DIY Nahkaiset tankoteipit/nauhat

Itselläni on mielessä vähän turpeammat teipit, mutta haulla en löytänyt yleistä keskustelua näistä muutenkaan, joten avoin keskustelu tankoteipeistä gogogo.

EDIT: näköjään tästä oli jo säie joten keskustellaanpa ghettobrookseista ja oikeastaan nahan käsittelystä muutenkin.

Jipot, niksit, plx asplain?

Mielestäni olisi hienoa käyttää tähän ns. gimp-naamiota.

Miten nahka kestäisi, pitäisikö sitä jotenkin liimata kiinni, ja kävisikö Brooksin satulan voide siihen suojaksi (joka muuten tuoksuu vahalta)? Tämmöistä olen suunnitellut. Kirpparille nahkahametta valitsemaan!

Lähinnä tuossa arveluttaa, mitä sateella tapahtuu. Brooks myy nahkaisia tankonauhoja. Hinta on älytön.

^^ Tankonauhan asennus. Ohjeiden joukossa muutama maininta eri teippilaaduista.

^ “Helpoin” tapa laittaa itse nahkaa tankoon on varmaan tämäntyylinen. Ainakin tuollaisten palojen leikkeleminen kirppiksen nahkatakista/-hameesta luulisi olevan helpompaa kuin “nauhan”. Linkin takaa löytyy näköjään asennusohjeetkin. Tavallisen mehiläisvahan pitäisi riittää suojaksi jos ei Brooksin voidetta ole kotona

Kiitos! Täytyypä kehitellä jotakin. (ja tutkia mitä linkin ohjeissa löytyy) Liimana voisi olla ehkä jokin Rubber Cement -tyylinen. Tai kaksipuoleinen teippi.

Väsäsin tuossa yhtenä päivänä tällaiset:

Satulan sävyyn sopiva nahkatakki kirpparilta, mattoveitsellä suikaleiksi, ommellaan päät yhteen, rasvataan perinpohjaisesti mokkapuolelta, kääritään. Tiukemmissa mutkissa täytyy vähän suostutella, eikä tuollainen tässä tapauksessa vanha nahka ihan kaikkea kestä, kuten kuvasta näkyy (halkeamia). Liimaa ei tarvitse, koska mehiläisvaha tekee nahasta sen verran tahmeaa, että se pysyy asennusvaiheessa ihan kiltisti paikallaan. Sähköteippi tuskin tarttuu rasvaiseen nahkaan kovin luotettavasti, joten nauhan päihin kieritellään vaikka hamppunarua (motonet, biltsu, hippikaupat jne). Foorumilla oli jossain linkki, mutta laitetaan tähän vielä (klik). Tangonpäät tulppasin korkilla, kuinkas muutenkaan.

siis paremmissa seteissä on mukana sellaista geeliä tangon ja nauhan väliin. ainakin spessussa oli sellaset nauhan, ja ne oli todella turpeet. :smiley:

^^^ Itse en lähtisi edes yrittämään ompelemista : ) VO:lla on myös omaa nahkateippiään, taitaa olla halvempaa kuin Brooksin tai Cinellin (ennen toimituskuluja). VO:n tuotteita saa Briteistä ainakin Freshtripelta ja Suomen välittäjäksi mainitaan Pelago.

^^ Onnistuu se näköjään noinkin kun osaa : )

^ Geeliliuskoja saa toki erikseenkin ostettua.

(Edittinä lisäkommentit edellisiin)

Et käsitellyt nahan pintaa mitenkään?

siis oliko tarkoitus alunperinkin puhua nahkaisista tankonauhoista, vai meni keskustelu vain siihen suuntaan?

Huomasin että tuolla joku linkkasi aiempaan keskusteluun ja totesin että parempi että tarkennetaan nahkakeskusteluun kun tämä siihen niin oivallisesti lähti liusumaan.

Lisäksi mua kiinnostaa ihan askartelumielessä tankoteippien väkertäminen itse jostain jostain uffilöydöstä.

Liusuva nahka…

No, Happo-orgioiden esimerkkihän se ainakin osoittaa että homma onnistuu.

Mulla ois itellä tulossa projektiin moccanahkainen Cinellin Unicanitor. Mistähän löytyis mokkanahkaisia teippejä, vai alanko teurastamaan kirpparin early 90’s hapsutakkeja? :frowning:

En kyl oikee tiedä onko mokka satulan tai tankoteippien päällysteenä täällä räntä- ja vesisateiden, kuran ja paskan luvatussa maassa missään määrin järkevää, mut kyllähän niiden satulan ja stongan nyt hitto vieköön pitäis mätsätä!

Täältä moccanahcaisia nauhoja

^^ Woly Wet Blocker
nimim. “moccacengät ympäri vuoden” : )

pieni merenneito - 10:19, 28.4.2010 »

Et käsitellyt nahan pintaa mitenkään?

Käsittelin sen verran, että rasvasin sen hyvin perusteellisesti mehiläisvahalla. Enemmän tietysti mokkapuolelle, koska se imee kuivana rasvaa kuin sieni. Pintapuolta en malttanut rasvailla kovin suurella antaumuksella ennen asennusta, joten ehkä sen, minun reippaiden otteideni, nahan mahdollisesti huonon laadun ja pitkän huoltamattoman ajan takia se hieman repeili pinnasta asennusvaiheessa.

