Hiihto

Minä olen talvireissuja tehnyt. Viikosta kolmeen viikkoon telttapelissä, avotunturissa, ahkion kanssa. Mukavampaa kuin kesäretkeily, koska bensalla voi lämmittää telttaa, mutta ei toki hiihtämisen kanssa mitään tekemistä…

http://blogs.fasterskier.com/andynewell/files/2009/11/xciscool1-600x450.jpg http://www.holidayvacationrental.com/vacation%20packages/cross%20country%20skiing/images/XC%20Skiing.jpg http://rlv.zcache.com/yin_yang_cross_country_skiing_photosculpture-p1537921338967819473s98_400.jpg Orbitz Hotel Deals, Flights, Cheap Vacations & Rental Cars http://blogs.fasterskier.com/andynewell/files/2009/11/andy2-14-600x565.jpg http://www.xczone.com/taooff.gif http://poppygall.com/blog/wp-content/uploads/2009/12/2010AntiqueRace_1.jpg http://www.infomercantile.com/blog/pics/two-boys-cross-country-skiing.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/Cross-country_skiing_Schwedentritt.jpg/800px-Cross-country_skiing_Schwedentritt.jpg

^Tuosta Fence Vaultingista puuttuu se viimeinen kuva jossa ollaan aidan toisella puolella. Pystyn kyllä sieluni silmillä näkemään epämääräsen kasan josta törröttää keppejä ja säleitä eri suuntiin…

Ylläs-Hallin Sportiasta löytyi hyllystä 180cm sauvat luisteluhiihtoa varten ja viereisestä hyllystä leveämpi sompa surkean kilparäpylän tilalle. Nyt voisi liukastaa sukset, niin huomenna pääsisi ehkä ympyräajelun sijasta Oittaalle hiihtämään ympyrää. :smiley:

freestyleähän näillä jo vedetään:

videosta voi päätellä et yhtymäkohdat fiksikulttuuriin on ilmeiset.

  • hiihtotrikoot = pillifarkut
  • lajin sisäiset väittelyt teknologisten kehitysaskeleiden merkityksestä ja autenttisuuden ongelmat
  • perinteisten harrastajien paheksunta
  • asema urheilija - rebel -asteikolla

voin vaan kuvitella skenen väittelyt siit kuinka pitäs vaihtaa triktrak murtsikat bemaksiin lumilautaan/temppusuksiin :slight_smile:

itekki olen miettiny et pitäskö tänä talvena hioa vähän noita hiihtotaitoja, en ole varmaan ala-asteen jälkeen kertaakaan käynyt.

https://lh5.googleusercontent.com/-6f4xxuwRv6g/TyP4PtTziLI/AAAAAAAACIg/k1S1-ionBFA/s512/2012%2520-%25201.jpg

On taas se aika vuodesta. Hiton hauskaa treeniä. Oittaalta vuokrattiin tommonen.

asb - 21:55, 28.1.2012 » https://lh5.googleusercontent.com/-6f4xxuwRv6g/TyP4PtTziLI/AAAAAAAACIg/k1S1-ionBFA/s512/2012%2520-%25201.jpg On taas se aika vuodesta. Hiton hauskaa treeniä. Oittaalta vuokrattiin tommonen.
Hilma ja Joose kyydissä? :p Paljonko meni?

nimim. “Itse vedin tänään vain 20 km ilman ahkioo”

Oli kyllä mitä mainioin keli hiihtelyyn tänään ja Maunulan majalta sai hyvää pullaa. Keskuspuistossa oli väkee niinku pipoo. Huomenna pitää mennä Kuusijärvelle tarkastamaan Vantaan latutilanne ja mahdolliset latukahvilat.

Herttoniemen, Myllypuron ja Kivikon lenkit hyvin rauhallisia ja erittäin laadukkaassa kunnossa. Kyllä tää sydäntalvi soveltuu hiihtoon paremmin kuin pyöräilyyn. Fillari jäänyt hyötyajoon.

Silvio Gamagoolo - 22:39, 28.1.2012 »
asb - 21:55, 28.1.2012 » On taas se aika vuodesta. Hiton hauskaa treeniä. Oittaalta vuokrattiin tommonen.
Hilma ja Joose kyydissä? :p Paljonko meni? nimim. "Itse vedin tänään vain 20 km ilman ahkioo"
Oittaalta Pirttimäkeen ja takaisin. Olisko se 16 kilsaa?

Täältä löytyy Espoon latukartta, josta välimatkoja on helppo tsekkailla Sivua ei löytynyt | Espoon kaupunki

Mites tuota, millä vehkeillä vedätte sulan kelin hiihtotreenit? Phiksipyörällä lenkkipolulla, 29erillä keskuspuistossa, täynotkulla maastossa, läskipyörällä missä vaan, crosstrainerilla kuntosalilla? Mä arvostan suojuoksua ajatuksena mut koska olen herkkä kaupunkilaistyttö, enkä halua kastella lenkkareitani, ni oon valinnut ton läskivaihtoehdon.

