Tulli tiedottaa: Nettitilauksiin uudet rajat 1.12.2008 alkaen

ok, kiitti. Mietin vaan tota “polkupyörän osia” ja “used bike”, mutta osistahan tossa on kyse nimikkeestä huolimatta.

poiminta tullin CN-nimikkeistöstä:

"Nimikkeeseen 8482 kuuluvat muun muassa kiillotetut teräskuulat, joiden suurin ja pienin läpimitta poikkeaa nimellishalkaisijasta enintään 1 prosentin kuitenkin enintään 0,05 mm, näistä arvoista pienemmän ollessa määräävä.

Muut teräskuulat luokitellaan nimikkeeseen 7326"

Millä koodilla/nimikkeellä tullataan pyöräilyvaatteet? Vähän on myöhäistä soitella Tullin asiakaspalveluun…

jussi - 14:13, 7.6.2011 » Suosittelen käyttämään sitä uutta nettitullaus-systeemiä. Sen jälkeen lähetys, esim. vaikkapa yllä mainitun kaltainen Japanista EMS-pakettina lähetetty asia, vapautetaan takaisin postiin haltuun joka tuo sen suoraan kotiovelle. Tämä on selkeä parannus aiempaan jolloin lähetys piti käyda aina henkilökohtaisesti lunastamassa tullissa ja paketin "sai" sen jälkeen itse roudata himaan vaikka olisi maksanut kuljetuksesta perille saakka.
Testasin ja tilasin Hong Kongista jarrut (Ebaysta), täyttelin tullin sivuilla tarvittavat tiedot ja liitin kuitin mukaan. Parin päivän päästä jarrut oli lähipostissa. Toimiva systeemi, tullit jouduin maksamaan ja jouduin olemaan rehellinen. Toimitus ei ollut kokonaisuudessaan parin päivän mittainen vaan parin viikon mittainen.

Muutoksia taas:
http://www.posti.fi/tiedotteet/2013/20131209_tuontitullaukseen_muutos.html

Itse en jakasnut ryhtyä soittelemaan vaan löysin googlaamalla tuollaisen luettelon josta poimin mielestäni sopivan koodin:

http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/kasikirjat/kayttotariffi/osa2/jakso17/ryhma87.pdf

Miksiköhän tuota ei sitten ole linkitettynä Tullin sivuilla? Vaikealukuinenhan tuo toki on mutta tyhjää parempi jos soittaminen on hankalaa tai mahdotonta.

Porteur - 15:46, 12.12.2013 » Itse en jakasnut ryhtyä soittelemaan vaan löysin googlaamalla tuollaisen luettelon josta poimin mielestäni sopivan koodin:
Tai olisit googlannut foorumia ja napannut sopivan koodin tältä tai edelliseltä sivulta?

Jenkeistä jos tilaa niin FedEx hoitaa kotiin asti. Tilasin maanantaina palikan (moottorinosa autoon), eilen nettitullasin sen ja huomenna se kannetaan kotiin Schenkerin toimesta. Sen verran iso että ei mahdu postiluukusta. 7kg paketti, logistiikka 67€

Tullausta tehdessä siellä on valmiina lista yleisimmistä koodeista, ja se pyörän osien koodi on toiminut joka sorttisen pyöräkaman kohdalla so far joten ei ole tarvinnut kauheesti etsiskellä.

Tilasin ebaystä tuotteen jossa oli valmiiksi mukana “Import taxes”. Siis ihan eBayn ominaisuus joka laskee ne hinnan ja postien perusteella. Onko jengillä kokemuksia tuosta, jääkö siis nettitullaus välistä ja tuote putkahtaa suoraan lähipostiin/kotiovelle?

makko - 16:43, 12.12.2013 » Tullausta tehdessä siellä on valmiina lista yleisimmistä koodeista.
Okei, eli siis vissiin tämä: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=fi#

Tuo on yrityspuolella eli ei ihme etten löytänyt. Yksityishenkilöile siellä on suppeampi lista jossa ei mainita polkupyöriä:
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/tavarakoodin_valinta/index.jsp

Ja myös

Fillareille ryhmä 87

8712 Polkupyörät (myös kolmipyöräiset tavarankuljetuspolkupyörät), moottorittomat
8714 Nimikkeiden 8711-8713 kulkuneuvojen osat ja tarvikkeet

(ja kyllä, nuo ovat linkitettynä tullin sivuilla)

empä ole ennen mokannut mutta nyt mokasin.
kiirellä töissä tullasin vanteet jonain ohjauksen osina, koodi tietenki vaan kopy pastella tältä sivulta

jee
linnareissu
tehtyaeisaatekemattomaksi

^ Hehhee. Mahtavaa!

Ja paketti saapunut, 346g ja 342g

jahans.

jääkö nykyään kaikki automaattisesti haaviin ja kaikesta pitää tehdä netissä tulli-ilmo paukku rajat ilmoitetun arvon mukaan tai ei… vai tuleeko edelleen osa läpi sukkana? tästä on varmaan keskusteltu, mutta olen vaikeasti autistinen.

ununu - 21:26, 5.2.2014 » jahans. jääkö nykyään kaikki automaattisesti haaviin ja kaikesta pitää tehdä netissä tulli-ilmo paukku rajat ilmoitetun arvon mukaan tai ei... vai tuleeko edelleen osa läpi sukkana? tästä on varmaan keskusteltu, mutta olen vaikeasti autistinen.
Eikö tuo lie tuurista ja pakettiin merkitystä arvosta kiinni.

itellä siis jäi just $28 declared ja koska en haluu mannisen sellikaveriks ni makselin suojelurahat. dunno.

Polkupyörän osia, tnts:n koodi. Läpi ainakin meni ja oikeankuuloinen summa tuli maksettua. Odotellaan ilmoitusta…

Iikeli - 9:47, 20.3.2014 » Jos tilaa taiwanista GR-10 ja olis postien kanssa 30€ tulee varmaan halvemmaksi, kun hakea Velobialta? Sori velobia, tekee tiukkaa rahojen kanssa. Oliks näistä tulleista yms joku oma lankakin?
on oma lanka joo. Itselle kans tulossa $40 GR10:t japanista, mutten saanut seurantakoodia, joten en tiedä missä on matkalla. mut odottelen tullilappua. mulle tuli kiinasta ilmaiset kammet ja kyllä nekin tulliin jäi, mut selvitin asian toimittamalla reklamaatiokeskustelun copy-pastena emailista. $50 paketista jokatapauksessa tullit+alvit on n. 9€, kun semmoisia on tullut tässä muutama tullattua. Lähtökohtaisesti EU:n ulkopuolelta tilatessa kannattaa asennoitua niin, että tullaaminen kuuluu aina asiaan, oli hinta mikä hyvänsä ja jos sattuu tulemaan ohi, niin se on sitten säästöä. Ja aina helpottaa, jos tietää paketin päälle merkatun summan, niin sen saman ilmoittaminen lomakkeella toimii aina. Ehkä olen kertonutkin että n. $280 tilaukseen oli merkitty jotain $45 päälle ja sit tullasin sen kuitenkin oikealla hinnallaan ja tullista soiteltiin, et onkohan kyseessä oikea toimitus, kun summa heittää niin paljon. Ois säästäny pitkän pennin, jos ois tiennyt laatikkoon merkityn summan. Sittemmin olen aiheesta vaihtanut pari viestiä myyjän kanssa ja säästöä on tullut.

mut Hinta x 1,24 x 1,047=lopullinen hinta on hyvä kaava maksimin laskemiseen.