Epäterveen rajoilla: palikkafiilistelyn oudot ilot -topikki

Joo. Se on liian vähälle huomiolle jääny aihe ja ominaisuus jarrukahvoista puhuttaessa.

Kusuki Medallion 1000 stemmi ja Philippe porteur tanko, siinä ehkä eniten ihan vaan turhuuspäissäni mehustelemani osat. Tankoja taitaa löytyä jopa kaksin kappalein, mutta eihän ne ole ikinä päässy pitempijaksoisesti käyttöön…

Joku muotoilun ja viimeistelyn sopusuhta näissä jutuissa kyllä iskee. Tietty fiilistä nostattaa ajatus tuotannosta ennen tietokone aikaa.

Kuvat netistä:

https://i0.wp.com/www.road-art-13.com/wp-content/uploads/2011/02/P1050851.jpg?resize=500%2C375&ssl=1

Konsta - 11:15, 8.5.2020 » Ei todellakaan mitään pellistä präsättyä vaan se oli iha teräksestä koneistettu mut tietysti aikaa ennen tietokoneita, se saatto olla ihan niinku käsin hiottu jotain nauhahiomakonetta vasten tai jotain semmosta.
Referenssikuva valmistusmenetelmän arvioimiseksi kiinnostaisi. Otti silmään tuo kommentti tietokoneista ja teki mieli huomauttaa, että teräksestä pystyttiin koneistamalla (ja muutoinkin) valmistamaan kyllä aika pitkälti kaikkea mitä nykyisinkin jo vuosikymmeniä ennen "tietokoneita". Tietokone liittyy koneistamisessa lähinnä automaatioon.

Edit: Toki lopputuloksen saavuttamiseksi käytetty aika ja nähty vaiva vaikutti suoraan homman kaupalliseen järkevyyteen ja tästä syystä usein halvemmissa komponenteissa (kuten polkupyörän osissa) nähtiin niitä halvemman ja yksinkertaisemman valmistamisen menetelmien lopputuloksia. Tätä kautta tietty kommentti tietokoneista on paikallaan.

Konsta - 14:25, 8.5.2020 » Oma perversio on Hopen tangonpäätulpat. Vaik ne logot pilaaki kaiken. Mut Nittotki on kyl hienoi. Mua häiritsee niissä vaan yks asia: se pultti on jotenki halpiksen olone. Mut en kyl tiedä voisko sille asialle ees mitään tehä.
Meinaatko [näitä](https://www.wiggle.co.uk/hope-grip-doctor-bar-end-plugs/)? https://www.wigglestatic.com/product-media/5300005122/Hope-Grip-Doctor-Bar-End-Plugs-Bar-Ends-Black-NotSet-GDOCN.jpg?w=430&h=430&a=7 Oli melkoinen [i]piste-i:n-päälle[/i] -bliss omaa pyörää kasatessa. Ja pultti on joo aika kevyen oloinen käpistellessä mutta onneksi aika fit & forget kamppeita.

Joo just noita. Kahessa fillarissa nytte. Kirkkaina. Mukana tulee kahet erikokoset paisuntakumit. Loppuun asti mietitty tuote. Ilo.

Uomo vois ny postata sen kuvan niistä kaikista kammista. Eikä kukaan vittuilis mitään.

thericochet - 15:59, 8.5.2020 »
Konsta - 14:25, 8.5.2020 » Oma perversio on Hopen tangonpäätulpat. Vaik ne logot pilaaki kaiken. Mut Nittotki on kyl hienoi. Mua häiritsee niissä vaan yks asia: se pultti on jotenki halpiksen olone. Mut en kyl tiedä voisko sille asialle ees mitään tehä.
Meinaatko [näitä](https://www.wiggle.co.uk/hope-grip-doctor-bar-end-plugs/)? https://www.wigglestatic.com/product-media/5300005122/Hope-Grip-Doctor-Bar-End-Plugs-Bar-Ends-Black-NotSet-GDOCN.jpg?w=430&h=430&a=7 Oli melkoinen [i]piste-i:n-päälle[/i] -bliss omaa pyörää kasatessa. Ja pultti on joo aika kevyen oloinen käpistellessä mutta onneksi aika fit & forget kamppeita.
Käytän niitä Pro:n vastaavia, niissä on parempi se kiinnitys, koska tarraa tankonauhaan kans. Vaimolle menee seuraavan teippienvaihdon yhteydessä Cinellin omat ja muussiin tulee raiseri-nittot. Pitää olla kaikenlaista...