Onko muuten Pirkan hiihtoon lähtijöitä?

Meinasin pudota satulasta kun trikoomies tuli suksien vastaan. Raumalla hiihdetään kelveillä:
https://lh3.googleusercontent.com/-VR4UqlGfX0U/UM3191_ucsI/AAAAAAAADMU/naV7aidmJbM/s512/IMG_1001%255B1%255D.JPG

haha! mist toi mahtaa olla

Gonnorz - 21:47, 16.12.2012 » haha! mist toi mahtaa olla
Nummenkadulla. Näin hiihtäjän. Oli oikein trikoot päällä ja oli pakko ottaa kuva jäljistä.

Viime talvena ajoin yhden perässä jonkun matkaa hakien ohituspaikkaa. Oli useampi kilometri lähimmälle ladulle. Otin ajaessa kuvankin, mutta ei sitä nyt enää mistään löydy.

negaatio - 19:56, 21.11.2010 » freestyleähän näillä jo vedetään
Melkein mistä tahansa hommasta saa hauskaa jos se tehdään väärin ja tarpeeksi selvästi varsinainen homma on hallussa.

RÄD!!
XTREME!

aamulla oli viikintielle joku valinnut pyörän sijasta luistelusukset. voin sanoa, ettei ollut varmasti huono valinta.

tutam - 13:20, 18.12.2012 »
vallengrach - 12:24, 18.12.2012 » ^ myös m91-nahkavarsikenkäyhteensopivat sukset kiinnostaa.
Tsekkaa Honkkari ym. realisointikeskukset. Jossain vaiheessa norjalaisia ja ruotsalaisia metsäsuksia oli halvalla liikenteessä. (Itse ostin oman parini jollain parillakympillä jokunen vuosi sitten.) Hyvää tavaraa ovat: vähän raskaat, mutta minusta toimivat paremmin kuin muoviset suomupohjaiset metsäsukset. Tämä arvio siis juurikin jostain luontsikan talvihiihdoista, jossa muovisuksiväellä oli paljon enemmän ongelmia suksiensa kanssa. Noi skandisukset ovat siis liimapuuta, ja sikäli helpot hoidettavat, että kuumentaa ei saa, joten pohja sivellään vain tärpätillä ohennetulla tervalla, annetaan imeytä hetki ja loput pyyhitään pois. Itselläni ei ole yhteensopivia maihareita, mutta saappaiden kera olen käyttänyt. Vähän pitää katsoa, ettei side revi pohjaa irti, jos pitää kuten minä siinä kannan ja varren välissä sidettä. Tietty varmaan saappaan kantaan voi jyrsiä omat urat myös. Hienot sukset Odiella. Löysin männätalvina taloyhtiön lavalta aivan mahtavat Karhun kilpasukset, varmaankin 1950- tai 1960-luvulta. Puuta ja silti ihmeen kevyet. Ei niillä vaan kehtaa hiihtää kun ovat niin nätit ja pelkään, että kumminkin menisi poikki.
Siirretään suksikeskustelu tänne, ettei mene vallan pilalle tuo oleellinen, informatiivinen, aiheeltaan täsmällinen JouluTwitter 2012 -säie.

Kiitos tutam ja odie, täytyy ehdottomasti mennä tarkastamaan Honkkari ja lähiympärisön kirpparit. Tuli viime talvena hommattua kalliit ja hyvät Atomicit ja vehkeet mut oliko se nyt Hilja Haahti, joka sanoi, että “tietä myöden tien on vanki, vapauden antaa vain umpihanki” tai jotain siihen suuntaan. Latu-uran seuraamiseen optimoiduilla sivakoilla ei todella tee mieli lähteä umpihankeen möyrimään, sehän olisi yhtä tyhmää kuin ajaa fiksillä kaislikossa tms. Siksi hankintalistalla kunnon leveät lankut maiharikiinnityksellä.

Tuosta tien/polun vankeudesta vapautumista ajatellen tuli rakennettua läskipyörä mut viimeaikaiset kelit on kyllä osoittaneet, ettei sillä polvensyvyisessä puuterissa ylämäessä mitään tee, vaikka olis mikä ajomies vaihteilla ja viiden tuuman kumeilla. Joka muuta väittää, on jumalan valehtelija. Tarvitaan siis joku muu samoilemisen mahdollistava väline.

Lumikenkien hankkiminenkin on käynyt mielessä mut se nyt on taas mulle kokonaan uusi aluevaltaus ja sitä paitsi off-topic.