Hiihto

http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/lahti2001/uutiskuvat/22767.jpg
oha tos jotain tyylikkyyt :smiley:

MrHat - 9:39, 3.11.2009 » Suksissa ei ole jarruja!! ilman jarruja! Se on vaarallista!!
tuli iha mieleen ettei rullasuksissakaan jarruja ole ja silti niil vedellää jopa liikentees. http://www.sporttipalvelu.fi/images/equiper2Swenor.jpg Kisataahan noilla myös
konkeli - 9:43, 3.11.2009 » Biltemasta sai joskus Ruotsin armeijan ylijäämäsuksea. Sellainen laudan levyinen ja suurinpiirtein yhtä paksu. Värinä aina niin muodikas valkoinen ja varmasti retro ulkoasu loukkusiteineen. Varmaan SA-INTiltä löytyy muutamia kappaleita?
jos iha ladulle menee hiihtämään niin kannattaa hankkia ihan sinne tehdyt sukset nii ei rupee vituttaa ku ei liu-u ees alamäes :)

Mä ajattelin että tässä on tarkoitus kantaa niitä suksia ladun varteen ja juoda siellä jotain lämmintä. Vrt. Keskarit.

Kiitos Karhu-vinkistä. Karhu Spectra Skating ja Karhu Spectra Classic on hyvän näköisiä. Suomenlippu kannassa, aijai!

PS. Lumilautailu ja twintip-skimboilla temppuilu on tylsiä. Aitoa fixed kikkailun henkeä on enemmän siinä että vetää murtsikkasuksilla haarahyppyjä ja 360:ia Paloheinän latujen lähellä olevista pikkuhyndistä.

Tarjoon rommikaakaot ekalle joka vetää 360:n murtsikoilla! Mulla ei irtoo edes rinnetelluilla, joten jätän kokeilut väliin. Haarahyppyä vois sen sijaan hioa.

Täytyy tunnustaa, että paluu laduille tuli tehtyä viimetalvena hirveen näkösillä neonkeltasilla fischereillä. Jos kaupassa ois hillitymmillä graffoilla ollu valikoimaa, niin olis ehkä vaikuttanu valintaan. Mut täytyy sanoo, että ne graffat on ladulla kyllä viimenen asia, mikä mielessä pyörii. On se kuitenkin sen verran rillit huurussa räkä poskella touhua, vaikka kuin nautiskellen yrittäis vetää. Vuosikymmenien pituisen lumilauta- ja laskettelu-uran jälkeenkin aito kauhu on läsnä murtsikoilla kunnon alamäessä. On ne sen verran huteran oloset pelit.

Nimimerkillä: Pannut paikaltaan tasasella.

markkuj - 11:29, 3.11.2009 » Kiitos Karhu-vinkistä. Karhu Spectra Skating ja Karhu Spectra Classic on hyvän näköisiä. Suomenlippu kannassa, aijai! PS. Lumilautailu ja twintip-skimboilla temppuilu on tylsiä. Aitoa fixed kikkailun henkeä on enemmän siinä että vetää murtsikkasuksilla haarahyppyjä ja 360:ia Paloheinän latujen lähellä olevista pikkuhyndistä. Tarjoon rommikaakaot ekalle joka vetää 360:n murtsikoilla! Mulla ei irtoo edes rinnetelluilla, joten jätän kokeilut väliin. Haarahyppyä vois sen sijaan hioa.
360 menee paikoiltaa ja 540 pienellä pompulla ;D oon myös junnumpana lasketellu jonkun tunturin huipulta normi suksilla, oli muute aikas hankalaa saada lopuks vauhti pysähtymään :D
JeeJee - 11:34, 3.11.2009 » Mut täytyy sanoo, että ne graffat on ladulla kyllä viimenen asia, mikä mielessä pyörii. On se kuitenkin sen verran rillit huurussa räkä poskella touhua, vaikka kuin nautiskellen yrittäis vetää.
Sukset eivät ole pätemisen väline, kuten esim. fillari, joten niiden värillä, merkillä ja mallilla ei ole niin väliä. Ladulla pätee reidet, eikä reisiä pinnoittavien pillifarkkujen kuosi.
asb - 11:37, 3.11.2009 »
JeeJee - 11:34, 3.11.2009 » Mut täytyy sanoo, että ne graffat on ladulla kyllä viimenen asia, mikä mielessä pyörii. On se kuitenkin sen verran rillit huurussa räkä poskella touhua, vaikka kuin nautiskellen yrittäis vetää.
Sukset eivät ole pätemisen väline, kuten esim. fillari, joten niiden värillä, merkillä ja mallilla ei ole niin väliä. Ladulla pätee reidet, eikä reisiä pinnoittavien pillifarkkujen kuosi.
No jos haluu nopeesti mennä nii kyl siihe muuki asia vaikuttaa esim. voiteet oon joskus voidellu 2paria kisasuksia 3h. onse voitelu kyl nykyää sellast avaruustiedet, löytyy pohjavoiteet kelivoiteet pinnotteet, pinnotteet pinnotteelle jne :D mut siis jotta laji olis mahdollisen mielyttävä kyl kannattaa vähä panostaa välineisiin. sauvat kantsii olla jäykät, suksien olla ns. graffittipohjasia jotta voiteet tarttuu, pari hyvää perusvoidetta. paloheinään esim. Liisterit; Universal wide ja punanen. Purkit; MFW puna, kelta ja sini samoin synteettistä. luistoks normi SG ja LF parafiineja. sit tietenki joku vanha silitysrauta ja jonkinlainen voitelupukki/teline jotta se voitelu onnistuis :) http://startex.fi/chosing_wax.php tuolta löytyy sit vinkkiä jne.

