Alkoholinkäyttö topikki

Noviisina Laphroaig is ze shit, jokin tuossa elämän vedessä kiehtoo.

Just nyt on vähän kuivaa:

Koskenkorva Lakritsi
Meukow VS
Rigas halppis kuohuviini 2pl
Freixenet kuohari
joku Thandi punkku
4 Tatatchilla valkkaria himassa, lisää kellarissa
pari tölkkiä olutta
käsidesi
joku viis litraa lasinpesunestettä (etyyli)

Kännissä ajaminen on ihan vitun siistiä. Olis varmaan hienoo ajaa autollaki kännissä, muttei kehtaa kun se on niiin kiellettyä.

Onko täälä 24-merkin haltijoita?

“En pidä kotona viinaa, koska ne eivät täällä säily.”

Juotua tulee, joskus enemmän, joskus vielä enemmän. Tykkään kikkailla kavereiden kanssa humalassa ja mielellään niin että aloitellaan siinä puoleltapäivin ja mennään se 16 tuntia tuiterissa. Sunnuntaina sitte parannellaan porukalla krapulaa, jos on ja puhallellaan naamat valkoisina.
Se on erittäin sosiaalinen tapahtuma toi viunan ottaminen ja lähentää tuntemattomiakin tyyppejä ja voit puhua paskaa vaikka kenen kanssa. Sitä tapaa uusia ihmisiä, löydetään tulevia ex-vaimoja ja vaikka mitä positiivista. Yhtään negatiivista asiaa en ryyppäämisestä löydä, kun en krapulaakaan pode.
(Odotan, että joku tulee kertomaan minulle terveysvaikutuksista.)

Kyllä mä sanoisin, että viina on erittäin hieno keksintö ja kaikkien pitäisi sitä joskus kokeilla.

askopee - 5:50, 5.8.2010 » Kaapista löytyy tällä hetkellä tämmösiä, ei kovin kesäisiä juomia. Ferreira Late Bottled Vintage Porto 2005 Nøgne ø #100 Nøgne ø Dark Horizon 2. Edition *3 Orval *2 Slottskällans Imperial Stout 2008 *1 2009 *2 G. Schneider & Sohn Aventinus Weizen Eisbock *4 Kunnolla humaloidut ipat uppoo oikein hyvin kuten moni muukin oluttyyli ja kaippa nuo laadukkaat oluet on myös harrastus jossain määrin. Toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Savuiset ja turpeiset viskit on myös herkkua. edit: oon monesti miettiny olut topikin perustamista, mut eiköhän tää aja saman asian.
Oluiden ikäännytys go-go!

Pitäisköhän tässä edelleen kartoittaa innokkuutta yksivaihde-olueen, jos pienpanimo-meininki kiinnostaa? Suuntaviivaksi varmaankin rapea janonsammuttaja, mut jotain tarkempia toivomuksia? Kuka duunaa etiketin/hanalätkän? Maitokauppaan pullossa vai ravintolaan hanassa?

Täsmennetään tätä vielä sen verran, että voin tehdä siis 200 tai 400 litran bätchin, eikä se vaadi keltään (paitsi meidän panimolta) taloudellista sitoutumista.

jääkaapissa pari siideriä
kolme tyhjää asennuskaljapulloa
huomenna häihin

Mä panen itse siiderini. Pikapuolin pitäisi laittaa taas kaksi viiden litran satsia omenalohkoja käymään. Ja Lidlin luomuomenamehusta pitäisi myös tehdä yksi satsi.

Morkki - 6:41, 5.8.2010 » En ole ikinä omistanut alkoholia koska kaupungissa pärjää ilmankin. Julkisilla alkoholeilla tulee toisinaan juopoteltua pakolliset juopottelut mutta maaseudulla käydessä tulee väkisinkin mieleen että olishan se oma pullo kiva olla. Ei oo tullut tähän ikään mennessä hankittua alkoholinkäsittelylupaa mutta kun semmoinen alkoholi perheestä nyt kuitenkin löytyy niin kai sen kanssa pitää opetella läträämään. Semmoinen alkoholi olis kiva jonka vois helposti parkkeerata taskuun mutta jossa olis kuitenkin sopivasti tilavuutta sekoittaa isompikin pönttö.
+1

En käy näyttelyiden avajaisissa alkoholin takia, mutta onhan se silti mukavaa lasi kädessä tihrustaa kehystettyjä tai jalustalle nostettuja asioita. Ikäänkuin julkista alkoholia, se, siis.

