Polkimet - poljinkeskustelu ja poljinvinkit

Miks just MG-28 eikä joku muu halpisbmxpoljin?

Snafu Anorexic Pedals. Tässä meikäläisen seuraavat, kunhan vaan mustia on taas saatavilla. 75mm leveät.

http://www.snafubmx.com/gallery/p.php?a=RXd2YH9VSn1reG56emc2Pl1NZGh8eyRod2ElYG5wcng/IDM/PzMrKD4/Mz81LTIyJicrPDsmNzc=

Samaa kyselisin kuin tuossa ylempänä, onko jollain tietoa mistä päin stadissa voisi löytää joko mini-wellgot tai vaikka wellgon v8-kopiot? Muutama pyöräliike tullut koluttua läpi tuloksetta. Toki joku muukin halpa ja pienehkö poljin johon saa sträpit hyvin kiinni kelpaa.

Tai sitten pitää satsata vähän enemmän ja ostaa ns-bikesin aerial…

snafut sietää koklaa, mutta olen myös ollut näihin tyytyväinen… vaikka Kumipluodi-hinta oli aika suolainen.

mks-gr9+mks steel njs+mks alpha njs tuplat=turvallinen olo

tietääx kukaan miten tollasesta dura-ace AX-polkimesta sais laakerit esiin? siin on molemmilla puolilla kuusiokolokanta mut koitin niitä väännellä eikä avautunu mihkään. todnäk ne on vaan jumissa, mut ajattelin varmistella ettei näihin tarvi jotai taikatemppuja?

taikatempuista en ole varma, mutta muistelen että kun aikoinani ko. sarjan palikoita keräilin ja samoja huoltohommia pohdin, näin netissä purkukuvan polkimista joissa se iso osa johon tartutaan jakarilla tms, oli irti kaikesta myös koska sen sisäpuolella on sarja kuulia… eli ehkä sitäkin pitää väännellä eikä vain kuusiokoloja… niin ja niitä kuuliahan tuolla sisällä ilmeisesti on hemmetinmoinen kasa… itse en siis koskaan polkimpia purkanut kun pyörivät ok.

Afa - 14:34, 18.1.2012 » tietääx kukaan miten tollasesta dura-ace AX-polkimesta sais laakerit esiin? siin on molemmilla puolilla kuusiokolokanta mut koitin niitä väännellä eikä avautunu mihkään. todnäk ne on vaan jumissa, mut ajattelin varmistella ettei näihin tarvi jotai taikatemppuja?
nyt sain ton auki mutten saa enää takas kiinni =)

speksasin aika urakalla viime syksynä optimaalisia flättejä strapeille. Näillä spekseillä:

  • kevyt
  • matala
  • alle 100e.
  • ei muovia

päädyin lopulta ostamaan Nuke Proof Neutronit
painoa 440g
ne tosin on nyt baaripyörässä, ja oon ihastunu ajotuntumaan ja noiden piikkien varmuuteen jonka ne jalkajarrupyörässä sallii.

ens kesän pyörään tulis ehkä nämä

speksit on ihan kreisit suhteessa 70punnan hintaan hintaan:
CNC Magnesium alloy body
310grams per pair
Platform size is 105x100x17mm LxWxD
Fully sealed cartridge bearings - Replaceable
Cromoly axle - Super strong
Multi seal approach - Virtually maintenance free
Concave body
Replaceable Custom Alloy Pins Spanner fitting for easy replacement.

varsinkin, kun vaan (noh joo, “vaan”… miten sen nyt ottaa) 40punnan akselipäivityksellä niistä saisi 260grammaa (!!!) painavat. Ainoo miinus on toi logo jonka esteettisyys on vesa keskisen tasolla.

Kuitenkin näitä mtbflättejä spekutellessa huomannut sen et kaikki ainakin näyttää aivan järkyttävän överiengineeritetuilta katusuhailukäyttöön kun eivät tietenkään ole siihen tarkoitettu, joten painon suhteen tulee takkiin aika rajusti suhteessa maantielukkiksiin jne.

jos tahtoo halvat ja kevyet niin muoviset nuke proofin electronit tais olla jotain alle 40e ja 338g, ja ainakin noiden neutronien suhteen voisin melkee niitäkin suositella. Tuntuu ihan laadukkailta ainakin nuo. Kestävyyden suhteen kompromissi, mut en kyl tiedä koskeeko noi netistä lukemani kestävyyshuolet mtbkäyttöä pelkästään, vai saako noi jotenki eri tavalla paskaks ajamalla ku alumiiniset jos ne polkimet ei koskaan tule koskemaan muuhun ku omiin kenkiin ja joskus siihen oluttölkkiin kun ottaa AMAkuvia.
http://www.descent-gear.com/media/prod_images_nodel/4d526f4b9c416.jpg

Afa - 15:54, 18.1.2012 nyt sain ton auki mutten saa enää takas kiinni =)
Heh, ihan uteliaisuudesta pakko silti kysyä että lähtikö lopulta auki siis pelkillä kuusiokoloilla ja normi suuntiin vai jotain muuta? Ja onnea kasaukseen!
negaatio - 16:09, 18.1.2012 » speksasin aika urakalla viime syksynä optimaalisia flättejä strapeille. Näillä spekseillä: - kevyt - matala - alle 100e. - ei muovia
Vaikka vähän kalliimmat, niin [Echo SL titaaniakselilla](http://www.tartybikes.co.uk/platform_pedals/echo_sl_titanium_2011_including_pins/c23p11449.html). Toki trial-speksatut polkimet, mutta eivätköhän nuo kevyet katuratailutkin kestä.

