häkit vai lukot

Pähkäilen tässä kummat olisi paremmat. Kumpia suositte? vai onko sillä loppupeleissä mitään väliä…

On väliä. Lukot on paremmat ajaa, häkit paremmat kävellä. Flättipedaalit ja varvaskoukut on just hyvä yhdistelmä kikkailuun ja esim loskakeliin. Itse en kylläkään lukoilla ole ajanut kiinteällä välityksellä ja sillä ainolla maastolenkilläkin 10 vuotta sitten en tajunnut niitten yivertaisutta. Ehkä vielä jonain päivänä…

Lukot ja kunnon pyöräilykengät jäykällä pohjalla on tehokkaan polkemisen kannalta suht ylivertainen yhdistelmä. Kikkailuun ja lyhyemmille matkoille tennarit ja koukut on ihan ok.

Mihin flättipedaaliin kannattais alkaa häkkejä sovitteleen.Kun oon luullu ettei niihin oikeen saa

hilpara - 11 minutes ago » Mihin flättipedaaliin kannattais alkaa häkkejä sovitteleen.Kun oon luullu ettei niihin oikeen saa
Sorruin ostamaan ihan uutena polkimet ja niihin sopivat varvaskoukut. Toinen vaihtoehto olisi ollut porata. Polkimia.

Ja lukkoja en ole köyhänä kokeillut. On varaa vain yhteen kenkäpariin kerrallaan.

Itsellä on Wellgon miniflätit, toimii ihan hyvin. Menis vielä helpommin jalkaan jos jaksais poistaa takimmaiset piikit. Häkkien asentaminen vaatii pientä sovittelua ja kevyttä luovaa väkivaltaa. Onnistuu kyllä ihan pihdeillä ja ruuvarilla.

Jussin blogissa on näistä juttu ja kuvia: Fixed Gear Blog: Pedals For The Fixed Freestyle & Tricks: Wellgo Mini Platforms

Melkolailla kaikkiin flätteihin, kunhan tossa edessä on noita reikiä joihin häkin saa sit kii.

Kuvat puhukoot puolestaan:

IMG_0868

IMG_0869

Minä asensin MKS:n koukut noihin mini-Wellgoihin ulkopuolelle laittamalla yhden mutterin siihen koukun ja polkimen väliin ja toinen kiristämään yhdistelmä kiinni. Sisään asennettuna se ei vaan oikein istunu tukevasti ja suoraan. Lisäks sain omaan tottumukseen sopivan jalan sijoituksen polkimelle, kun otin pienemmät koukut tuohon.

Yhdessä pyörässä mulla on isot Wellgon biltsu-flätit muovikoukuilla. Just hyvät.

Ajamiseen lukkikset ja paikasta toiseen siirtymiseen/kahvilassa istuskeluun/pooloon flätit ja häkit. In my opinion.

itse diggaan vanseja ja muita ohutpohjaisia tossuja… niiden kanssa esim mks gr9:t (vaikka hyvät ja hienot polkimet ovatkin) painaa liikaa päkiään joten viritin bmx-flättipolkimiin häkit. samaa tuntuu tehneen aika moni muukin täällä.

Melkein mihin tahansa polkimiin saa kyllä häkit kiinni kun vähän soveltaa… riippuu aika paljon omista mieltymyksistä, pyörän ulkonäöstä, ajotyylistä, pyörän käyttötarkoituksesta jne mitä yhdistelmää kannattaa lähteä ekaks kokeilemaan.

Kulutustavaraa ne polkimet, häkit ja remmit kuitenkin on ja menee ennen pitkää vaihtoon. Ja jos huomaat jo parin lenkin jälkeen ettei ne tunnukaan hyvältä niin salettiin jollekin muulle täällä kelpaa hyväkuntoiset palikat.

Nin ja älä osta alumiinihäkkejä, menee hukkaan hyvä runkomateriaali :wink:
bilteman muovisetkin kestää paremmin.