Hyvä ja halpa luistelusuksi^
Noi on ~2004-2006 vuoden hipoimmat karhut. ne on valmiiks pohjustettu mikä maksais normisti liikkeessä 30-40€ ja sit viel kelivoitelu mikä on 10-20e ja varmasti alla kisahionta mikä myös maksaa.
suksien ovh. silloin joskus ollu ~400e ja siteiden 50e.
Pitää viellä iha paikkansa, että uusi- tai juuri hiottu suksi alkaa luistamaan kunnolla vasta semmosen 100-200km jälkeen.

markkuj - 12:16, 3.11.2009 » vetää murtsikkasuksilla haarahyppyjä ja 360:ia Paloheinän latujen lähellä olevista pikkuhyndistä. Tarjoon rommikaakaot ekalle joka vetää 360:n murtsikoilla! Mulla ei irtoo edes rinnetelluilla, joten jätän kokeilut väliin. Haarahyppyä vois sen sijaan hioa.
Katos tuo: http://www.freeride.se/videoawards2009/?video=205 (jos ei näy suoraan niin park/jib sarjasta video XHC-Helikopteren3)

Pari vuotta sitten innoissani ostin uudet murtsikat, mutta tiiättäkö, en kyllä ees muista minkä merkkiset ne on. :smiley: Olisko noilla tullu alle kymppikilsa suksittua. Tarttis ehkä kokeilla taas tulevana talvena.

Nuorempanahan sitä tuli hypittyä muutamat Peltoset poikki, kotihuudien (JNS) kupeesta löytyy pikku laskettelurinne jossa tuli monesti paahdettua skimbamiesten seassa.

Asiaa vähän sivuten, kun kerta tuli luistelumonot viime talvena hommattua, niin innostuin sillon hommaamaan myös retkiluistimet ja sehän se vasta huippua hommaa on. Tuskin maltan oottaa, jos vaikka kelit natsais tänä talvena.

Mielenkiintoinen keskustelu.

Kilpasuksien grafiikat pyörii samalla akselilla pro-peloton fillareiden kanssa. Voiko sillä Pinarellon Princelläkään hipsteri ajaa kun se on niin kirkuvan näköinen isoine logoineen? Sitten kun maailmancupin palkintopallilla näkyä pillifarkkuja ja ironisia viiksiä, alkaa suksetkin muistuttaa 70-luvun Maseja…

Ns. lady-kategoriankin sukset myy aika heikosti, puhumattakaan mistään hipster-kategoriasta. Mutta tuntuu että jonkinlaista kysyntää kuitenkin on, joten:

Miten olisi yksivaihde.net kimppasukset pienellä TWO SKIS TWO POLES -logolla varustettuna? Kerätään vaan kimppa kasaan nimeltä mainitsemattomalta kotimaiselta valmistajalta. Voitaisiin ottaa “uusintapainos” jostain saman merkin 70-80-luvun kilpasuksesta mutta uusin viimeisimmillä materiaaleilla ja valmistustekniikoilla varustettuna. Grafiikat tehdään nykyään tulostamalla, joten pienet mittatilausmäärät onnistuvat kyllä, jopa yksittäisiä pareja tehdään tämän tästä. Tämä ei ole vitsi…

cog - 19:14, 3.11.2009 » Mielenkiintoinen keskustelu. Kilpasuksien grafiikat pyörii samalla akselilla pro-peloton fillareiden kanssa. Voiko sillä Pinarellon Princelläkään hipsteri ajaa kun se on niin kirkuvan näköinen isoine logoineen? Sitten kun maailmancupin palkintopallilla näkyä pillifarkkuja ja ironisia viiksiä, alkaa suksetkin muistuttaa 70-luvun Maseja... Ns. lady-kategoriankin sukset myy aika heikosti, puhumattakaan mistään hipster-kategoriasta. Mutta tuntuu että jonkinlaista kysyntää kuitenkin on, joten: Miten olisi yksivaihde.net kimppasukset pienellä TWO SKIS TWO POLES -logolla varustettuna? Kerätään vaan kimppa kasaan nimeltä mainitsemattomalta kotimaiselta valmistajalta. Voitaisiin ottaa "uusintapainos" jostain saman merkin 70-80-luvun kilpasuksesta mutta uusin viimeisimmillä materiaaleilla ja valmistustekniikoilla varustettuna. Grafiikat tehdään nykyään tulostamalla, joten pienet mittatilausmäärät onnistuvat kyllä, jopa yksittäisiä pareja tehdään tämän tästä. Tämä ei ole vitsi...
joo kylhä noita yksittäisiä pareja tehään, en oo vaan varma et tekeekö omalla logolla--> en oo kyl oman kisaurani aikana nähny yhtää custom suksiparia. Mut omalle painolle ainaski suksia duunataan mittatilauksella ja toiseks ei se mitään halpaa hupia oo. Helpompaa olis vaa ostaa jotkut sukset, maalata, tilata parit tarrat jne.

