BMW Gangsta kiinnosta + tilaaminen Jenkeistä

ja tulli ei myöskään ymmärrä vaihtokauppaa. t-paitoja t-paidoista, vaikka kuinka yritin selittää että en ole maksanut niistä mitään, vaan vastalahjaksi lähetin t-paitoja takaisin… piti sitten amerikan päässä jonkun keksiä kuitti, jotta saa 20 arvosta paitoja ulos.

Mulle kävi kerran niin, että mitään tositetta tullattavasta kapineesta ei itselläni ollut (kaveri oli käynyt mun puolesta kaupassa ja laittanut tavaran postiin Japanissa), joten tullivirkailija tyytyi hintatietoon, joka oli tavaran myyntipakkaukseen liimatussa hintalapussa.

^^^^ joo, tullissa ovat tainneet tottua kaikenlaiseen kikkailuun. Kun tuossa taannoin kävin itse pienen paketin tuolta hakemassa niin sain osakseni kommentin: “oho, näissähän on ihan sama hinta!” kun esitin s-postiinin saaman tilausvahvistuksen ja kuittauksen vastaanotetusta maksusta vs. rahtikirja :wink:

Ainoa mikä mielestäni tullin hinnoittelussa aidosti sapettaa on se, että tuosta rahdista pitää myös maksaa tullit yms. eli se lasketaan ikäänkuin tuotteen arvoksi. mitä se ei todellakaan ole. Itse tavaroiden suhteen voin hyväksyä sen, että valtio ottaa omansa vaikkei se niin kivalta aina tunnu.

Jep jep, kiitoksia ohjeista!
Olihan tuon kuitin mukaan ottaminen ihan itsestäänselvyys, enemmänkin pelkäsin skenaariota, jossa yleensä kovin pahaksi luonnehdittu tullivirkailija pistää tämmöisen vähemmistökansalaisen koville, kun luvut eivät täsmääkään…
Eiköhän tuo jotenkin onnistu, kiitoksia.

…niin ja tuo rahtiasia ei tietysti ole se vaikein kierrettävä tässä hommassa vaan siihen on lukuisia tapoja. paras tapa on olla myyjän kanssa niin hyvissä väleissä, että saa rahdin menemään sinulle tulevissa paketeissa hänen piikkiinsä ainakin siihen asti, että saat paketin tänne itsellesi;) Saatuasi paketin tänne ja kotiisi niin pistät sitten maksuun tuon rahdin “kiitoksena” nopeasta toimituksesta.

kauppatavarassa ei ole väliä kuka postit on maksanut, tulli vetää joka tapauksessa välistä, lahjaksi merkatuista kamoista posteja ei taas veroteta… ylläoleva skenaario ei suoranaisesti kierrä pelkkiä postimaksuja, noinhan voi kiertää vaikka puolet tavaran hinnasta…

Asiasta on keskusteltu jo aiemmin, ja samat lievät petokset sielläkin on tutkittu.

IMHO noin pienten summien vuoksi ei kannata säätää sakkojen uhalla.

^
tuolla linkin tiedoissa on muuten yksi virhe. Siellä mainitaan että ALV vedetään kun tuotteen arvon on yli 22€. Tuo ei siltä osin pidä paikkaansa, että ALVia ei peritä, ellei sen osuus ole vähintään 10€. Näin ollen tuote josta ALVit peritään pitää maksaa vähintään 45.45€.

^sama tullimaksujen kanssa, ei peritä alle kympin suuruisia summia.

Jabba - 2010-11-12 08:56:52 » kauppatavarassa ei ole väliä kuka postit on maksanut, tulli vetää joka tapauksessa välistä,
hmmm... ainakin omalla kohdalla kun vahvistuksessa/ostokuitissa on lukenut free shipping niin ei ole mitään ekstrasummaa tuotteen kauppahintaan laskettu ja näin otettu lisää maksuja. Onko sitten ollut tullimiehen laiskuutta lähteä jostain etsimään rahdille hintaa en tiedä. En kuitenkaan usko tullimiehen olevan niin lapsenmielinen, että uskoo ILMAISEEN rahtiin koska näitähän ei tunnetusti ole.

one word: Swobo Folsom!

^^
Tuossa on ainoastaan merkityksellistä se, että mistä tänne Suomeen tuotteen tilannut kuluttaja on maksanut. Jos kuluttaja ei ole maksanut rahdista, ei siitä tuolloin voi periä myöskään maksuja. Tilaajan kannalta tuossa ilmaisen rahdin tilanteessa on kyse siitä, että lähettäjä hoitaa rahdin maksamisen, esim. kuten osa nettikaupoista tekee kun tilauksen arvo ylittää jonkin summan.

^näin olen itsekin ymmärtänyt

mika - 2010-11-12 12:48:20 » ^^ Tuossa on ainoastaan merkityksellistä se, että mistä tänne Suomeen tuotteen tilannut kuluttaja on maksanut. Jos kuluttaja ei ole maksanut rahdista, ei siitä tuolloin voi periä myöskään maksuja. Tilaajan kannalta tuossa ilmaisen rahdin tilanteessa on kyse siitä, että lähettäjä hoitaa rahdin maksamisen, esim. kuten osa nettikaupoista tekee kun tilauksen arvo ylittää jonkin summan.
Näinhän homma käytännössä menee, mutta tulliarvon määrittelemistä koskevassa tullin ohjeessa sanoataan yksiselitteisesti: kauppatavaran arvoon lisätään rahtimaksu. Ilmeisesti sitä ei oteta huomioon enää lopullisia tulleja laskuttaessa, mikä on tietysti itsestään selvää kun rahat eivät ikinä Suomessa ole käyneetkään. Eli: kamat saattavat jäädä tullin haaviin postimaksujen takia vaikka ne olisiskin lähettäjän maksamat, mutta lopullisessa käsittelyssä niitä ei huomioida. Näin saatiin yksikertaisesta asiasta yllättävän hankala, pahoittelen.

fiilistelyvideo uudesta gangstasta

http://vimeo.com/16780558

^ Ihan vitsikästä kuvata tyhjiä “mitä noi ny on” putken vääntämiseen tarkoitettuja välineitä, kun pyörät tulevat Formosasta. Tai sitten kivasti harhaanjohtavaa.

…valkoinen paita ruuvatessa bongattu, sekä ironinen peruukki ja red bullin product placement. Meni muuten ne vähätkin fiilikset.

^^
Eli firman jonka juuret on 100% Brooklynissä, niin juuret pitäisi samantienkö unohtaa kun malliston yhtä runkoa tuotetaan Taiwanista?

^
Mites toi ketjujen katkaiseminen? Mitään ongelmia?
Ei Austinista mitään kommenttia?

austin on pelannut korttinsa vaan hyvin.

…video nyt oli mitä oli, mutta kelpo kulkineesta saattaa siitä huolimatta olla (edelleen) kyse.

Niheempi juttu on sitten tuo myynti- & customer care -puoli. Kotisivuilla ei ole varsinaista “kauppaa” tilausoptioineen vaan homma hoidetaan puhelimella tai spostilla. Tai siis ei hoideta. Spostia on lähtenyt useampia. Yhteen vastattiin n. viikon päästä, muihin ei ole tullut replyjä ja nyt näyttää äijien mailiboksi olevan täynnä…

Ei mitenkään liian biznez-orientoituneelta vaikuta tuo touhu Williamsburgissa.

Ps. Terveisiä kaupungista, jossa pyöräily on kokonaan kielletty.