Ompelukerho

Kunnon moolokin kita siinä Sepsoduksella. Hyvää duunia!

Extremtextil on hyvä. Jos liikut hesoissa ja kimppatilaus kiinnostaa, niin lähiaikoina ollaan laittamassa seuraavaa tulille

Reppu/rinkka Shelbyn 420D nailonista. Etutasku lycraa. Joku saattaa tunnistaa mistä repusta otettu mallia.

https://farm1.staticflickr.com/799/40624681484_002e4a53e2_z.jpg
https://farm1.staticflickr.com/877/41295363552_1803bacec6_z.jpg
https://farm1.staticflickr.com/870/27466183598_411d8a2632_z.jpg
https://farm1.staticflickr.com/798/26466480927_ab6e9da828_z.jpg

Hyvää duunia! Näyttäis ihan Gossamerin Mariposalta. Onko rankana pelkkä kuvassa näkyvä solumuovi? Entä paljos tuli painoksi?

happo-orgiat - 12:49, 9.4.2018 » Hyvää duunia! Näyttäis ihan Gossamerin Mariposalta. Onko rankana pelkkä kuvassa näkyvä solumuovi? Entä paljos tuli painoksi?
GG Gorilla :P Piti tehdä samantyyppinen ranka kuin Gossamerin repuissa, mutta kannettavan painon oli tarkoitus jäädä suht pieneksi niin jätin tekemättä... En ole punninnut reppua, mutta painoa tuolla kankaalla tulee jonkin verran (pohjassa käytin 1000d nailonia). Halusin käyttöä kestävän vahvan kankaan. Jälkeenpäin ajateltuna joku ohuempikin materiaali olisi riittänyt ihan hyvin...

kylhä se 1000 on iha jepa jos se pyörii paljon lattioilla ja asfaltilla niinku pyöräharrastajan reppu usein tuppaa tekemään

No jaa, kestääpähän ainakin pitkässä juoksussa!

negaatio - 13:24, 9.4.2018 » kylhä se 1000 on iha jepa jos se pyörii paljon lattioilla ja asfaltilla niinku pyöräharrastajan reppu usein tuppaa tekemään
Tarkoitin lähinnä kaikkia repussa käytettyjä kankaita, mutta juu, eipähän tartte varoa käyttäessä :)

Oli tuo 20L alpkitin pussukka ihan liian iso ja teki mieli puuhailla, joten askartelin sitten tommosen pikkuharnessin mihin voi sit laittaa haluamansalaisen pussukan. Hästäkit tonnidee, kovikkeena askartelualusta, remmit on ostettu joskus 10v sit lekasta ja harnessin ja tangon välissä olevat pehmikkeet oli kanjonin pakkausmateriaalina, mitä lie tommosta memory foamia.



Todella hyvin tehty. Arvostus kierrätysmateriaalin käytölle ilman, että lopputulos näyttää kirppiskamalta.

^ olin tulossa samaa postaamaan

Kiitos. Yllättävän hyvä tuli siihennähen että suunnitteluun käytetty aika oli aikalailla minimaalinen, katoin vaan kuvahaulla kuvia harnesseista ja pyörittelin mielessäni että tämmönen.

Mietin että ompelisko tuohon yläpuolelle vielä pari klipsin puolikasta kiinni, siihen sais sit jotain pientä lisäpussukkaa helposti klipseillä kii (silleen että klipsin toiset puolikkaat tulis siihen pussukkaan kii), mutta en tiedä heiluisko ja kolisisko ne puolikkaat tossa sitten kokoajan niillä kerroilla kun ekstrapussukka ei olis kiinni…u/m?

Kiva harnessi ja tommonen pitäs itsekin vääntää. Mut mites toimiiko kiinnitys vain tankoon? Onko tarpeeksi tukeva ilman mitään kiinnikettä emäputken ympäri?

Tuskinpa ne klipsin puolikkaat mihinkään kolisisi, jos niiden liikkumiseen ei anna paljoa varaa. Mun mielestä m.

Tai klipseille voi ommella venyvästä hihnasta taskut joissa asuvat silloin kun eivät ole käytössä.