Mut tosiaa ei se joo tarkota etteikö vanhempikin suksi olis hyvä, mut suurinosa vanhemmista suksista niistä 70-80luvun vempaimist on oikeesti aikas huonoja.
Mut niin on uusimmistaki suksist, noi halppissukset on yleensä iha vaan muovipohjasia lautoja jotka oikeesti alkaa vituttaa.
eikä niitä muovipohjasia voi huoltaakkaa, eli elinikä on semmonen 1-3v, kun taas paremmalla suksella hiihtelet viellä eläkkeelläkin, jos paino ei hirveesti heittele ;D

niin ja Hipsterpyörä maksaa omaisuuden, mut sukset ei oo iha niin kalliita, kisasukset muuttuu jokavuos aika pikkasen ja esim viime vuoden malleja saa jollain 200e pari tai huuhto.net 80e
ja melkeinpä samoja ku mitä noi mm-hiihtäjät käyttää, eroo vaan se sisärakenne.

Tukkis - 3:13, 4.11.2009 » joo kylhä noita yksittäisiä pareja tehään, en oo vaan varma et tekeekö omalla logolla--> en oo kyl oman kisaurani aikana nähny yhtää custom suksiparia. Mut omalle painolle ainaski suksia duunataan mittatilauksella ja toiseks ei se mitään halpaa hupia oo.
Kyllä niitä voisi tehdä, satun tietämään. Voisin vaikka käyttää originaalina himasta löytyviä NOS 70-luvun alun kilpasuksia ja tehdä niistä sitten grafiikan uuden suksen pintaan puukuvioineen kaikkineen. Lisäyksenä voisi heittää sitten jonkun pienen logon sinne sekaan, autenttiseen 70-luvun tyyliin tietty ;)

Nyt kun on tullut syksyllä harrastettua kiireettömiä tunnin ja parin mittaisia melontalenkkejä, niin olisi loogista jatkaa talvella hiihtämällä samaa. En vain taida jaksaa ruveta enää hiomaan luistelutekniikkaa. Perinteinen tyyli sopinee nautiskeluun paremmin.
…tämä vain tarkoittaa valitettavasti kaikkien varusteiden uusimista, sillä kaikki kotoa löytyvä on luistelukamaa.

Olikos täällä muuten siis yhtä enempää mun lisäks joka harrastaa hiihtoa vaellusmielessä,rinkan tai ahkion kera?Kare näytäs moista tekevän mut eikö kukaan muu…?vai retkeileekö täällä edes kukaan,noin niinku kesälläkään.
Mä lähden just lähiaikoina muotkalle ja meinasin udella onko kokemuksia ko.seudusta mut taitaa olla turha vaiva,hö.

Meikä talviretkeili sen 15v ahkion kanssa pitkin Suomen, Ruotsin ja Norjan lappia, kun alkoi kesäretkeily puuduttamaan. Ensin oli mettäsukset ja Savotta, myöhemmin sitten tellut ja diy JR27 klooni. Jossain vaiheessa tuli mukaan päiväretkeily siellä reissujen välissä ja laskeminen ja sillä tiellä ollaan.

Jotenkin sitä kaipaa joskus niitä yksin tehtyjä 1-2 viikon kaamosreissuja jossain UKK puistossa tai jossain muualla sopivassa paikassa, jossa voi tukeutua autiotupiin. Ehkä minä taas joskus innostun enemmänkin eräjormailemaan. Nyt kaikki vapaa-aika talvella menee laskemiseen ja ne norjan ja ruotsin reissut sinne erämaatuntureille ja -alueille laskemisen merkeissä korvaa kaipuuta aika hyvin…

Meikä talviretkeili sen 15v ahkion kanssa pitkin Suomen, Ruotsin ja Norjan lappia, kun alkoi kesäretkeily puuduttamaan. Ensin oli mettäsukset ja Savotta, myöhemmin sitten tellut ja diy JR27 klooni. Jossain vaiheessa tuli mukaan päiväretkeily siellä reissujen välissä ja laskeminen ja sillä tiellä ollaan.

Jotenkin sitä kaipaa joskus niitä yksin tehtyjä 1-2 viikon kaamosreissuja jossain UKK puistossa tai jossain muualla sopivassa paikassa, jossa voi tukeutua autiotupiin. Ehkä minä taas joskus innostun enemmänkin eräjormailemaan. Nyt kaikki vapaa-aika talvella menee laskemiseen ja ne norjan ja ruotsin reissut sinne erämaatuntureille ja -alueille laskemisen merkeissä korvaa kaipuuta aika hyvin…