu kovin nätisti, talvivanssit(sk8 fleece) tosi huonosti.

Kengät on kokoa 43-44 ja häkit kokoa L.

E: niin vanhojen kulahtaneiden vanssien(oisko chukka low tms.) kans toimi myös tosi hyvin.

miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?

negaatio - 11:18, 4.3.2013 » miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?
Itse näen yhtenä syynä ainakin klassisen ulkonäön. Ei näytä flätit ja sträpit kauheen hyvältä jossain klassisen geometrian muhvirungossa.

Ai tällasilla vai?

Koska ne on aivan saatanan rumat.

Edit. Kato nyt niitä. Kato. Hyi

^Jos moderneilla sträpeillä tarkoitetaan Holdfast-tyyppisiä ratkaisuja, niin ainakin oman kokemuksen mukaan häviää häkeille sekä kengän pujottamisessa remmiin että tuntumassa.

^

RTZ - 11:24, 4.3.2013 » että tuntumassa.
sekä tehokkuudessa. Mulle ainakin se totuus on että ajossa sträpit on melkeen yhtä hyvät kun häkit, ja häkit on melkeen yhtä hyvät kuin lukot. Et tota varmaan siks. Plus siis että onhan ne ainakin ajopyörässä rumat. [i]SS/FGfreestyleribemaksitrikiditräksterioujee[/i] hommat sit erikseen, ja sillä kentällä ok.
RTZ - 11:24, 4.3.2013 » ^Jos moderneilla sträpeillä tarkoitetaan Holdfast-tyyppisiä ratkaisuja, niin ainakin oman kokemuksen mukaan häviää häkeille sekä kengän pujottamisessa remmiin että tuntumassa.
oma kokemukseni on et ne tuntuu huonoilta jalassa, brakeless skiddailussa epävarmemmilta ja lisäksi rikkovat kengät. Mutta joo, kai se riippuu paljon kengistä ja setupista yleensä

^vansseihin istuu ainakin hyvin kun on oikeen kokoset häkit ja remmit riittävän kireellä. En oo myöskään huomannut kulumaa juuri muuten kun kumireunuksessa joka kiertää kenkää eli ns pohjassa.

negaatio - 11:18, 4.3.2013 » miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?
Sopiva kenkä sopiviin häkkeihin istuu kuin hyvä vanha nahkahanska käteen. Kenkä sujahtaa niihin sukkelasti ja tuntuma varsinkin tuplahäkeillä on varsin tukeva. Tuntuisi että ongelmatilanteissa(esim. otb) kenkä lähtee häkeistä sträppejä smootimmin. On noillakin kai puolensa.

Toisaalta voisi myös kysyä, että miksi porukka edelleen modernien keinokuitujen aikakaudella käyttää muutakin kuin spandexia :wink:

Se on tosi et kengät kuluu häkeissä enemmän kuin sträpeissä. Tääkin riippuu tietysti sekä kengistä että häkeistä.

en oo kenenkään ja kaikkien puolella - digaan kummistakin. sträpit on ideaalit kaupunkipyörimiseen, jatkuvaan kenkä irti - kenkä kiinni -meininkiin. lisäksi niillä on kivempi skiddailla menemään ja ne mahdollistavat useamman mallisten stiflojen sporttaamisen.

tuplaremmit & häkit tulee munkin mielestä lähemmäs lukkoja ja tykkään säätää ne kohtis tiukalle vain muutamien (ajo)kenkien kanssa käytettäviksi. tuollaisella kombolla meininki on imo käytännössä yhtä performance kuin mtb-lukoilla ja ei-niin-jäykillä monoilla. skiddailu puolestaan futaa paremmin tiukoilla remmihärveleillä. (speduverrokkeina kaikissa kohdissa eggbeaterit + dominatorit.)

Mistäs nykyisellään parhaaseen hintaan (mieluusti tupla-) häkit + remmit? Laatuluokitus: ajoon+, tonninsetelijuttu-.

ostin kaksi paria paksuja laminoituja ka$himax remmejä käytettyinä japanista ja paritan ne käytettyjen tuplahäkkien kanssa.
sanoisin että hinta-ajo-kestävyys-swag-suhde on hyvä ellei paras.

mut jokainen arvottaa eri tavalla

[OT]
Miten tiukalla pidätte strappejanne?
Eilen pääsin kokeilemaan kaverin Analogilla kaatuilemista, ja mua häiritsi heti kättelyssä ne strapit.
Ensinnäkin, niiden saaminen jalkaan on lukkoihin ja häkkeihin tottuneelle täysin käsittämätöntä. Se varmaan korjaantuu pelkällä harjoittelulla, mutta se, mikä todella jäi häiritsemään, on juurikin tuo löysyys. Kokeilin strappien kiristämistä tiukahkoiksi joka vaikeutti jalan sujauttamista entisestään.
Vinkkejä?

