DIY Nahkaiset tankoteipit/nauhat

Huomasin että tuolla joku linkkasi aiempaan keskusteluun ja totesin että parempi että tarkennetaan nahkakeskusteluun kun tämä siihen niin oivallisesti lähti liusumaan.

Lisäksi mua kiinnostaa ihan askartelumielessä tankoteippien väkertäminen itse jostain jostain uffilöydöstä.

Liusuva nahka…

No, Happo-orgioiden esimerkkihän se ainakin osoittaa että homma onnistuu.

Mulla ois itellä tulossa projektiin moccanahkainen Cinellin Unicanitor. Mistähän löytyis mokkanahkaisia teippejä, vai alanko teurastamaan kirpparin early 90’s hapsutakkeja? :frowning:

En kyl oikee tiedä onko mokka satulan tai tankoteippien päällysteenä täällä räntä- ja vesisateiden, kuran ja paskan luvatussa maassa missään määrin järkevää, mut kyllähän niiden satulan ja stongan nyt hitto vieköön pitäis mätsätä!

Täältä moccanahcaisia nauhoja

^^ Woly Wet Blocker
nimim. “moccacengät ympäri vuoden” : )

pieni merenneito - 10:19, 28.4.2010 »

Et käsitellyt nahan pintaa mitenkään?

Käsittelin sen verran, että rasvasin sen hyvin perusteellisesti mehiläisvahalla. Enemmän tietysti mokkapuolelle, koska se imee kuivana rasvaa kuin sieni. Pintapuolta en malttanut rasvailla kovin suurella antaumuksella ennen asennusta, joten ehkä sen, minun reippaiden otteideni, nahan mahdollisesti huonon laadun ja pitkän huoltamattoman ajan takia se hieman repeili pinnasta asennusvaiheessa.

Voisin kyllä kuvitella että jos haluaa välttää verisuonten repeilevän pinnasta otsassa niin sitä ehkä täytyy rasvata reilustikin. Väritön kenkälankki voisi ehkä olla ns. ihan jees. Se lisäksi tuoksuu aika hyvältä.

Vitsi montanan maalit muuten haisee hyvältä, ja crc. Se Zéfalin rasva mitä ostin ketjuihin haisee jostain syystä tosi ikävältä, olikohan siitä yritetty hajustaa jollain persikalla tjsp.

Minkä pituisia nuo suikaleet ovat? Jotenkin voisin kuvitella että metrin luokkaa?

Hitto pitääkö tätäkin nyt lähteä kokeilemaan itse? Just tulin laivalta eikä yhtään tekis mieli ryypätä.

UFFin alennusmyyntien (eilen oli kaikki 4e, huomenna lienee jo 3e) innostamana nopea aamuaskartelu:

http://www.cs.helsinki.fi/u/haapalai/09052010032.jpg

Pitää keksiä vielä että miten saa rotsin selässä olevat saumat uusittua etteivät paina kättä ja että pysyyvät kiinni. Sit varmaan joku vaha pintaan ja kunnolla kiinni. Eihän noi nyt Brooksit ole, mutta eivät maksaneetkaan 65e :slight_smile:

Mä ratkaisin liukumisongelman joskus siten että rullasin ensin tangon pintaan jääkiekkomailateippiä, vai mitä se nyt onkaan.

pieni merenneito - 7:05, 9.5.2010 »

Voisin kyllä kuvitella että jos haluaa välttää verisuonten repeilevän pinnasta otsassa niin sitä ehkä täytyy rasvata reilustikin. Väritön kenkälankki voisi ehkä olla ns. ihan jees. Se lisäksi tuoksuu aika hyvältä.
Vitsi montanan maalit muuten haisee hyvältä, ja crc. Se Zéfalin rasva mitä ostin ketjuihin haisee jostain syystä tosi ikävältä, olikohan siitä yritetty hajustaa jollain persikalla tjsp.
Minkä pituisia nuo suikaleet ovat? Jotenkin voisin kuvitella että metrin luokkaa?
Hitto pitääkö tätäkin nyt lähteä kokeilemaan itse? Just tulin laivalta eikä yhtään tekis mieli ryypätä.

Suikalailla oli mittaa sen puoli metriä. Riippuu ihan tuurista että millaisen takin löytää. Sanomattakin selvää, että isommista palasista ommeltu on parempi kuin pienemmistä. Mehiläisvaha on tähän mennessä ollut parasta mitä oon erilaisiin nahkavaatteisiin ja -esineisiin laittanut. Mustamäentorilta (vai sadamarketista) sai joskus sellaista mustaksi värjättyä, jolla on tosi hyvä sävyttää kulahtaneita takkeja uudestaan (niihin kun ei oikein lankkia viitsi laittaa).

CRC:ssä on ihan hyvä haju. WD-40:ssä on vähän outo haju sen sijaan. Vähän kuin CRC hammaslääkärissä. Mehiläisvahakin haisee hyvältä. Sen kanssa varmaan sopisi hyvin terva. Pitääkin joskus koittaa tervata nuo hamppunarut. Tai jos rautakaupasta vielä saisi tervattua narua tarpeeksi ohuena.

kyttyra - 7:46, 9.5.2010 » Mä ratkaisin liukumisongelman joskus siten että rullasin ensin tangon pintaan jääkiekkomailateippiä, vai mitä se nyt onkaan.
Tuollaisella kaksipuolisella mattoteipillä saa myös asennettua kiukuttelevankin nauhan hyvin paikalleen. Se on ohutta, eräänlaista liimassa uitettua kangasnauhaa.

