häkit vai lukot

Sapettaa vähän. Upotin power gripseihin 32€, ja kun ne kolahti luukusta tajusin vasta että kyse oli pelkistä hihnoista.

No, onpahan nyt ainakin ne hihnat. Vielä polkimet ni homma luistaa. :curs:

Kiitän vastauksista. Lähinnä kiinnosti siis että aiheuttaako oikean puolen hamuilu bussin alle ajamista tai pyörän sillalta alas sijoittamisen pohdintaa, tai että onko niissä jouduttu tekemään jostain syystä jotain älyttömiä kompromisseja. Satunnaiset lontoonkieliset kommentoijat näemmä olleet ihan tyytyväisiä, joten täytynee arpoa noiden A530:n ja T780:n välillä.

maastosideillä katurataa kitkuttavat, kokeilkaapa ihan huviksenne liikkeessä spessun sport touringeja:)
arjalainen lesti kiittää.

eioo ehkä vitujäykät mut eio mun colnago masterikaan. eikä ne maastosidit.

p.s. havaianasit on silti kovimmat

Onneks mulla on tämmöinen eteläisen euroopan kapea lesti, niin ei tartte jotain spesiaalien ihmisten kenkiä katsella.

ununu - 0:13, 4.1.2013 » maastosideillä katurataa kitkuttavat, kokeilkaapa ihan huviksenne liikkeessä spessun sport touringeja:)
Joo, ei ollenkaan hassummat vaikka ei hipoa. Pari vuotta tultu ajettua ja käveltyä. Toimi myös ihan jees kesien maanteillä. Yllättävän hyvä istuvuus kaiken kaikkiaan.

Jos unohdetaan maastopolkusimet ja sidin dominaattorit vähäksi aikaa, niin mitkäs olisi parhaat maantiepolkimet fixutuskäyttöön? Eli ts. polkimet joissa klossit saa mahd. Tiukalle. Pohjustuksena vielä että velolla Lookin Keot on toiminut hyvin, mutta eipä siellä skidaillakaan.

Kysymys siksi että pidemmälläkin matkalla tietty turva jalkojen pysymisestä paikallaan olisi kiva. Myös lisäkengät eteisessä vaan vtuttaa.

Olen tässä nyt pari viikkoa miettinyt päätäni puhki ja päätynyt spedejen sijaan tilaamaan BLB:ltä:
http://bricklanebikesshop.co.uk/products/blb-steel-toe-clips-db-slash-dg
onko kellään kokemuksia kyseisistä häkeistä?
jos on niin toimiiko ja kummat (M/L) kannattaa ottaa kun jalka on siinä 42~?

ota snadimmat

^^Pari kesää oon ajellu tollasilla, tykkään. Toimii mun kengistä parhaiten addujen(dragon) tai pumien(liga) kanssa. Uudehkot vanssit(chukka) ja puma gore texit(tatau) ei istu kovin nätisti, talvivanssit(sk8 fleece) tosi huonosti.

Kengät on kokoa 43-44 ja häkit kokoa L.

E: niin vanhojen kulahtaneiden vanssien(oisko chukka low tms.) kans toimi myös tosi hyvin.

miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?

negaatio - 11:18, 4.3.2013 » miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?
Itse näen yhtenä syynä ainakin klassisen ulkonäön. Ei näytä flätit ja sträpit kauheen hyvältä jossain klassisen geometrian muhvirungossa.

Ai tällasilla vai?

Koska ne on aivan saatanan rumat.

Edit. Kato nyt niitä. Kato. Hyi

^Jos moderneilla sträpeillä tarkoitetaan Holdfast-tyyppisiä ratkaisuja, niin ainakin oman kokemuksen mukaan häviää häkeille sekä kengän pujottamisessa remmiin että tuntumassa.

^

RTZ - 11:24, 4.3.2013 » että tuntumassa.
sekä tehokkuudessa. Mulle ainakin se totuus on että ajossa sträpit on melkeen yhtä hyvät kun häkit, ja häkit on melkeen yhtä hyvät kuin lukot. Et tota varmaan siks. Plus siis että onhan ne ainakin ajopyörässä rumat. [i]SS/FGfreestyleribemaksitrikiditräksterioujee[/i] hommat sit erikseen, ja sillä kentällä ok.
RTZ - 11:24, 4.3.2013 » ^Jos moderneilla sträpeillä tarkoitetaan Holdfast-tyyppisiä ratkaisuja, niin ainakin oman kokemuksen mukaan häviää häkeille sekä kengän pujottamisessa remmiin että tuntumassa.
oma kokemukseni on et ne tuntuu huonoilta jalassa, brakeless skiddailussa epävarmemmilta ja lisäksi rikkovat kengät. Mutta joo, kai se riippuu paljon kengistä ja setupista yleensä

^vansseihin istuu ainakin hyvin kun on oikeen kokoset häkit ja remmit riittävän kireellä. En oo myöskään huomannut kulumaa juuri muuten kun kumireunuksessa joka kiertää kenkää eli ns pohjassa.

negaatio - 11:18, 4.3.2013 » miksi muuten porukka edelleen, 2013 ja modernien sträppien aikakaudella, ajaa häkeillä? Eikö moderneilla sträpeillä saa kaikki hyvät puolet ilman niitä huonoja?
Sopiva kenkä sopiviin häkkeihin istuu kuin hyvä vanha nahkahanska käteen. Kenkä sujahtaa niihin sukkelasti ja tuntuma varsinkin tuplahäkeillä on varsin tukeva. Tuntuisi että ongelmatilanteissa(esim. otb) kenkä lähtee häkeistä sträppejä smootimmin. On noillakin kai puolensa.

Toisaalta voisi myös kysyä, että miksi porukka edelleen modernien keinokuitujen aikakaudella käyttää muutakin kuin spandexia :wink:

Se on tosi et kengät kuluu häkeissä enemmän kuin sträpeissä. Tääkin riippuu tietysti sekä kengistä että häkeistä.

en oo kenenkään ja kaikkien puolella - digaan kummistakin. sträpit on ideaalit kaupunkipyörimiseen, jatkuvaan kenkä irti - kenkä kiinni -meininkiin. lisäksi niillä on kivempi skiddailla menemään ja ne mahdollistavat useamman mallisten stiflojen sporttaamisen.

tuplaremmit & häkit tulee munkin mielestä lähemmäs lukkoja ja tykkään säätää ne kohtis tiukalle vain muutamien (ajo)kenkien kanssa käytettäviksi. tuollaisella kombolla meininki on imo käytännössä yhtä performance kuin mtb-lukoilla ja ei-niin-jäykillä monoilla. skiddailu puolestaan futaa paremmin tiukoilla remmihärveleillä. (speduverrokkeina kaikissa kohdissa eggbeaterit + dominatorit.)

Mistäs nykyisellään parhaaseen hintaan (mieluusti tupla-) häkit + remmit? Laatuluokitus: ajoon+, tonninsetelijuttu-.