Peruselintarvikkeita eli olusia käytän kohtuudella sopivan tilaisuuden tullessa päälle eli janonsammuttajana. Kunnolla ryypättyä tulee nykyisin harvemmin ja silloin saattaa kulua hieman väkevämpiäkin.

Elämän vedet eli viskit on sitten niitä nautintoaineita, joita tulee silloin tällöin maisteltua. Lempparit tulee sieltä Islay ja Mull jne suunnalta eli savua, turvetta ja makua siinä juomassa olla pitää. Tällä haavaa lienee hyllyssä jotain 8 tai 9 erilaista pulloa, joista yleensä 2-3 kerrallaan kulutuksen alla. Hiljaa hyvä tulee, sanoi ped…

Viina on perkeleestä.

asb - 7:07, 5.8.2010 » Ja Lidlin luomuomenamehusta pitäisi myös tehdä yksi satsi.
OT: onko mainittu mehu mistään kotoisin sellaisenaan juotuna? luomujutut kiinnostaa.

OT:n OT: Minusta muuten noi kaikki luomujutut on aika perkeleestä, jos ne on pitänyt raahata jostain toiselta puolen palloa tänne juotavaksi/syötäväksi. Kuolee minusta hieman se idea. Jos ei löydy parempaa vaihtoehtoa, niin sitten mieluummin pysyttelee järkevästi normissa ko. tuotteen osalta ja kompensoi tätä moraalista dilemmaa muilla järkevillä valinnoilla ja lähiruoalla :wink:

Ja aiheeseen sen verran, notta itselle viinit ja sidukat on aina olleet sarjaa pakollinen paha.

^ Alkossa alkaa nykyään olemaan luomuviinejä ja mm. hyvää luomu-Cavaa (nimeä en muista nyt) joita on kiva juoda kun tietää, että niitä rypäleitä ei ole välttämättä suihkuteltu torjunta-ainemyrkyillä ihan yhtä kiivaasti kuin muissa vastaavissa tuotteissa. Okei, toki kannattaa myös muistaa tässä yhteydessä, että etanoli itsessään on hermomyrkky.

Mulle olisi sen sijaan henkilökohtaisesti aivan sama vaikka ne olisi lennätetty pitkäripaisen hyllyyn Concordella kaksi kertaa maapallon ympäri kiertäen.

Jaloviina - yksi tähti, yksi rakkaus.

Mika K - 8:11, 5.8.2010 » OT:n OT: Minusta muuten noi kaikki luomujutut on aika perkeleestä, jos ne on pitänyt raahata jostain toiselta puolen palloa tänne juotavaksi/syötäväksi. Kuolee minusta hieman se idea. Jos ei löydy parempaa vaihtoehtoa, niin sitten mieluummin pysyttelee järkevästi normissa ko. tuotteen osalta ja kompensoi tätä moraalista dilemmaa muilla järkevillä valinnoilla ja lähiruoalla ;) Ja aiheeseen sen verran, notta itselle viinit ja sidukat on aina olleet sarjaa pakollinen paha.
Eli, jos ruoka on tehty toisella puolella palloa, niin sitä voi lannoittaa, vaikka pikkulasten verellä, kun sen roudaaminen kuitenkin saastuttaa? Kaikkea ruokaa ei lennätetä sieltä toiselta puolen palloa, vaan osa tulee rahtilaivassa varsin ekologisesti - osa taas tulee lentämällä esim. reittikoneen ruumassa ja siellä ruumassa sitä ei tarvitse erikseen jäähdyttää, koska on kylmää muutenkin. Ruoan kaukana tuottaminen ei vielä tee siitä epäekologista. Lähiruokakin voi olla epäekologista, jos sen tuottaminen vaatii epäedullisten kasvuolosuhteiden vuoksi esim. kohtuuttomasti lannoitusta, kastelua tai lämpöä.

