Tulli tiedottaa: Nettitilauksiin uudet rajat 1.12.2008 alkaen

Tullimuutos helsingissä. Uuden ennakkotullauksen myötä näyttäisi että pienemmätkin paketit jäävät tulliin. Mikäli itse ei ota yhteyttä tulliin joutuu kamat siis hakemaan tullipostista vantaalta. Mikäli kuitenkin haluaa kamat toimitettuna pääpostin tulli-pisteeseen, on hakuajat tiistaisin ja torstaisin. Muina päivinä suljettu.

Tällä kertaa jäi tullin kouriin jäi alle kilon paketti, jossa 2kpl ketjuja japanista. On siis erittäin todennäköistä että ilman tulleja ei mene yksikään paketti läpi mikäli sen arvo on ilmoitettu yli 40 euron. Tämä oli järjestään neljäs paketti joka jäi tullin käsiin.

Suomi, “veroparatiisi” vailla vertaa!

No eiks tää oo nyt ihan oikein? Onhan se tietty perseestä, että pitää Vantaalta asti roinat hakea, mutta verot on ihan ok. IMHO. Kotsinartti.

Vantaan tulliposti on auki 8-16 ja olisiko to 10-18. Kuka normaalia työtä tekevä ehtii postinsa vantaalta hakea? Konkeli varmaan on innoissaan tulevasta media-maksustakin ja maksaa tv-lupamaksunsakin kiltisti. Eiköhän tässä maassa perusduunaria veroteta jo ihan tarpeeksi.

Se ei tosin kuulu tähän keskustelulankaan.

En kans ymmärrä mikä tuossa on väärin? Selvät ohjeet tullikäytäntöihin kyllä löytyy ja pitäis olla tiedossa kun EU:n ulkopuolelta tilailee…

Aina se on menny niin, että jos tilaat EU:n tullialueen ulkopuolelta, varaudu maksamaan pienimmistäkin tilauksista tullit. Mikäli jää tulliin, niin niistä itkemin on suht lapsellista. Lähtökohta on että tullit pääset maksamaan aina, ja jos ei joudukaan, on se positiivinen ylläri.

Edelleen ne menee täysin samalla tavoin kuin ennenkin. Ei tullilla ole resursseja jokaista pakettia tullitarkistuksiin vetää, vaikka käytäntö hieman onkin muuttunut.
Itellä tuli viimeks toissa viikolla noin 100$ haarukka ilman tulleja.

Joo ei tuu paketit keskustan tulliin enään automaattisesti. Tosin sen tulliselvityksen pystyy tekemään ja maksamaan netissä, jonka jälkeen paketti tulee lähipostiin.

Ei tässä ole kukaan tulleista ja veroista sinänsä itkenytkään, vaan tullin uudesta käytännöstä. Jos siis esim japanin postit haluat nopeasti, tarkoittaa se sitä että maksat ennakkoon kiltisti verot ja mahd. tullit (vaikka niitä ei mahd. tulisikaan)jolloin kamat pitäisi, huom,pitäisi, tulla suoraan pääpostin tullipisteeseen.

Kun siis paketti tulee suomeen n.2 päivässä, voi hyvinkin olla että paketti lojuu suomessa viikon vantaan konttorissa. Jopa enemmänkin riippuen siitä: a) pääsetkö 8-16 välisenä aikana ne sieltä hakemaan. b) mistä pankista maksat verot/tullit (2-3 pankkipäivää, pois lukien kuitin lähetys tullin spostiin) c)kuinka ajoitat toiminnan, sillä keskustan piste auki VAIN tiistaisin ja torstaisin. Jos siis tuote toimitetaan tullipostista to iltapäivällä eteenpäin, on tuote haettavissa keskustan pisteestä vasta seuraavana tiistaina.

Spekulaatiota tässä oli se että liekö myös tulliseula on tehostunut kun tuntuu yhä pienimmätkin paketit sinne jäävän.

Veroasioista voi olla montaa mieltä, mutta kuten jo mainitsin se ei kuulu tähän lankaan.

daniel - 13:17, 7.6.2011 » jonka jälkeen paketti tulee lähipostiin.

Suosittelen käyttämään sitä uutta nettitullaus-systeemiä. Sen jälkeen lähetys, esim. vaikkapa yllä mainitun kaltainen Japanista EMS-pakettina lähetetty asia, vapautetaan takaisin postiin haltuun joka tuo sen suoraan kotiovelle.

Tämä on selkeä parannus aiempaan jolloin lähetys piti käyda aina henkilökohtaisesti lunastamassa tullissa ja paketin “sai” sen jälkeen itse roudata himaan vaikka olisi maksanut kuljetuksesta perille saakka.

