Road Bliss

peltsip - 20:45, 18.4.2015 » pappapyörällä pari kilsaa auringonlaskuun. mietin vaan sitä että mistä jääpalat kesällä, kaljaa menis etulootaan varmaan sen 2 lavaa ainakin. sit vois vaan ajaa ja juoda läpi yön.
Aika hyvä. Kävisköhän jossain vaiheessa vaaralliseksi... aamuyön tunteina - ehkä.

Snjjj:n kanssa käytiin vähän soraa* ajamassa. Pehmeästi kulki eilisten sateiden jälkeen ja ratapyörä aivan täydellinen valinta. Pitää nousta vastarintaan pelottavasti lisääntynyttä oikeinpyöräilyä vastaan. Aurinko lämmitti välillä jopa liiankin mukavasti, mukavaa vaihtelua eilisten jää- ja raekuurojen jälkeen.

*70km lenkki josta n. 20km sorasegmenttejä.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/48832926/bliss/gg.jpg

Huristelin Riihimäen ja Hikiän suunnalla 50km maanteitä pitkin. Olihan nastaa kun aurinko paistoi ja pölyä ei ole enää niin paljoa ilmassa. Voimansiirto pelasi äänettömästi ja ekaa kertaa lenkillä käytössä häkkipolkimien sijaan spd-kengät - tuntuu ettei paluuta entiseen taida olla.

Ahh… eilen taas kotikonnuille Turusta ja heti alkuun 34km Ajelua Herusissa.
http://i.imgur.com/tstZUIJ.jpgJa tänään 53km raidöö-rastilenkkiä, 4° ja vesisade sai sormet ja varpaat jäätymään puolessa välissä.
https://lh4.googleusercontent.com/-2376hMWAdV0/VTx-XtsRI6I/AAAAAAAAAzY/LSHPRjgMvMw/w1188-h891-no/20150426_085706.jpg
On tää pyöräily vaan mahtavaa kun on kesä ja kumit rullaa…

E. kuvista stravaan

Tuli ihan huolella tiputeltua märkää pitkin viikkoa joten eilen kun olis taas ollut sen aika, nappasinkin fillarin ja pyöräytin pirteen fiilistelylenkin öisessä Espoossa mukaanlukien se Haukilahden vesitornin vieressä kulkeva lenkkipolku, joka vähän sai kuumottelemaan mahdollisia vaurioita, mutta mitä vielä, pyörä ja mies kestivät kotiin saakka. Taisin oppia ihan kiitettävästi uusia reittejäkin.

juomapullotellinkejä kiinni ruuvatessa mietin vielä puolenkymmentä tekosyytä miten skipata ajaminen mutta ei ollut kanttia lusmuilla ja sit bout tunnin päästä yks tavallaan todella tyhmä juttu ja varpaissa alkaa olla sellainen fiilis että ohuet merinosukat ja ei kengänpäällisiä on oikeesti liian vähän kun sataa ja tuulee ja ei ole paljoa plussan puolella ja mites vitussa nää kevyen liikenteen järjestelyt kun viimeksi ajanut vuosia sitten ja järjestelyitä vähän muutettu. sit pysähtyy, pyörä nojaamaan liikennemerkkiin ja kaivaa laukusta päälliset. sit päättää että nyt loppuu itse itselleen valittaminen, kengänpäälliset jalkaan, turpa kiinni ja veivaamaan risteys kerrallaan vielä lenkkiä päinvastaiseen suuntaan kuin missä koti on kun luovuttaminen tuntui kuitenkin selkeästi huonommalta vaihtoehdolta.

onhan se vähän kurjaa myös aina aluksi yrittää polkea yhtään lujempaa kun pohjilla on talven jäljiltä 99,9% tasaisenpaksua PK-kamaa ja kunnon runttaamista ei käytännössä ollenkaan jos ei mikroskooppisia spurtteja lasketa. tommonen istuu olkapäällä ja hokee että susta ei oo mihinkään et sä jaksa:
http://static.naamapalmu.com/files/5r/medium/lwbeexlz.jpg

mutta pihassa pyörää lukitessa oli jo semmonen fiilis että olipas todella hyvä että tuli ajettua. ja kun sopivasti on leikkimieltä mukana niin ei tartte vapaarataskrossarilla välttämättä mennä ihan täysin asfalttiväyliä pitkin vaan voi aina pikkusen soveltaa.

tän kun vaan aina muistais että paska keli ei todellakaan tarkoita sitä että fillarointi ois paskaa vaan päinvastoin.

Eilen oli paras lenkki aikoihin:

https://farm9.staticflickr.com/8812/16647257413_1f1ab2c587_c.jpg

^ toisella foorumilla jo ihastelin tätä, kaunis pyörä!

peltsip - 14:42, 26.4.2015 » tän kun vaan aina muistais että paska keli ei todellakaan tarkoita sitä että fillarointi ois paskaa vaan päinvastoin.
Tää!