Sepsodus - 11:04, 26.5.2018 » Kiva harnessi ja tommonen pitäs itsekin vääntää. Mut mites toimiiko kiinnitys vain tankoon? Onko tarpeeksi tukeva ilman mitään kiinnikettä emäputken ympäri? Tuskinpa ne klipsin puolikkaat mihinkään kolisisi, jos niiden liikkumiseen ei anna paljoa varaa. Mun mielestä m.
Mitä aikasemmin on noita jotain "vedä hihnoilla joku random pussi tankoon" tyyppisiä kiinnityksiä ollut, niin ihan hyvin on pelkästään tankokiinnitys riittänyt. Kyllähän se vähän varsinkin putkelta ajaessa liikkuu, mutta toisaalta tuossa ei oikeen ole tilaa tehdä kummosia kiinnityksiä kun runkolaukun kiinnitys tulee sitten taas tielle. Ja toisaalta toi nojaa noita letkuja vasten, ja noi tangon ja harnessin välissä olevat palikat tuntuisi sen verran tahmealta materiaalilta että vaikuttaisi ihan toimivalta noinkin.

Ja klipseille tasku/kuminauha vois kyllä toimia joo. Tai ehkä mä vaan ompelen klipsit kiinni ja katon toimiiko, ompelee sitten jotain kaveriksi jos alkaa häirihtemään.

Hehe joo, pikainnovointia:


Kyllähän se siinä ainakin tyhjänä heiluu kuin se siellä yhessä jutussa, mut saas nähä miten käytössä. Idea tolle oli oikeestaan se, että tyhjänä toi menee pieneen tilaan ja mahtuu vaikka taskuun, ja sit kun käy retkellä kaupassa niin voi struttailla toi kainalossa kauppaan, lataa ton täyteen sipsejä kaikenlaista terveellistä evästä ja kliksauttaa kiinni. Katotaan myöhemmin oliko idea parempi kuin toteutus.

e. hästäk xpac vx21:stä, vetskari kierrätetty vanhasta tankolaukusta (uus työn alla heh) ja klipsit miljoonalaatikosta.

Hyvä innovointi, tosi hyvä.

makko - 21:55, 25.5.2018 » Oli tuo 20L alpkitin pussukka ihan liian iso ja teki mieli puuhailla, joten askartelin sitten tommosen pikkuharnessin mihin voi sit laittaa haluamansalaisen pussukan. Hästäkit tonnidee, kovikkeena askartelualusta, remmit on ostettu joskus 10v sit lekasta ja harnessin ja tangon välissä olevat pehmikkeet oli kanjonin pakkausmateriaalina, mitä lie tommosta memory foamia. https://i.imgur.com/joukgzTh.jpg https://i.imgur.com/QLScgRGh.jpg https://i.imgur.com/Icbjt0Th.jpg
Haha. Ite käyttäny samaa canyonin foamia täsmälleen samaan tarkoitukseen. Oli käytössä mm. Helatorsdag brevetillä. Muutoinkin ällistyttävän samankaltainen nyssäkkä.

Erona se, että mulla toi kiristys on eri suuntaan. Ylöspäin vetämällä kiristyy.

Hjämmets, tämäkin topiikki jäänyt jotenkin lukematta, mutta:

  • toi makkon harnessi on tosi kätevän näköinen. Pitänee tehdä samanlainen.

  • Sairaan hieno tuo reppukin. o7

Sain vihdoin tänään huristeltua viimeiset 12 metriä saumaa louevaatteeseen* (olin joko nuukuuttani tai vahintossa ostanut vähän liian vähän kangasta ja piti sitten vähän leikkaa&liimata, että sain 2,5 metriä kanttiinsa neliön aikaan) ja samalla innolla tein sitten babby’s first frame bagin valmiiksi myös. Värimaailma nyt on vähän henryford, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen ainakin ennen tositoimissa testaamista. Kiitos ompelukerholle ideoista ja esikuvista.

*Se mikään “tarppi” ole! Missä on kielipoliisi-Olli silloin kun tarvittaisiin? Punkkua juomassa arvatenkin!