T: Ehkä tilaamassa Scissoria

Darraedit: En huomannut topicin nimeä, joten OT

häkit ja tuplaremmit on uudet spedut/sträpit - back to 2006

e. Mites, kun tässä on todettu useampaan otteeseen että teräshäkit rikkoo tennareita, ja mulla ainakin sattuu ajaessa jos on päältä liian ohuet tennarit, esim. Vans sliponit, niin voisko tälle tehdä jotain? Bilteman/BLB:n/Starfuckersin jne muovihäkithän on huomattavasti mukavammat, kun ei ole teräviä reunoja ja paine jakautuu leveämmälle alueelle, mutta ovat ihan vitun rumat. Myös nahkapäällysteisiä häkkejä löytyy, mut ovat lookiltaan jotenkin vähän vintage. Jos jotain vanhaa sisuria teippaa sinne niin on taas aika rottaisa look. Vai pitääkö vaan valita kengät paremmin.

Ajankohtainen keskustelu mullekin. Tuli olo ettei jaksaisi seuraavia kuutta kuukautta tallustella koko ajan klossit kolisten ja otin pitkästä aikaa häkit+tuplaremmit käyttöön. Aluksi ajofiilis oli kyllä todella meh, mutta varmaankin tottumiskysymys. Poljinvalinnalla vois varmasti vaikuttaa aika paljon asiaan. Tekisi mieli kokeilla MKS:n trackien sijaan jotain vähän pitävämpää mallia esim. mks streamia tai jopa tätä velosolossa myytävää onzaa. Tietty minibmx+häkit vois olla kokeilemisen arvoinen veto sekin. Jos minibemaksit häkeille niin mitkä?

^ Sylvanit ja muut perinteiset ratapolkimethan on tehty vanhoille klossikengille ja ovat siksi tennareilla ihan perseestä. Tennareilla tarttee enemmän pitoa ja tukea.

Vaihtoehtoja vois olla esim. BLB Track, jonka puolesta Paulus liputtaa (kysy siltä), ne on vähän modernimmat, näyttäis olevan tavallaan perinteisen ratapolkimen ja flättipolkimen välistä.

MKS Stream -kopioita käytetään Pelagon San Seb -kompliiteissa joten siellä voi käydä kokeilemassa, niitä saa sieltä myös irtona, muistaakseni 30e/pari, mutta laakerit ei sit oo mitään MKS-tasoa. Pitoa on aika reippaasti noissa, melkein yhtä paljon kuin bmx-fläteissä. Ei välttämättä huono vaihtoehto. Ulkonäkö aika retro tietenkin.

Mini-bmx-flätit vois kiinnostaa muakin pitkästä aikaa (back to 2006, todellakin) jos löytyis jotkut paremmat kuin ne Wellgot, joista loppuu laakerit tonnissa. Onks idiksii?

tuplaremmit ja tän tyyppiset polkimet toimii tennareilla mainiosti. Miten te oikeen ajatte kun saatte teräshäkeillä ja tuplaremmeillä vansit rikki? Mulla ei ainakaan moista tapahdu.
http://harriscyclery.net/merchant/370/images/large/mks-syl-road.jpg

nutip - 14:51, 5.5.2013 » Miten te oikeen ajatte kun saatte teräshäkeillä ja tuplaremmeillä vansit rikki? Mulla ei ainakaan moista tapahdu.
Otan kuvan jahka ehdin.

Sylvan Trackeissa ei mielestäni oo mitään muuta ongelmaa kuin leveys. Vanssi roikkuu aina vähän yli sivulta. Mimmin pyörässä on Sylvan Touringit joissa on juuri sopivasti lisäleveyttä ja pitoa. Syö tietysti Vanssia nopeammin mut the lord giveth and the lord taketh.

Mini-bmx-flätit häkeillä ja sträpeillä oli ihan hyvä poljinsetuppi. Ite käytin Wellgon MG-28 mallia, MKSn häkkejä ja Exustarin sträppejä. Rupes vaan ärsyttää trikkipyörässä kun häkki koko ajan laahas ja väänty mutkalle.