Löysin paikallisesta sellaista hienoa tekonahkaista tankonauhaa 80 - 90 -lukujen kippurasarvimankelien tyyliin, ja sitten asentaessani sitä Pistaan päätin olla erityisen nokkela ja kihnutin peukalolla liimat irti nauhasta, koska oli vieläkin elävässä muistissa se miten kerran löysin kaatopaikalta sellaiseen käärityn droppitangon hienoilla “aerokahvoilla”, mutta haisevaa nauhaa olikin ihan harvinaisen perseestä irrottaa jämähtäneen liiman ja hapertuneen koostumuksen takia. Kääriessä ilmeni sitten, että eihän se yllättäen pysykään paikallaan (toisin kuin korkki tekee jos liimapintaan sotkee vaikka vähän pölyä), jolloin muistin mattoteipin. Lopulta sain nauhan asennettua molemmille puolille, ja totesin ettei se teipattu puoli ole edes mitenkään erityisen paksu. Ja sain vielä kaiken kukkuraksi nauhan käärittyä ihan poikkeuksellisen hienosti. Nyt vain odottelen, että koska sottaan sen ketjuöljyllä tai mitä se tykkää seuraavista pannuista.

Tässä on vähän toisenlaiseen malliin ohjeet. http://www.instructables.com/id/Leather-Mountain-Bike-Grips/

tuossa oma toteutus. askarteluliikkeestä nahkanauhaa ja liimalla kiinni. piti rajoittaa vain alaotteelle, koska dropissa on kurvien sisä ja ulkokaaressa niin suuret pituuserot että alkaa noin ohuessa nyörissä tulemaan kunnon gäppiä. vähän ehkä turhan kovaa matskua, mutta toimii kyllä yllättävän hyvin.

Noistahan tuli hienot! Miten teit alotuksen ja lopetuksen?

Tuo pitääkin apinoida heti kunhan laitan suoran tangon johonkin. Hienoa jälkeä!

jepajepa. eli nämä kyseiset versio yks.nollat ovat ihan liimaamalla kiinnitetty, alusta ja lopusta vähän ahkerammin liimattu ja muuten liimattu sieltä täältä (perus pikaliima).

ajatuksena ensin oli että oisin porannut pienen reiän aloitukseen, olisi saanut makeesti tuon nauhan alun piiloitettua. mutta kuitenkin päädyin liimaamiseen sen helppouden ja nopeuden takia. saa nähdä miten tuo nyöri venyy ja paukkuu, nyt ajettu vasta pienet lenkit ja suurimman osan ajasta ajan stongan yläosasta. niin ja se vielä että noihin meni tasan 10 metriä matskua. metrihinta oli reilun euron, ei halvin ratkaisu, mutta tykkään noiden fiiliksestä.

Itse väsäsin pyörään tankoteipit kirpparilta bongatuista nahkahousuista (joita kannattaisi ehkä suosia koska saa pitemmät suikaleet ja usein vähän käytettyä…) Sitte ompelukoneeseen nahkaneula, taitoin suikaleiden toisen sivun ja ompelin kiinni. Tällaisia suikaleita sitten ompelin yhteen riittävän määrän jotta sai bullhorniin koko matkalle teipit.

Ompeleella tulee hieman paksumpi ote kierrettäessä, mutta toisaalta piilottaa hyvin epätasaisen&repeävän reunan. Päihin Ecusson-korkit.

Ensimmäisten testausten jälkeen lisäsin nahkanauhan alle jäkäriä, ja nyt on pysynyt hyvin paikallaan. En käsitellyt nahkaa millään, saa nähdä olisiko pitänyt.

Tähän asti erittäin tyytyväinen hinta/laatu/tyyli-suhteeseen.

Koitin ettiä Turusta sellaista neliskanttista nahkanauhaa (tyyliin purkkareiden nauhat), mutta eipä kenelläkään sellaista ollut. Suutarilla oli juurikin kyseisiä kengännauhoja, mutta pituutta oli vain 120 cm… Mistäköhän tuota kannataisi metsästää?

Mä tilasin just briteisstä 10 metrin kelan, musta naurettavan halpaan hintaan.
Sviddu eihän tolla saa edes kengän nauhoja…

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190362678214&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Tarkoitus tehdä Brooks tyypiset gripit. Ajattelin tehdä ne jostain vanhoista gripeistä mistä vaan sais vnhan pinnan pois ja nuhaa tilalle. Tarvii vaan löytää sellaset aihiot.

Kai tommosesta narusta jo droppeihinkin nyörit askartelee? Vois kuvitella että sinne pohjalle kun hieroo liivatetta tai jänisliimaa niin pitää hyvin.

Mulla ei vaan mee jakeluun ajatus niistä mutkista - sisäkaarteessa käy ahtaaks ja ulkokaarteessa irvistää tanko alta?

Vitsi montanan maalit muuten haisee hyvältä, ja crc. Se Zéfalin rasva mitä ostin ketjuihin haisee jostain syystä tosi ikävältä, olikohan siitä yritetty hajustaa jollain persikalla tjsp.
WD40:ssä on myös jalo aromi.