Itse edelleen fiilaan sitä dura-acen neulalaakeri-keskiötä, BB-7700. Ei siksi, että se olis erityisen hyvä, vaan onhan se nyt saamarinmoinen applikaatio, jolla ei kannata sateessa ajella.

Konsta - 16:18, 8.5.2020 » Uomo vois ny postata sen kuvan niistä kaikista kammista. Eikä kukaan vittuilis mitään.
En ole ollut pitkään aikaan missään epäterveen rajoilla.

Vois ottaa joskus uuden kuvan.

ai saakuri! Hyvä valikoima. Onko koko satsi jo ns. tuorestettu?

o7

on kyllä setit

on se kova. mt pettäis itel

Konsta - 16:34, 8.5.2020 » ai saakuri! Hyvä valikoima. Onko koko satsi jo ns. tuorestettu?
No muutosta modernimpaan on tapahtunut. Ajatuksena on ollut myydä ylimääräistä pois jahka joskus pääsen osallistumaan komponenttikirppikselle.

Ajatus on tärkein!

konkeli - 16:27, 8.5.2020 » Itse edelleen fiilaan sitä dura-acen neulalaakeri-keskiötä, BB-7700. Ei siksi, että se olis erityisen hyvä, vaan onhan se nyt saamarinmoinen applikaatio, jolla ei kannata sateessa ajella. http://www.businesscycles.com/graphics/bb7700a.JPG
1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun japsikamppeessa on sitä jotaki kyllä. Mulla oli yhes vaihees XTR:t kiinni tossa da-keskiössä niin sain ketjulinjaa vähä sisemmäs ja q-arvooki. Ja grammoja...

Shimano Alivio MC18. Jotenkin pakonomainen tarve päästä laittamaan nää kammet ja toi takavaihtaja johonkin pyörään. Ihanan teollista muotokieltä.

Mielellään siinä pyörässä tietty sais olla tällaset Huretin hunajakennot haarukan päässä

Hyvä topi. Ihan täböllä en voi samastua, kun sekä käytettävissä olevien resurssien että oman asennoitumisen johdosta omat fillarit on kumminkin enemmänkin aika arkisia käyttöesineitä kuin mitään muuta. Mutta siistejä esineitä topsussa paljon ja tykkään kyllä siitä, että joku kohdistaa sairaalloista hipovaan intohimoa kylmään metalliin.

Lumikko - 12:49, 8.5.2020 » kuvan stemmi
Ah, tosta tuli mieleen esine, jonka olemassaolon olin ehtinyt jo unohtaa. NS bikes Magneto stemmi, aivan käsittämättömiä teknisiä ratkaisuja. Kiilamallin kiinnitys, eikä ollenkaan korkeussäätöä, vaan kaulaputki on katkaistava millin tarkkuudella oikeaan mittaan.


Mun mielestä toi kuva ei nyt tänne sinänsä kuulu, kun en mä noita kaikkia mitenkään kybällä fiilistele. Sitä kokonaisuutta kyl.

Mut tälleen campa-miehenä oon kuitenkin aina tykännyt Shimanon AX-kamoista. Etenkin stemmit, tolpat ja se tanko. Oon omistanutkin sellaisen pariin otteeseen ja hypistellyt fiilistellen mut aina myynyt jollekin, joka on tarvinnut sen saadakseen projektinsa päätökseen.

Juuh. Mullahan on Timessä aiemmin mainittu BB-7700 keskiö, ja ohjaamon putket tota AX 7300 sarjaa. Mut kun tolppa on 7400, niin dear yksivaihteen palikkaryhmä, pitäisikö stemmi päivittää myös 7400 sarjalaiseen, vai tolppa vastaavasti 7300 malliin, vai antaa olla ja ajaa onnellisena sunnuntaisin jäätelölle?

Uomo - 17:46, 8.5.2020 » ...ja se tanko. Oon omistanutkin sellaisen pariin otteen ja hypistellyt fiilistellen mut aina myynyt jollekin, joka on tarvinnut sen saadakseen projektinsa päätökseen.
Vieläks noita näkyy myynnis?