Vilkkuvat valot

^^ Huomio- ja trässiliivin yhdistäminen kuulostaa vuosituhannen keksinnöltä! Kannatetaan siis.

kannattaa liivien sijaan panostaa näkyvään laukkuun/reppuun koska se kuitenkin suurella osalla meistä peittää suurimman osan tuosta liivistä.

Ajankohtainen nosto.

Niin kauan ku tieliikennelaki ja oikeuskäytäntö antaa luvan tappaa pyöräilijöitä minimaalisin seurauksin ja tahallisiin kiilaamisiin ei poliisi puutu ”koska ei osunu”, voidaan todeta että fillari on työmaa-ajoneuvoon tai erikoiskuljetukseen rinnastuva kummajainen liikenteessä ja sen erityinen näkyminen on perusteltua. Todellakin käytän tähän just niitä keinoja mitä parhaaksi näen.

Mun laukussa roikkuva punainen vilkku ei varmasti aiheuta kenellekään epilepsiaa ja toi etäisyyden arvioinnin vaikeus on näissä nopeuksissa ja välimatkoissa ihan yhtä keksitty bullshit-tekosyy motkottaa muille heidän valinnoistaan. Jos mun kanta vituttaa jotakuta internetissä, aina parempi.

pieni merenneito - 8:22, 29.9.2010 » Tollaseen huomioliiviinhän voi ommella KREATOR-selkälipun ja sit rinnuksiin vaik TANK ja NIFELHEIM -badget.
Ja tämä on edelleen validi suunnitelma.

Omia tulkintojani/havaintojani vilkkuvaloista tieliikennekäytössä:

Plussia:
-Havaintsee helpommin (paiti jos näkökentän välissä puita/autoja tai muita näköesteitä.)
-Heikkotehoisilla valaisimilla tuo lisää näkyvyyttä
-Pidentää akun kestoa?

Miinuksia:
-Vie huomioita muulta liikenteeltä / tienkäyttäjiltä / havainnoinnilta
-Häikäisee pimeällä vastaantulijaa herkemmin / silmän vaikeampi tottua
-On tieliikennelaissa varattu poikkeustilanteisiin ja hälytysajoneuvoille
-Vaikeampi hahmottaa ajoneuvon suuntaa ja etäisyyttä
-Tehokkaissa valaisimissa epilepsian vaara herkimmille
-Suuntaus yleensä vaikeampaa / “suuntaus ei niin välttämätöntä”
-Yleensä edullisimmissa valaisimissa, joiden sunnitelty käyttöikä on lyhyempi tai joissa haastavasti toteutettu lataus tms.
-Lyhentää valaisimen/polttimon käyttöikää?
-Voi tulevaisuudessa sekoittaa jarruvaloon (uudet autom. fillarivalaisimet)

Mikäli vilkkuvalon käytöllä haluaa lisäturvallisuutta itselleen, huomioivin tapa käyttää sellaista on varmaan jatkuvaa valoa antavan valaisimen tukena?

zykkeli - 8:49, 29.9.2010 » kannattaa liivien sijaan panostaa näkyvään laukkuun/reppuun koska se kuitenkin suurella osalla meistä peittää suurimman osan tuosta liivistä.
Mä hankin Ortliebin High Visibility -repun tästä syystä. Ja koska mä en yleensä roudaa kovin suurta määrää muuta kuin omaa läskiä, tuollainen on mulle riittävä.

Vilkkutoiminto pyörävaloissa rajautuu akku- ja paristokäyttöisiin LED-valoihin, ainakin niin suurelta osin että poikkeukset eivät ole mitenkään merkittäviä. Siksi:

Rolling Resistance - 17:30, 21.9.2019 » -Pidentää akun kestoa?
Ei tarvetta kysymysmerkille. Kuvaavampi olisi ilmaus "moninkertaistaa akun keston".
-Lyhentää valaisimen/polttimon käyttöikää?
Ei.

Lähteitä?

Itteeni ärsytti vilkkuvalot, mutta jos takavalon käyttöaika on tasasella tunti ja vilkulla kuus niin pakko vilkuttaa saatana. Eteen ei vilkkuja. Blackburnin etuvalossa on sellainen pulssitoiminto, joka säästää akkua kuin vilkkutoiminto mutta ei varsin vilku. En oo ihan varma vielä että mitä mieltä oon siitä.

https://sportyfeel.fi/media/catalog/product/cache/eb9625cf0e807a79ce87eadbd6043be5/2/0/2019-09-23_12_49_38-5208338_jpeg_image_1500_1000_pixels_.pngLidlin magneettivalot. Mitä mieltä näistä nyt pitäis olla? Kävin tänään hypistelemässä pakkauksia, mutta jätin kuitenkin ostamatta.

Näyttää hyvin samoilta mitä Reelightin valot. Ettei vaan ois samalta tehtaalta nämä. Jostain syystä silti tuo Reelightin CIO kiinnostaa eniten, varsinkin kahdella magneetilla, jolloin välke ois jo suht nopeaa.

https://www.kickstarter.com/projects/shanren/raz-pro-an-expert-bike-tail-light

Yyyhhh.

Pakko saada.

Hmm ja night ride -jengillä ku olis valot synkassa aijjai olis varmaa komiaa!

Minäpä pledsasin.

Toi Lidlin magneettivalosetti painaa semmoset 320 grammaa. Valoteho luokkaa euron tankoledit — näkyvyyden kannalta sijottelu toki huonompi. Joku kapasitori siellä taitaa välissä kuitenkin olla, koska valo jää palamaan, eikä ole välkkyvä.

Odie - 19:51, 21.9.2019 » Lähteitä?
Peruskoulun fysiikka.

Valojen ja kypärän lisäksi olisi muitakin tapoja parantaa turvallisuutta.

– Meillä puhutaan paljon vilkkuvien valojen käytöstä, ja totta kai vilkkuva valo herättää huomiota, mutta pitäisikö esimerkiksi heijastinliivien käyttöä suositella nykyistä enemmän polkupyöräilijöille, (Liikenneturvan yhteyspäällikkö Niklas) Gullfors miettii.

Hmmm, valot, kypärä, heijastinliivit… Joo, siinä ne tavat parantaa pyöräilyn turvallisuutta sitten olis. Case closed. Amen.

1 Like

Jos ei lain mukaisesti valastua ajoneuvoa näe ilman vilkkua, niin ajoluvan voi käydä mitätöimässä lähimmällä kyttiksellä. Vilkut just hyviä hälyytysajoneuvoille.
Heiastinliivit just hyviä niille ketkä nojaa lapioon moottoritiellä, ja muilta niitä ei pidä vaatia.

1 Like

Myös panssarin läpäisevällä tykillä voi parantaa liikenneturvallisuutta, mutta miettikäämme mikä on kohtuullista ja järkevää.

4 Likes

Henkkoht toivotan vilkkuvalojen käyttäjät alimpaan helvettiin mitä tulee pyörähommiin. Mä oon niin monta kertaa saanu migreenin kun joku stroboihme on vetäny pyörällä nenän edestä. Hälytysajoneuvot sentään kuulee kilsan päähän ja tietää pysähtyä ja sulkea silmät siksi aikaa.

7 Likes