Ehkäpä koko keskustelu hipompien mtb-flättien katukäyttöspekseistä on inhottavan kerettiläistä, mutta laitetaan silti. Useampien vastaavien polkimien käytöstä on kokemusta, ja kyllä noissa eroja on. Esimerkiksi mainitut Nukeproof Neutronit eivät ole toimineet toivotulla tavalla. Polkimen kääntäminen on selkeästi hankalampaa kuin esim. toisilla paljon ajossa olevilla NC-17 Sud Pinneillä.

En tiedä johtuuko tämä polkimen päätyjen muotoilusta, painotuksista vai siitä etten vain osaa, mutta joudun jatkuvasti pyöräyttämään polkimia kengän kärjellä nokan kautta ympäri. Lisäksi flätin muoto ei ole optimi sträppikäyttöön akselia kohti taitettjen sisäkylikien vuoksi. Tästä näkökulmasta esim. nuo yllä olevat Superstarit ovat hyvinkin kehnot.

K.M. - 16:27, 18.1.2012 »
Afa - 15:54, 18.1.2012 nyt sain ton auki mutten saa enää takas kiinni =)
Heh, ihan uteliaisuudesta pakko silti kysyä että lähtikö lopulta auki siis pelkillä kuusiokoloilla ja normi suuntiin vai jotain muuta? Ja onnea kasaukseen!
joo, 6 millisellä ulkopuolella olevaa kuusiokoloa kun väänsi normisti vastapäivään. oli vaan vähän jumissa et piti runtata... ei kyl tullu kovinkaa smuutti toiminta vielkään, vähän kulahtaneet jo laakerit. muistaakseni vähä jotai tyyppivikaakin noissa laakereissa on ollut

Lisäksi flätin muoto ei ole optimi sträppikäyttöön akselia kohti taitettjen sisäkylikien vuoksi. Tästä näkökulmasta esim. nuo yllä olevat Superstarit ovat hyvinkin kehnot.

hyvä pointti. Pitääkin speksata lisää. Tässä onneksi ei mikään kiire. Tosiaan mun Neutron-käyttö rajottuu maihareilla/vaelluskengillä ilman sträppejä ajoon ja siinä ne on ollu todella hyvät.

Polkimen kääntäminen on selkeästi hankalampaa kuin esim. toisilla paljon ajossa olevilla NC-17 Sud Pinneillä.

Jos ongelma johtuu siitä että Sudpinit pyörivät itse laakereiltaan herkemmin ja Superstarit taas hieman nihkeästi, laahaten, on se Superstaroissa ihan tarkoituksella tehty ominaisuus. Yleensäkin puslan käyttäminen polkimen laakeroinnissa tekee siitä helposti tuollaisen nihkeän(SS), kun taas täysin kuulilla olevat ovat yleensä herkempiä(NC-17), jos tämä jonkun speksausta auttaa :slight_smile:
Siellä mtb-käytössä kun tuo pieni “nihkeys” on toivottu ominaisuus.

no niin! taas on tyhmien kysymysten aika. yritin tossa mallailla eggbeatereitä miche express kampiin ja vaikka kierteet osui aluksi kohdalleen niin muuttui niiden paikalleen laittaminen hetken kuluttua kovin tiukaksi ja en ruvennut yhtään tiukalta tuntuessa vääntämään enempää ettei kierteet korkkaa. Kuinkahan suurella todennäköisyydellä niissä voisi olla väärät(eri) kierteet? kierteet pitäis olla molemmissa ehjät. vai pitäiskö vaan laittaa vassua putsauksen jälkeen väliin ja yrittää uusiks?

puts
vass
ja uusi yritys

…mulla on yhdet…eiku kahdet pedaalit, joiden kierre on keskivertoa korkeampaa mallia ja pyörähtävät kyllä kampeen ookoosti huulille, mutta sitten pitääkin käyttää työkalua jotta ne saa koko matkalta ruuvailtua.

^No nyt puhutaan! Tosin noi on aiiika tyyriit…kaks ja puol hunttii pedaaleista on mielestäni ehkä…sen paremmin tuotetta tuntematta. Mikä noista tekee ton hintaiset? Runko 6061 palpaa, akseli 17-4 terästä…me no get it! Onks se ne pronssiset mutterit?

valitettavasti me ollaan jo eellä

Smurf - 18:30, 26.1.2012 » puts vass ja uusi yritys ..mulla on yhdet..eiku kahdet pedaalit, joiden kierre on keskivertoa korkeampaa mallia ja pyörähtävät kyllä kampeen ookoosti huulille, mutta sitten pitääkin käyttää työkalua jotta ne saa koko matkalta ruuvailtua.
ai niin, kiitos tästä vinkistä/rohkaisusta. kyllä ne paikalleen meni mut oli kyl niin tiukat et en ois ominpäin uskaltanu lähtee väntää. pikkasen ennen kun kiristy kiinni loppuun tuli hetken löysä kohta jossa kierteet pyöri ns. helposti.