Hiihto

Ostin sukset ja lähden hiihtämään. Eka kerta sitten kuudennen luokan. Joulun jälkeen katotaan miten suksi luisti.

Elikkä hauskat joulut vaan kaikille!

Ollapa lunta hiihtämistä varten. Toissatalvena taisin käydä pari kertaa suihkimassa. Hyvät joulut täältäkin!

Väkisinhiihto sinänsä tietyllä tavalla aika zen touhua sopivissa maisemissa, mutta itse kuitenkin halajaa enempi painovoima-avusteista. Tässä paikoitellen sen verran sohjoa ettei pyörällä oikein pääsisi:

Tervetuloa tänne Lahteen. Pyöräilystä saa iisisti sakot, mutta ladulla saa polliiseista kavereita, ja pääsee seuraavalla kerralla varoituksella.

Suksissa ei ole jarruja!! ilman jarruja! Se on vaarallista!!

Meitsi voitti 3. luokalla pronssimitalin koulun hiihtokilpailuissa. Mutta se olikin 1980-luvulla. Ja kymmenen ensimmäistä ennen mua diskattiin koska ne kaikki oikaisi.

2006 keväällä ostin sukset ja ehdin varmaan 100km niillä hiihtäkin. Sen jälkeen on ollutkin täällä Turun suunnalla vähän hiljaisempaa hiihtokelien suhteen. 2007 hiihdin 10kmn ja viime talven saldo 0km. Eikä nytkään hyvältä näytä.

Itse asiassa just kattelin, että jos olis kova jätkä, niin vetäis lämmintä päälle ja lähtis ajamaan maantielenkkiä. Kaikki autotiet on puhtaita hiekasta ja pientä kosteutta lukuunottamatta kuiviakin. Että semmosta talvea täällä Turussa.

Sama meininki täällä helsingissä pl. se kuivuus.

Pienempänä hiihdin paljonkin. Vähän ennen inttiä vaihdoin kapeista suksista ja valmiista laduista leveisiin suksiin ja merkkaamattomiin hankiin. Tämän vuosituhannen puolella on sitten tullut hiihdettyä aikalailla vähemmän.
Noin kerran kahdessa vuodessa tulee käytyä laskettelmassa jossain - ja heti sen jälkeen on huono omatunto kaikkien niiden elektroonien puolesta, jotka minun takia joutuu juoksemaan pitkin kuparikaapeleita siellä laskettelukeskuksessa.

MrHat - 13 hours ago » ...ja heti sen jälkeen on huono omatunto kaikkien niiden elektroonien puolesta, jotka minun takia joutuu juoksemaan pitkin kuparikaapeleita siellä laskettelukeskuksessa.
Sähän voit loistavasti yhdistää nuo kaksi harrastustasi hankkimalla vaellusmalliset laskusiteet (esim. Diamirit) ja pamautat vaikkapa pohjois-norjassa sijaitsevalle Lyngenin niemimaalle skinnailemalla/kiipeämällä nautiskelemaan maisemista ja laskuista.

http://www2.uiah.fi/~tlonden/Photos/Lyngen06/images/26.jpg

Sitä mä oon tehnyt viimeiset 7v. ja kuntokin karttuu ihan salaa.

jussi - 15 hours ago » Meitsi voitti 3. luokalla pronssimitalin koulun hiihtokilpailuissa. Mutta se olikin 1980-luvulla. Ja kymmenen ensimmäistä ennen mua diskattiin koska ne kaikki oikaisi.
Tukevasti 80-luvun puolenvälin tienoilla jäin koulun hiihtokilpailuissa toiseks viimeseks. Viimenen sai lohdutuspalkintona värikynät, mulle "tyhjä arpa". Vieläkin vituttaa, mutta ehkä sen verran jo unohtunu, että vois sukset taas ostaa. Terveisiä vaan Luikonlahden ala-asteelle.
TimoL - 3 hours ago »
MrHat - 13 hours ago » ...ja heti sen jälkeen on huono omatunto kaikkien niiden elektroonien puolesta, jotka minun takia joutuu juoksemaan pitkin kuparikaapeleita siellä laskettelukeskuksessa.
Sähän voit loistavasti yhdistää nuo kaksi harrastustasi hankkimalla vaellusmalliset laskusiteet (esim. Diamirit) ja pamautat vaikkapa pohjois-norjassa sijaitsevalle Lyngenin niemimaalle skinnailemalla/kiipeämällä nautiskelemaan maisemista ja laskuista. norja.jiipeg Sitä mä oon tehnyt viimeiset 7v. ja kuntokin karttuu ihan salaa.
On käynyt mielessä monestikin. Onneksi vuorokaudessani on 32 tuntia ja vuodessa reilut 500 päivää, niin saan ajankin riittämään.