Voisin kyllä kuvitella että jos haluaa välttää verisuonten repeilevän pinnasta otsassa niin sitä ehkä täytyy rasvata reilustikin. Väritön kenkälankki voisi ehkä olla ns. ihan jees. Se lisäksi tuoksuu aika hyvältä.

Vitsi montanan maalit muuten haisee hyvältä, ja crc. Se Zéfalin rasva mitä ostin ketjuihin haisee jostain syystä tosi ikävältä, olikohan siitä yritetty hajustaa jollain persikalla tjsp.

Minkä pituisia nuo suikaleet ovat? Jotenkin voisin kuvitella että metrin luokkaa?

Hitto pitääkö tätäkin nyt lähteä kokeilemaan itse? Just tulin laivalta eikä yhtään tekis mieli ryypätä.

UFFin alennusmyyntien (eilen oli kaikki 4e, huomenna lienee jo 3e) innostamana nopea aamuaskartelu:

http://www.cs.helsinki.fi/u/haapalai/09052010032.jpg

Pitää keksiä vielä että miten saa rotsin selässä olevat saumat uusittua etteivät paina kättä ja että pysyyvät kiinni. Sit varmaan joku vaha pintaan ja kunnolla kiinni. Eihän noi nyt Brooksit ole, mutta eivät maksaneetkaan 65e :slight_smile:

Mä ratkaisin liukumisongelman joskus siten että rullasin ensin tangon pintaan jääkiekkomailateippiä, vai mitä se nyt onkaan.

pieni merenneito - 7:05, 9.5.2010 »

Voisin kyllä kuvitella että jos haluaa välttää verisuonten repeilevän pinnasta otsassa niin sitä ehkä täytyy rasvata reilustikin. Väritön kenkälankki voisi ehkä olla ns. ihan jees. Se lisäksi tuoksuu aika hyvältä.
Vitsi montanan maalit muuten haisee hyvältä, ja crc. Se Zéfalin rasva mitä ostin ketjuihin haisee jostain syystä tosi ikävältä, olikohan siitä yritetty hajustaa jollain persikalla tjsp.
Minkä pituisia nuo suikaleet ovat? Jotenkin voisin kuvitella että metrin luokkaa?
Hitto pitääkö tätäkin nyt lähteä kokeilemaan itse? Just tulin laivalta eikä yhtään tekis mieli ryypätä.

Suikalailla oli mittaa sen puoli metriä. Riippuu ihan tuurista että millaisen takin löytää. Sanomattakin selvää, että isommista palasista ommeltu on parempi kuin pienemmistä. Mehiläisvaha on tähän mennessä ollut parasta mitä oon erilaisiin nahkavaatteisiin ja -esineisiin laittanut. Mustamäentorilta (vai sadamarketista) sai joskus sellaista mustaksi värjättyä, jolla on tosi hyvä sävyttää kulahtaneita takkeja uudestaan (niihin kun ei oikein lankkia viitsi laittaa).

CRC:ssä on ihan hyvä haju. WD-40:ssä on vähän outo haju sen sijaan. Vähän kuin CRC hammaslääkärissä. Mehiläisvahakin haisee hyvältä. Sen kanssa varmaan sopisi hyvin terva. Pitääkin joskus koittaa tervata nuo hamppunarut. Tai jos rautakaupasta vielä saisi tervattua narua tarpeeksi ohuena.

kyttyra - 7:46, 9.5.2010 » Mä ratkaisin liukumisongelman joskus siten että rullasin ensin tangon pintaan jääkiekkomailateippiä, vai mitä se nyt onkaan.
Tuollaisella kaksipuolisella mattoteipillä saa myös asennettua kiukuttelevankin nauhan hyvin paikalleen. Se on ohutta, eräänlaista liimassa uitettua kangasnauhaa.

Löysin paikallisesta sellaista hienoa tekonahkaista tankonauhaa 80 - 90 -lukujen kippurasarvimankelien tyyliin, ja sitten asentaessani sitä Pistaan päätin olla erityisen nokkela ja kihnutin peukalolla liimat irti nauhasta, koska oli vieläkin elävässä muistissa se miten kerran löysin kaatopaikalta sellaiseen käärityn droppitangon hienoilla “aerokahvoilla”, mutta haisevaa nauhaa olikin ihan harvinaisen perseestä irrottaa jämähtäneen liiman ja hapertuneen koostumuksen takia. Kääriessä ilmeni sitten, että eihän se yllättäen pysykään paikallaan (toisin kuin korkki tekee jos liimapintaan sotkee vaikka vähän pölyä), jolloin muistin mattoteipin. Lopulta sain nauhan asennettua molemmille puolille, ja totesin ettei se teipattu puoli ole edes mitenkään erityisen paksu. Ja sain vielä kaiken kukkuraksi nauhan käärittyä ihan poikkeuksellisen hienosti. Nyt vain odottelen, että koska sottaan sen ketjuöljyllä tai mitä se tykkää seuraavista pannuista.

Tässä on vähän toisenlaiseen malliin ohjeet. http://www.instructables.com/id/Leather-Mountain-Bike-Grips/