Road Bliss

Ahh, smuutit KVL:t, auringon paiste ja epäsuomalainen liikennekäytös <- eihän tuollaista ole kuin pegasoksen maassa, mutta jotain aina löytyy.

Saa kirjoittaa.

Kesäyöt, paidatta pyöräily ja tyhjä maantie?

Eilisillan uimalenkki hämärän painaessa päälle ja autiot tiet…

Keskiviikkoillan lenkki Nokialle ja Hämeenkyrön suuntaan. Elämäni helpoin 70km: jalat toimi loistavasti, ei liian kuuma eikä liian kylmä, hyvä asfaltti, ei autoja, ajoseuraa, ~31km/h keskari ja loppuhuipennuksena “rullaamalla” n. 35km/h myötätuuleen Ylöjärveltä kotiinpäin eikä jaloissakaan painanu yhtään. Sunnuntaina samoilla fiiliksillä Nässyn ympäri!

Iltapoolot parhaassa seurassa, yöajelut minne vaan, bussista heiluttavat ja hymyilevät pikkulapset, uudet pinkit renkaat …

Työmatka hapekkaassa sateenjälkeisessä loppukesän aamussa, autoilija huomasi minut kun olin 50 metrin päässä suojatiestä ja hidasti reilusti ja ajoissa antamaan minulle tietä, lapa nousi ja vastaukseksi sain hymyn.

Paksurenkaisella cc:llä ajon jälkeen ratapyörä TÄYSII!! tuntuma… Joskus iloa saa pienistä asioista.

Open Prot + 23mm Gatorskinit, etenkin takana sen virallisen Randon sijaan tuntui aamulla hyvältä.

randot tuntui paskalta blizzardien jälkeen. pyöräkaistalla oli biojäteauto. sori OT.

Mersukuski pysähtyi päästämään minut pyörineni suojatien yli. Mitvit?

Keskiviikkona lähdin 16:20 ajamaan Hämeentietä Hakaniemestä kurviin. Ajoradalla ja bussikaistalla rullailin. Kertaakaan ei tööttäilty tai kiilailtu ja autoilijat pitivät kohteliaan turvavälin.

Viikonloppuna Puistolassa (Kehä III:n liittymässä) pakettiautossa istunut pikkupoika tuijotti kiinnostuneena fillariani kun ajoin klv:ää pakun rinnalla.

Eilisellä maantielenkillä aurinko paistoi, vetovuorot toimivat ja autoilijat huomioivat pyöräilevän joukkion hämmentävän hyvin. Torvi ei soinut kertaakaan, tahallisia läheltäajotilanteita ei ollut ainuttakaan, ja pari kertaa etuajo-oikeutettu mobilisti päästi meidät kolmion takaa menemään ensin.

Sama paikka kuin edellisessä. Eilen illalla Hämeentietä Hakaniemestä Kurviin, vihreät valot kaikissa, ei juurikaan autoja, viileä hyvä ilma ja jotenkin rullasi niin hyvin, että piti vetää raitiovaunustakin ohi. (Se tosin jotain himmaili kauppahallin jälkeen ylämäkeen, mutta ei vaikuttanut omaan fiilikseen :slight_smile:

EDIT: siis sama paikka kuin tutamilla.

Se hetki, kun juhannusaattona kadut hiljenevät hetkeksi, kun mökeille on jo lähdetty, eivätkä dokailijat ole vielä ehtineet kaduille huutamaan.

Aurinko aamulla, lauantaihin vielä heräämättömän kaupungin hiljaiset kadut ja riittävät paineet renkaissa.

Kevään eka työmatka pyöräillen. Aurinko lämmitti jo hieman, klv:t Tullinpuomille asti sepelittömiä. Kukaan ei töötännyt, vittuilut tai ragettanut. U-lukkoa tuli käytettyä vain lukitsemiseen. Zen.

Itse asiassa tääläkin on ollut yksittäisiä välikohtauksia lukuunottamatta varsin hyvät fiilikset. Eikä niistäkään hermostu kun ilma on niin hieno, pyörä kulkee kesäsetupissa smuutisti ja katujakin on jo alettu putsailla.

gargolla saaristoreittiä ohi ruuhkien Kilosta Kaapelille, raikas ilma->kuin kuivaa samppanjaa, 10 joutsenta pongattu, pilkkijöitä ja rannalta kalastajia

Eka serious’d kommuutteri uudella pyörällä alko hienosti kääntymällä random skootterin perään ja ohittamalla.

parin siiderin jälkeen yöllä Suvilahdesta himaan rennosti täysii pistalla Rush luureissa, vain jäniksiä.