itekki joskus tullu vikana hopeasommissa (nuorten sm) mut se oli viesti ja kaks muuta tiimissä töpeksi :smiley: hyppäsin viel maaliin tullessa 180astetta mikä on periaatteessa laitonta tjsp :smiley:

Btw paloheinässä on 1km latu avoinna ja koittaa pitää sen ny koko talven avoinna. elikkä sinne vaan, paskaan tarpomaan muiden stadilaisten kaa :smiley:

Luisti jopa niin hyvin, että täytyy buukata hiihtolomaksi joku kylpylähotelli lumirajan tuolta puolelta.

Palautellaan aihe mieleen ihan ei_väkisinhiihdon merkeissä, kun tuo oma seura sai yhdessä Vapaalasku.comin kanssa pykättyä kasaan kotimaan mittakaavassa jotain aika suurellista ja mahtavaa!

Sattuiko kukaan palstalaisista olemaan Virneen ensi-illassa?

Pidetääs hei toi hippihiihto jossain muualla. Tää topic on väkisinhiihtoa varten.

Aattelin käydä luistelusukset hankkimassa täski talveksi. Joutuu vaan taas menemään sieltä kalleimman kautta, kun tälle varrelle ei inttersportista löydy tarpeeksi pitkiä sauvoja.

.

Palautellaan aihe mieleen ihan ei_väkisinhiihdon merkeissä, kun tuo oma seura sai yhdessä Vapaalasku.comin kanssa pykättyä kasaan kotimaan mittakaavassa jotain aika suurellista ja mahtavaa! http://vimeo.com/7347394 Sattuiko kukaan palstalaisista olemaan Virneen ensi-illassa?
Mie ja 500 muuta :-D

Mä oon hiihdelly kans jonkun verran,helmikuussa viikon verran muotkatunurissa 140 km ahkion kera,inttin suksilla Tietty,ja joulukuussa jatkan samoissa maisemissa,ja kai sitä koko talvi tulee hiihdeltyä metsissä.Tavallislta koneladuilta,jotka on kapeille suksile tehty,pysyn visusti poies.Toisaalat kiinostas ostaa jotkut järeät 230-250 pitkät kapeammatkin.

Tunnustan - Olen harkinnut murtsikkaa.

Kevättalvi tulee aina Norjassa laahustettua itse vuorenkylkiä laskukamojen kanssa ylös (ja alas). Mutta samaa ei Suomen maaperällä pysty järkevästi tekemään, joten joku mielekäs ja samalla siihen trekkaukseen valmentava liikunta kiinnostaisi. Murtsikka olisi ihan varteenotettava vaihtoehto täydentämään Etelä-Suomen rinnelaskemista.

Reilu viikko sitten kotiin pamahti joku murtsikkasuksiakin esitellyt esite. Ja jumankauta kun ne kaikki murtsikat oli rumia!!! Kurkkasin suksia SkiExpossakin ja sielläkin ne oli kaikki rumia! Lapsuudessa kisasukset oli hillityn tyylikkäitä, esim. 80-luvun Karhu Matrixit. Ennen oli paremmin.

En voi oikein kuvitella meneväni maastohiihtämään ennen kuin saan alle tyylikkäät vehkeet. Mulla on sellainen vika päässä, enkä ole edes ihan ainoa samalla oireyhtymällä varustettu.

Vinkkejä oikeesti tyylikkäistä tai mageista murtsikosta? Vinkkejä sellasista “Rapha-henkisistä” murtsikkavaatteista?

Mutsikoissahan (ja laskukamoissa) retrokamat toimii valitettavasti huonosti. Sivakoiden puuytimet, vaahdot ja kuidut löystyy käytössä ja varastossa pahemmin kun teräs- tai alumiinirungot. Retroja murtsikkavaatteita vois tosin metsästää sitten kun ne tyylikkäät sukset olis ensin löydetty…

ehkä ne skimbatki voi hiekkapuhalluttaa ja pulverimaalata mieleisekseen…