Talvi tulee. jee

hei

latest reply 2 weeks sitten

LUNTA TULI turussaki

26" fixed gear bliss
harmi et paska keula mut kyllähän tol ajaa

Auraamattomien katujen ja liukkaiden sporakiskojen yhdistelmä on varsin koominen. Lyhyellä Arkadiankadun pätkällä nyt aamupäivällä kerran meinasin kaatua ja kerran vedin kiskodiskot. Alla ei ole edes sliksit vaan 35 mm ralliranet.

Edit: Voisi taas vaihtaa dropin riseriin.

Leveämpää kumia alle ni ei tarvii droppitangostakaan luopua.

droppi & 33-milliset pikkunappulat aivan hyvä kun pudotti paineet reiluun kakkoseen.

Paineiden laskeminen kyllä auttaa myös oleellisesti.

Auraamattomalla ja jonkin verran kävellyllä kelvillä krossailu on silti haastavaa. Hauskaa ja raskasta urheilumielessä, mutta kommuuttia tehdessä toivon itse vähän vaivattomampaa etenemistä. Olin oikein tyytyväinen tänään 6:30 valittuani alle 29erin.

Mitenkäs yyveeläisten talvipyörien säilytys? Mitkä on optimaaliset olosuhteet näinä vuodenaikoina? GALLUB

Konkelin kanssa juttelin juuri aiheesta, ja vakuutuin, että (lasitetulla) partsilla säilytys olisi paras, niin välttyy sulamisen ja jäätymisen venkslaamiselta vrt. olkkarissa seisottaminen.

Mutta kun mulla on (tai tulee olemaan) kaksi pyörää ajossa, lelumiininen vaihdekrossari ja teräksinen sinkula. Molemmat pyörät ei mahdu pardelle, joten kumman kannalta suojattu ulkosäilytys olisi kriittisempää ja miksi?

Vaihteellisessa enemmän rikkimentävää. Rupes kyllä mietityttämään että kuinka snadi parveke sulla.

Teräksisen koska kondenssi tjsp? Vai onko tuolla oikeasti niin väliä. Itse varjelisin tarkemmin sitä missä on enemmän liikkuvia osia. Jäätyneillä vaihteilla ei tee mitään.

^^ Kaks pyörää vie jonkun vajaa 3 metriä tilaa jos ne saa limittäin, siihen mun partsi just riittäis, jos ei ois esim. parvekeovea jonka pitää mahtua aukeamaan :smiley: Lisäks siellä on mm. parvekekalusteet, eli ei mahdu.

^ Mnii ei kai ne vaihteet siellä partsilla mihinkään sula, pakkastahan siellä on sillon ku ulkonakin on?

Ehkä muotoilen kysymyksen toisin: kumman pyörän kannalta isot lämpötilavaihtelut (isoimmillaan 35–40 astetta) on haitallisempia?

^^^…^droppikeskusteluun: itse kävin juuri äsken hakemassa riserin (tänks freeflow) kun koin että kapeella dropilla en pysty hallitsemaan pyörää tarpeeksi lumisohjossa. Kuitenkin nyt tänään 15km tuolla lumessa ja sohjossa polkeneena huomasin että yllättävän hyvin sillä dropillakin sai vakaana pidettyä kunhan siirsi painoa eteen. Riseri tulee kuitenkin testiin.

Huomasin myös että converset + häkit eivät ole enää tähän vuodenaikaan mukava yhdistelmä.

Mä vaihdoin mukavuus- ja turvallisuussyistä krossariin muoviset bemaksipolkimet ilman sträppejä, kun sillä nyt varmaan tulee aika paljon poljettua kaupungissa talvella.

Vähän alaston olo eittämättä on, mutta saapahan nopeasti jalan maahan jos meinaa lähteä pyörä alta ajoradan sohjossa, ja yllättävän hyvin tarraa noi muovipiikit kumiseen kengänpohjaan.

juh, voi tulla ihan rauhassa. vadevs.

Ei oo sulla noin jalka!

mulla on aina noin jalka. kuulkaas.

^^Hyvän näkönen lattia muuten 5/5

nuunuu on lattiamiehiä
https://www.yksivaihde.net/old/11132/193162

nysimum - 14:32, 23.12.2014 » Mitenkäs yyveeläisten talvipyörien säilytys? Mitkä on optimaaliset olosuhteet näinä vuodenaikoina? GALLUB Konkelin kanssa juttelin juuri aiheesta, ja vakuutuin, että (lasitetulla) partsilla säilytys olisi paras, niin välttyy sulamisen ja jäätymisen venkslaamiselta vrt. olkkarissa seisottaminen. Mutta kun mulla on (tai tulee olemaan) kaksi pyörää ajossa, lelumiininen vaihdekrossari ja teräksinen sinkula. Molemmat pyörät ei mahdu pardelle, joten kumman kannalta suojattu ulkosäilytys olisi kriittisempää ja miksi?
Vaihdepalpa sisällä: mahdollinen runkoon kondensoituva kosteus ei haittaa, vaihteet + jarrut ehtii sulaa ja kuivua. Paras tietty, jos on mahdollista pistää ulos jäähtymään ennen ajoon lähtöä niin ei tapahdu sulamis-kastumis-jäätymis -komboa lähtiessä.

Terässinkula partsilla: ei kondensoidu kosteutta runkoon, ei oo suuremmin jäätyviä osia.

TET

kyllä muuten mahtava fiilis kun ulos mennessä kuulee laajavuoren lumitykit. vielä sitä odotan että saa nukahtaa rinnekissan maukumiseen niin talvi on täydellinen.

Paremmat harrastepyörät kuivana sisällä (jäätymis-lämpenemis-kondenssikostumis -kierroksia tulee vähemmän ja ovat paremmassa turvassa)

Karut lyhyitten matkojen jokapäiväiset arkipyörät talon seinää vasten aina ulkona. Yllättävän vähällä hoidolla pärjää.

Kaikki kolme pyörää sisällä. Rolleri noista päivittäisessä ajossa ja yritän olla liikoja ajattelematta mahdollisia vaurioita, vaan luotan siihen, että noi on tehty kestämään.

Pyöräkellari olisi, mutta on täynnä pyöriä, joilla naapurit eivät aja, eikä mitään mahdollisuuksia saada pyörää kiinteään kiinni, eli ei jatkoon. #tilanpuute #vainoharha