Tää rupee aukee. Huomenna biltemaan, welgot messiin ja askartelemaan. Koukut on mut polkimet ei

nii ja multa ääni häkeille. lukkojakin oon koittanut - en tosin fiksillä - eikä maistunu.

hilpara - 10 minutes ago » Tää rupee aukee. Huomenna biltemaan, welgot messiin ja askartelemaan. Koukut on mut polkimet ei
Ennemmin hommaa ne minit kuin ne biltsun isot. Minejä oli kai Pyörähuollossa ja Foxcompissa, jos Helsingissä sijaitset. Kumiluodissakin on, mut henkilökunta on hippeilemässä.

metallihäkkien kanssa mulla on tämän tapaiset welgot
http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-274_l.jpg
(nää on tosin jotkut biltsun omat vastaavat, hintaan 7rahaa)
erittäin hyvin toimii. itse en ostais noit welgon isoja flättipedaaleja koukkujen kaveriks.

toi nyt on vähän makuasia mutta ne isot on kyllä todella ISOT, jonka vuoksi itse ainakin preferoin niitä pieniä Wellgoja joista vaahtosin blogissa.

Koskaan en ole lukkiksilla ajanut, mutta kesällä haaveilin tekeväni jopa vähän lenkkiä nykyisen duunimatkafillaroinnin lisäksi, joten pitäisi kai harkita lukkiksiin investointia.

Valistakaapa vähän tietämätöntä aiheesta. Näissä tuntuu olevan omat systeeminsä joka valmistajalla. Ilmeisesti pitää olla kengät ja polkimet samalta valmistajalta, että klossit(?) sopivat kenkän pohjiin?

Kyllähän näissä tossuissa silti jo hoitaisi pousailutkin, ainakin paikallisissa kohvikeissa.

Poljin ja klossi tarvii olla samalta valmistajalta, mutta kenkien merkillä ja mallilla ei ole merkitystä kunhan vain ovat lukkopoljin kengät.

Maasto- ja maantiepuolen kengissä on eroa. Maastoklossi ei taida yleensä mennä maantiekenkään ja toisin päin. Maastokenkä ja -poljin ovat parempi valinta, jos yhtään on tarkoitus kävellä ajokengät jalassa.

Kerkesin fiksillä ajella muutaman viikon häkeillä, ja sen jälkeen kun vaihtoi lukkiksiin niin kaikki matkat menee niillä. MTB-kengillä kun liikkuu, niin esim. kaupoissa ja koulussa voi tallustella noilla ihan hyvin, kun klossi on “upotettu” aavistuksen verran sinne pohjaan.

Nyt on welgon minit ja metallihäkit. oikein tuntuvat hyviltä. kiitos auttaneille.

jarkko - 16 hours ago » Maasto- ja maantiepuolen kengissä on eroa. Maastoklossi ei taida yleensä mennä maantiekenkään ja toisin päin.
(Maasto)SPD:lle monesti löytyy paikat myöskin maantiekengistä ja adapteria löytyy yleensä kengän valmistajalta. Crankbrothersilta löytyy yleismallinadapteri, joka mahdollistaa SPD-klossin käytön pelkästään kolmen ruuvin (look/spd-sl) poratuille kengille.

Ja juu maastokenkään ei oikeen mene muu kuin kahden ruuvin klossit (crankbrothers, spd, time jne.)

kml - 10 hours ago » Kerkesin fiksillä ajella muutaman viikon häkeillä, ja sen jälkeen kun vaihtoi lukkiksiin niin kaikki matkat menee niillä. MTB-kengillä kun liikkuu, niin esim. kaupoissa ja koulussa voi tallustella noilla ihan hyvin, kun klossi on "upotettu" aavistuksen verran sinne pohjaan.
Mutta tulee ottaa huomioon, että pyöräilykengissä pohja on yleensä hyvin jäykkä. En sitten tiedä, miten esim. noissa skate tyyppisissä spd-kengissä.