Pyöräkolari uutisissa

Vittu mitä vastuuta pakoilevia vässyköitä tämäkin maa puolillaan. Tähän toki poliisi toiminnallaan oikein kannustaa kun ei näistä pakenemisista mitään lisäsanktioita lätki. Ellei nyt satu pakenemaan poliisia baikka sen jälkeen kun on vähän kierroksia nostanut moottorissa ja kiihdyttänyt kahden metrin päästä ohi seisovaa poliisia. Silloinhan sitä saa syyyteen murhan yrityksestä ja vaikka mistä muusta.

Joo kyllä tossa oli ainekset pahempaannkin. Oisin voinu väistää suoraan allekki, ns omaan ojaan päin. Paska viel et tossa on se kaartuva alamäki siihe golfkentän suoralle et huono näkyvyys varmaanki. Tässä tapauksessa laskin sitä mäkee polkematta mut nopeushan siinä kasvaa silti alastullessa.

Hui kauhiaa. Onneks et kuallu. Onhan sulla sen todistajan nimi ja puhnum?

e. ai saakeli tää on kyl iha väärä topsu ny.

Juu kyl! Ne laitettii siihe ilmoon kans… nyt kiinnostaa et korvaaks vakuutus noi reikäset kamppeet… :frowning:

Edit. Niimpä onki! Didnt hit the news

Vielä tohon Hertsikan surmaan liittyen…

Pari viikkoa sitten ajelin Myllypurosta kohti Latokartanoa, suoraa kelviä ja vieressä suoraa ajorataa, aamulla ja aivan tyhjä tie. Mulla on aina takana päällä Hopen District+, melkoisen kirkas punainen valo joka näkyy satojen metrien päähän päivälläkin. Edessä kanssa semmonen reippaan tehokas mettävalo.

Takaani tuli rekka joka ohitti minut vasta hiukan ennen risteystä ja oli kääntymässä vasemmalle, pyörätien yli. Mitään muuta liikennettä ei ollut havainnointia haittaamassa. Kattelin tossa vaiheessa et tottakai se kääntyy pokkana eteen, ja rupesin jarruttamaan vauhteja pois, ajatellen et pysähdyn keskikorokkeelle. Siinä kun oon jo melkein korokkeella, rekka vetääkin hätäjarrutuksen niin että koko vehje heiluu ja kolisee, pysähtyy just ennen pyörätien jatketta. Kiitin kädenheilautuksella ja jatkoin yli.

Tossakin tilanteessa rekkakuskin on täytynyt tehdä kopissaan jotain ihan muuta kuin liikenteen seuraamista - tuli pitkän matkaa takanani jolloin ois helposti pitäny nähdä, mutta jostain syystä - veikkaan kännykän räpläämistä - ei mukamas huomannut, ennen kuin varmaan sivusilmään osunu se etuvalo siinä ja astunu hätäseen jarrupolkimelle.

Herttoniemen läpi ei tuu nykyään ajettua ellei oo pakko mennä käymään Hi5ssä, on sen verran kamalaa pätkää kaiken kaikkiaan. Autoja parkissa koko tien matkalta ja koko ajan pihoja joista voi joka välistä ajaa joku kattomatta eteen. Ja jos on pakko, niin yleensä ajoradalla, minne joku saattaa erehtyä katsomaankin.

En enää käy hi5:ssa juuri tuon autojuntti-alueen vuoksi, oikeastaan koko itä-helsinki on semmoinen paikka jonne en mene vaikka maksettaisiin, vanhakaupunki ja vallila kakkosena.

Itse olen jo kymmenen vuotta pyöräillyt Hertsikaa, Roihikaa ja Roihupeltoa. Onhan siellä ikäviä paikkoja (Itäväylän liittymät ja Roihupellon ympyrät), mutta kokonaisuutena tuntuu varsin turvalliselta tienoolta kuskata lapsia istuimessa ja kärryssä ruuhka-aikaan.

Ymmärrän tietysti että Tahmikselle ihan liian vaikeaa.

Sama, Sahaajankatu vähän harmittaa kun se on sellainen lastausalue.

^^+1 Munkin mielestä itähelsinki kyllä yleisesti erittäin turvallinen alue.