Jotenkin toi “veroparatiisi” ja “vaikka niitä ei mahd. tulisikaan” kuulostaa vaan siltä, että veroja + tulleja pidetään ihan tsägäjuttuina, joita ei oikeasti pitäisikään maksella. Onhan toi Vantaa-asiointi haitarista, mutta kuten jo aika moni muu on jo selvittänyt, niin niitä ohjeita lukemalla käy ilmi, että ne saa sinne lähipostiin sitten kun asiat on hoidettuina.

Mutta tosiaan, musta on ihan kiva katsella kanavia, jotka eivät ole mainosrahoitteisia.

No tullista kerrottiin että paketit toimitetaan vain toiseen tullin pisteeseen, mutta järkevämpi noin, mikäli se oikeasti toimii. Ehkä mä olen ainoa jota uusi systeemi ketuttaa, ja ainoa joka mielellään jättäisi paketista ketjuja verot/tullit maksamatta kun ne menee postiluukusta suoraan alas, ja joka ei suomen postiin nykyisin luota muutenkaan. Liian montaa pakettia/kirjettä joutunut metsästämään kissojen ja koirien kanssa.

Ajattelin vain jakaa uuden käytännön niille jotka siitä ei tiennyt.

dpstyles - 14:16, 7.6.2011 » Ajattelin vain jakaa uuden käytännön niille jotka siitä ei tiennyt.
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/index.jsp
Kunnallisjte - 5:16, 30.5.2012 »
Zigura - 22:44, 29.5.2012 »
Kunnallisjte - 20:39, 29.5.2012 » Kuka kertoo mulle oikeat numerot?
Toni - 15:51, 16.5.2011 » Muillekin tiedoksi; fillarituotteiden geneerinen tullinimike kulkee koodilla 8714 99 90 89. Ja nettitullausta tehdessä ei tartte jokaista soittokelloa ja juomapulloa erikseen selvittää vaan ne voi köntätä yhteen tuon koodin alle.
Kiitosz Zigura ja Toni! Sain todennäköisesti homman hoidettua.
Teen vähän hakukoneoptimointia:

Polkupyörän osien tavaran koodi (nimike) 8714999089 tulli tullaus tullaaminen tullikoodi tullauskoodi nimike tullinimike tullausnimike

Kysytään nyt tässä langassa, vaikkei ehkä ihan oikea ole. Minkälaisia kokemuksia porukalla on tuosta EU Anti-dumping laista, tuleeko se vaan aasiasta tulleille kamoille, ja mihin tavaroihin se tulee, vai koskeeko se kaikkialta EU alueen ulkopuolelta tulleita kamoja?

Sitten toinen kysymys, onko kenenkään tuttavapiirissä kokemusta tilanteesta jossa ulkomaalainen olisi tilannut suomessa turistina ollessaan tavaraa itselleen EU alueen ulkopuolelta, miten se onnistuu ?

Kysyn siksi että olen itse espanjassa, töissä, mutta en verovelvollinen espanjaan ja Tilasin uuden rungon amerikasta ja tulli sanoo etten voi lunastaa sitä, koska en maksa ansiotuloveroja espanjaan. Mielihyvin maksaisin verot + alvit ja jopa sen anti dumping veron amerikasta tulleelle hiilikuitu rungolle, mutta eivät ota rahojani vastaa, kuulostaa hullulta. Luulisi EU alueella olevan helpompaa.

Toisaalta, tää on tilanne täällä, joten voi olla ihan turha kysellä suomi kokemuksista, eri maa, erit säännöt vaikka onkin EU.

Jatketaan Anti-dumping/polkumyyntiaiheessa. Kiinakuitu rungon muodossa kiinnosta. Onko kellään tietoa koskeeko polkumyyntimaksu pelkästään kiinasta ostettuja kokonaisia pyöriä, eli mikä onkaan runkojen laita? Netin syövereistä on löytynyt melko vaihtelevaa infoa. Normi tullit ja verot voin maksaa ihan huolletta mutta 40% siihen päälle kirpaisee jo vähän liikaa.

Onko kukaan muuten tilannut Sveitsistä tavaraa? Onko ollut ongelmia tullien/alvien kanssa? Itselläni on nyt yksi haarukka sieltä tulossa ja mietityttää miten homma hoituu. Jenkeistä tuli taannoin runko “lahjana” suoraan lähipostiin ilman mitään ongelmia. Se oli mukavaa.

^Ongelmia ei ole ollut. Olen maksanut kiltisti tullit ja alvit.

^Ok. Mutta olet siis joutunut maksamaan nämä kustannukset.

Kyllä.

Sama homma mullakin, ostin Sveitsistä muutaman kympin satulatolpan ja tulliin nasahti. Nettitullauksella sai sen päivän viiveellä kotipostiin.