PEKOPД made in ussr

sain vihdoin projektin kasaan. aikas lofi osilla mennään.


jarrumikätin pois ohjainlaakerista ja rapaa vanteisiin, ettei häikäise, niin voila!

heh “jarrumikätin” olikin hätä ratkaisu. käyn huomenna kyläsaaresta hakemassa siihen jotain muuta.

Hiano!
Käytitkö vanhaa laakeria vai miten ratkaisit keulan neuvostokierrepulman?

Hyvä lo-fi meininki, toimii!

vanhalla laakerilla mennään.

Karu meininki, diggaan.

Mikäli haarukan kierteet on 26tpi, niin fillarikellarista näyttäis saavan ainakin jotain osia, itelläkin yks neuvostoprojekti käynnissä nyt.

Hieno pyörä, tykkään tosi paljon. Saako udella mistä peräisin?

Tälle pisteet.

Oliks tää kenties parkissa narinkkatorilla perjantaina jokunen viikko sitten? Jos oli niin on kyllä todella upea peli.
Noi mahd. hiusmurtumat tossa droupoutin saumoissa vähän pelottaa. Kannattaa vähän ehkä pitää silmällä niitä ettei alamäkeen täysii-vedettäessä käy kalpaten.

Mulla ei ole kovin tarkkaa tietoa ton pyörän historiasta. Mun yks frendi sai ton muutossa työpalkaks.

Pyörä ei ole koskaan käynyt narikkatorilla.

tätä on palattu toistuvasti vilkuilemaan… hieno on!

Onks tossa satulaputki mitä kokoa? Omassa neukkupyörässä on 25,2mm ja tarttis löytää pidempi putki mallia perinteinen päästä kapeneva suora, mutta eihän sellaista löydy yhtään mistään. Onks muilla itäpyöräharrastajilla vinkkejä?
Oon aatellut sahata 25,4 millisestä yhden sivun auki rungon sisään menevältä pätkältä ja puristaa kasaan. Saa nähdä toimiiko. Onks muita ideoita? Ehkä alkuperäistä putkea voisi yrittää jatkaa, mutta ei viitsisi tärvellä orkkisosaa.

tpertt - 19:26, 15.9.2010 » Oon aatellut sahata 25,4 millisestä yhden sivun auki rungon sisään menevältä pätkältä ja puristaa kasaan. Saa nähdä toimiiko. Onks muita ideoita? Ehkä alkuperäistä putkea voisi yrittää jatkaa, mutta ei viitsisi tärvellä orkkisosaa.
Vie tolppa lähimpään koneistamoon jossa sorvi, 5min homma sorvata oikeaan mittaan! Pitäskö sen kuitenki olla 25mm?, neuvostossa kaikki oli tasan.

Mäki haluun tollasen, jos viel olis lada mil kuskata velolle.

utobictune - 20:36, 15.9.2010 » Vie tolppa lähimpään koneistamoon jossa sorvi, 5min homma sorvata oikeaan mittaan! Pitäskö sen kuitenki olla 25mm?, neuvostossa kaikki oli tasan.
Mutta se on kromattu terästolppa, siis mitähän sille pitäisi sitten tehdä jottei käy ruostumaan. Ideaa vois kyllä harkita. Meillä ois kyllä puusorvi jos siihen sais kiinni ja rautaviilan kun ottaisi käteen. Tulisikohan mitään? Elektroninen tarkkuusmitta näytti paksuudeksi n. 25,18mm. Lukema hieman vaihteli.

^ Biltemasta 25,4 mm alumiininen tolppa, 350 mm ja 4 e. Siitä hiomaan / sorvaamaan? Seinämäpaksuus ja -vahvuus riittänee.

^^25,2mm tolppa ebaysta tai CycleSportsUK.sta.

satulatolppa on 25mm, joka löyty legendaarisesta tampereen rauta ja väristä. sinne jäi vielä yks.

b-veli - 17:53, 16.9.2010 » ^^[25,2mm tolppa ebaysta](http://cgi.ebay.co.uk/Adjustable-Alloy-Bicycle-Seatpost-25-2-x-300mm-BLACK-/270552002406?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item3efe27ef66) tai [CycleSportsUK.sta](http://www.cyclesportsuk.co.uk/product_info.php?products_id=2914).
Kuten aiemmin kirjoitin niin pyörässäni on perinteinen suora putki ja se on tarkoitus pitää mahdollisimman alkuperäisessä kunnossa. Kumpaakos mallia tuossa bullhornin pyörässä on, ei oikein kuvasta saa selvää. 25,4 millinen kromattu terästolppa mulla on jo hankittuna, pitää kait siitä hinkata pois tai sitten kokeilla 25 millisen toimivuutta.

Utobictune väitti neuvostossa kaiken olleen tasan. Olen täysin eri mieltä, kyllä siellä tehtiin kaikki vähän sinne päin.

^ Jos kromattua tolppaa lähdet hiomaan / sorvaamaan, jäljelle jää paljas ruostuva teräs. Toistan: alumiinitolppa, saa myös sellaisena päästä kapenevana putkena. Lähikaupastakin tod. näk. Alumiinin voi sitten kiillottaa ihan kromin veroiseksi.
Siis jos ei sopivaa löydy ja muokkaamiseen päätyy.