Jotkin luomutuottamismetodit ovat ympäristölle hyväksi, osa on tuotannolle hyväksi, osa tuottajille hyväksi.
Suurin etu minusta reilun kaupan tuotteissa ja luomutuotteissa on, että niiden ostaminen välittää tuottajille viestiä, että minnkälaisia asioita kuluttajat arvostavat.

On-topic: minä juon karhunmaitoa.

Marinol 100 ftw.

E: ciinnostelee missä jengi pitää alcoholia ajelun aicana? Meizillä on tommonen, aika jepa toi turvacorccisysteemi.

Tuo ensimmäinen lause lienee herra hattu oma tulkintasi, sillä maailma ei ole ihan noin mustavalkoinen paikka, vaikka oma kommenttinikin siihen suuntaan viittaa.

Lähinnä halusin tuoda pienen ajatuksen siemenen aiheeseen, jota sinä jo tuossa jatkojalostit. Nykykuluttajat tuppaavat monesti haksahtamaan siihen luomuun, kun se on nyt niin hip ja pop, olisi se sitten loppupeleissä kuinka huono vaihtoehto tahansa. Se, että purkissa lukee luomu ei todellakaan ole mikään itseisarvo…

Reilunkaupan tarra banaanissa takaa reiluuden, NOT. Yksitähti Jallupullon kyljessä takaa kiepit, TAKUULLA.

Myös vanhan mantereen viinit ja export(edit:lienee import täällä härmässä lipitellessä)-oluet maistuu hyvältä, eivätkä aiheuta niin vahvaa kieputusefektiä kuin ensin mainittu jalojuoma. Budjettikäytössä kotimainen ohrapirtelö toimii ja käsidesiä ainostaan käsiin.

Olutta juon sekä satunnaisesti valkkaria.
Tykkään kovastikkin näistä “meksikolaisista” oluista SOL yms.

Jäykkää viinaa joisin jos pystyisin. Syytä en tiedä mutta jos juon jäykkiä tai edes paukkuja joissa on käytetty tislattua viinaa niin se tulee välittömästi ulos.

Humalahakuisessa juomisessa viina olisi helpompi ettei tulisi sitä oluesta tulevaa pöhnää.

jussi - 11:25, 5.8.2010 »
asb - 7:07, 5.8.2010 » Ja Lidlin luomuomenamehusta pitäisi myös tehdä yksi satsi.
OT: onko mainittu mehu mistään kotoisin sellaisenaan juotuna? luomujutut kiinnostaa.
En tiiä, kun en ole juonut sitä sellaisenaan.

Kännäämiseen käy mikä vaan käsidesistä Noobelaaneriin, mutta kaljoista tummaa olutta ja vehnäolutta menee kotioloissa tai “yhdelle” lähtiessä eniten. Kotimaisten pienpanimoiden tummat on yleensä kivoja, mutta vehnästen kanssa pitää yleensä pakon sanelemana tyytyä saksalaiseen.

Joskus ruuan kanssa tai muutenvaan iltaa istuessa hyvät Syrah (aka Shiraz) punjamiinit osaa olla nautinnollisia.

Pieni korjaus tuohon ekaan lauseeseen: viinan kanssa en osaa/halua läträtä. Pääsee kaljallakin känniin ja oikeesti maailma on paljon mukavampi paikka selvinpäin.

Cantillonin lambicit oma suosikki. Kerran one pintissä juonu 8v vanhaa tyrniä. Rose de gambrinus on noista “bulkkiversioista” suosikki.

heh, loppukevennys:

‘World’s strongest ale’ comes in eye-catching dead animal bottles
It’s super-strength, costs £500 a pop and goes by the fetching title of The End of History - oh, and it’s sold inside dead stuffed animals such as the humble stoat.

http://www.metro.co.uk/weird/835859-worlds-strongest-ale-comes-in-dead-animal-bottles