Khyl. Hertsikka vähän nihee mutta siellä selviämiseen on tuntunut aina olleen joku tyydyttävä ratkaisu toisin kuin joissain paikoissa.

itä - ei kaikille.

e. tuon kolaripaikan olen laittanut itsekin merkille siinä pyöräillessä. tuossa laivalahdenkadulle kääntyvä autoilija näkee kuitenkin kelvin hyvin pitkältä matkalta, joten sinänsä ihan normaalin liikenteen seuraamisen pitäisi riittää + tietysti asianmukainen ajo kääntyessä risteysalueella.

Itse tulen laajasalon suunnalta melkeen joka päivä siihen risteykseen. Oikealle kääntyville ei ole nuolivihreää vaan kääntyvät samaan aikaan kevyen liikenteen kanssa. Monet autoilijat katsovat ensimmäisen aallon jalankulkijoita/pyöräilijöitä ja painavat kaasua. Loput jonossa tulevat ensimmäisen perässä eikä katso mitään. Jos itse tulen vähän myöhässä kuitenkin vihreisiin, joudun melkein aina hidastamaan tai pysähtymään hetkeksi. Välillä salaa mietin sellaista konepeltistuntin tekemistä. Sais varmaan uuden pyörän mut sattuiskin varmasti.

Joo ei kyllä mitään pysähtymisiä, opettaa autoilijat väärille tavoille (olen myös autoilija). Tuon hidastamisen pyörällä nyt toki ymmärrän, mutta ärsyttää esim. kävelijät jotka jää antamaan autolle ensin tietä - opettaa väärille tavoille. Sitten kun seuraavassa risteyksessä onkin kävelijä, joka kävelisi mielummin alle kun väistäisi, nii ai ai.
Itse ajan siis myös autoa ja moottoripyörää vähintään pari kertaa viikossa.
Sammuttaisin auton risteykseen keskel tietä ja menisin hakemaan kahvia mielummin kun antaisin kävelijän odottaa, että menisin ensin.

Joo, jos auto tuo sen keulansa jo puoliksi siihen pyörätielle, kuskin pää/katse selkeästi jossain muualla kuin meikäläisessä ni jää mun mielestä vaihtoehdoiksi:

  1. Aja päin stunttina konepellille ja satuta itseäsi
  2. Hiljennä varoen
  3. Kierrä jotenkin
  • jos menee hermot, ala meuhkaamaan, lyömään konepeltiin, takalasiin tai ota ihan khuulisti
    Yleensä tulee tuo kakkonen tai kolmenen valittua ja oltua ihan khuulisti. Varmasti on vielä muitakin tapoja.

Tuonkin risteyksen voisi joku liikennesuunnittelija korjata ihan noilla nuolivaloilla kääntyville. Tai en tiedä. Ruuhkahan siitä voi tulla, mutta semmoista se autoilu on.

Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen.

Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.

baader - 11:27, 28.5.2020 » Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen. Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.
Tossa kyllä nuolivalo voisi olla ihan paikallaan siitä syystä, että väliaikainen kulkureitti kulkeekin isolle määrälle autoilijoita oikealle kääntyen. Toki tollanen risteys normaalitilanteessa lähes kaikkialla on vaarallinen, kun autoilija siitä kääntyy kuten nyt tossa kolaritapauksessa, mutta kyllähän niitä ongelmia lisää, jos oikealle käännytään pienemmälle kadulle pääasiassa kiinteistöille liikkumista ajatellen, kuin että siitä joutuu ajamaan esim itäväylälle, kuten täällä nousi esiin.
baader - 11:27, 28.5.2020 » Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen. Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.
Näinpä. Aika hyvin Helsingissä oman kokemuksen mukaan osataan liikenteessä olla. Toki näin keväisin tilanteita tulee ja kaikilla kiristelee. Välillä on hyvä polkea auto kiinni ja yrittää olla meuhkaamatta. Kysellä vain asiallisesti et mikä meno.

Poliisi: Polkupyöräilijä kuoli yhteentörmäyksessä pakettiauton kanssa Helsingin Meilahdessa

Toisin sanottuna ajettiin päältä.

Mitähän kävis jos laittais öljyä 60 km/h tien kaarteeseen? hmm… siinä tulis kunnon “yhteentörmäys”

Ja taas pamahtaa - Pahaa kyl tekee ajatella tätäkin keissiä