Tää on ennemmin city bliss ku road bliss, mutta kylläpä tänään pääsi rivakasti sateen siivittämänä. Mikä oli hyvä koska oli kiire :smiley: Plussaa myös siitä, että sade häätää kausipyöräilijät, turistit ja sunnuntaikävelijät jonnekin sisätiloihin eli pujottelu pyöräteillä vähenee arviolta 90 prosentilla.

Jyväskylän eksklusiiviinen dura-ace -kampiklubi kävi ajelemassa vähän reilun satkun. Myötäistä tai melkein myötäistä 70km, vastaista loput 30km. Hoksasin kesken lenkin että nythän on toukokuu ja ensin lähti lahkeet, sitten hihat. Kesäkausi siis avattu virallisesti. Ei tullut kylmä. Käytiin vielä paluumatkalla ihmettelemässä nem5rutin kalustoa ja ihmeteltävää riitti kuten aina.

Lähdin tuossa tänään päivällä ajelemaan rentoa sunnuntailenkkiä. Keli oli juuri sopivan viileä ja Sebu tuntu kulkevan yllättävänkin kevyesti ottaen huomioon tuon netspiderin ylläraportoiman satkun lenkin. Kiersin reilun 40 kilsan Isolahden lenkin, jonka aikana edes Taka-Keljon viimeiset nousut eivät tuntuneet vievän voimia. Päätinkin, että pysähdyn nopeasti Jyväskylässä ja jatkan toiseen suuntaan kaupungista. Nopea pysähdys siis Lutakossa, jossa marketista pullaa. Tästä jatkoin Leppävedelle ja Savioon ja lopulta kotiinpäästyä mittari näytti pikkusen reilua sataa kilometriä. Pelkkää blissiä koko lenkki, jota edes viimeiselle kympille osunut sade ei jaksanut enää lannistaa.

Ahh kesän ensimmäinen työmatka. Lähtiessä oli vielä 6 astetta lämmintä, mutta hyvin lämpeni kun vaan pyöritteli.

poljet kesäpyörää dropeilta ja reidet ei hakkaa mahaan. no paistoihan tuolla aurinkokin. ja kulkihan se kesäpyöräkin kapeilla renkaillaan melko kevyen tuntuisesti asfaltilla kun vertaa 42mm nappuloihin. eikä jäätynyt varpaat hyvin tuuletetuissa kengissäkään. oli sit jotain muutakin vielä mutta ei tuu nyt mieleen.

Kävinpä Biltsussa ja koukkasin Tussulan kautta kotia kohti.

Siis herramuv vereni miten on niin uskomattoman siistiä vetää urku auki ilman, että tarvii koko ajan olla varuillaan väistelemään mummoja ja koiria ja pysähtelemään valoihin ja pujottelemaan S-mutkia pyöräteiden jatkeille ja whatnot. TÄYSII niin lujaa ku jaloista lähtee! Huhhuh, melkein parempaa ku seksi. Tekee mieli nauraa ääneen ku on vaan niin sairaan siistiä :slight_smile: Kyllä tota varten kannattaa jaksaa kärsiä se tylsä 20 km mennessä ja tullessa, että pääsee tonne landelle revittelemään.

Ja niin. RAKASTAN MUN PYÖRÄÄ.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Pimu/pimu_tussula.jpg

<3 <3 <3 <3 <3 <3

olipas kyllä kelit. ajelin like a boss auringon viimeisissä säteissä ja tuntui että fillari kulki uskomattoman kevyesti. ja oli hemmetti lämmintäkin kuin jossain bahamalla… tai siis jotain 10C mutta kaikki on suhteellista.

äidin luokse syömään munkkeja, menomatka 2,5h, paluumatka 2h! Joko pioni selässä ajelu hidastaa tai sitten äiti oli pistellyt pöhinää munkkitaikinaan, mutta ai että mitä ennätysvauhtia tuli tykiteltyä takaisin. Keli ns. aivan sopiva.

Eilen 20.15 bussi jätti Vihdin linja-autoasemalle. 4h sain kiemurreltua ja ketunlenkkeiltyä myötätuuleen. Megablissss! Suoraan ajettuna kotimatka on n. 40km. Seuraavalla kerralla jos samanlaiset olosuhteet ehdottomasti aikaisempi lähtö ja bussilla Lopelle tai Forssaan, ugh.

Suosittelen kaikille tutustumaan @Nurmijärventie (1221) Vihdistä Otalammelle, tai päinvastoin tai edestakas. Siinä on muutama santapakanmäki peräkkäin Karttapaikka - Maanmittauslaitos

Kattelin aamuauringon välkehdintää pyörivissä kiekoissani. Bläkspeksaajat on niin ulalla.

Pitääpä kirjoittaa matkarapsaa Brasseista kun kerkiän

matkarapsaa Brasseista kun kerkiän
F5, F5, ...